Aké značky granúl a kapsičiek pre mačky odporúčate?
Čím kŕmiť mačky? Myslím značku granule kapsicky
Ďakujem za rady a prosím nehadajme sa 💐
Kapsičky naj Félix. Kupujeme v akcii väčšie balenia
Applaws, fitmin
podla mna ani tak nezalezi na znacke, ako na zlozeni. aspon teda my tak pre psa kupujeme. mame overenu znacku, ale niekedy sa stane, ze musime kupit aj nieco ine. tak prva vec je, aby maso bolo hlavne ako prva zlozka.
naša hnačkuje z Lidl kapsičiek coshida, aj z tých paštét. Najradšej má Felix a Whiskas. Aj drahšie kapsičky a konzervy vie odmietnuť, tak to už neriešime kupujeme čo jej chutí. Granule má najradšej purina One sterile a tu už je jedno či kura alebo hovädzie. Kedysi zjedla aj tie lidl puretaste granule, ale už ani tie nechce.
Granule ako kedy ale najradsej maju Carnilove a N&D a kapsicky Gourmet alebo N&D
Granule Josera - miesam dokopy rozne "chute", konzervy Gourmet - maju aj kapsicky, ale nepouzivame.
Ja im kupujem v DM-ku tie Dein Bestes.Niekedy to striedam,lacnejšie skôr zjedia ako tie drahé.
@maury to si robíš dúfam srandu
Prosím fakt nedávajte mačkám Whiskas, Purina One ani Felix, všetko to sú doslova s prepáčením sračky. Obsahuje to pár % mäsa a umelé chemické dochucovadla, aby to mačkám chutilo - potom je dosť ťažké od toho mačky odnaučiť, ale ide to. Je to fakt hnusný odpad. Mačky sú obligátne mäsožravce, keď im dáte tieto značky, je to rovnaké akokeby ste sa vy denne kŕmili len hranolkami z mekáču alebo suchými rožkami, majú 0 výživovú hodnotu. Kvalitné značky sú Ontario, N&D, Wild Freeeom, Carnilove, Applaws… Najlepšie je však pre mačky surové mäso, vnútornosti - kura, morka, králik. Bravčové nie, to je pre mačku moc tlsté a môže obsahovať pre ňu nebezpečné parazity.
Môjmu striedam DM kapsicky brit a felix a granule má brit 😁
A ešte tak 2 krát do týždňa má surové celý deň
Platinum
@maury to si robíš dúfam srandu
@mikasa_ackerman čo je na nich zlé? Napríklad Royal Canin sú predražené poľské presolené s* a koľko veterinárov to predáva. Mačky nemáme vnútorné a čistokrvné. K nám prišli, keď už sme nemali psíka a ostali, dovtedy sa báli. Najčastejšie majú mäso, potom sme im začali kupovať a dávame čo je lacnejšie inak by susedovi chodili vyjedať pomyje a odpad na hnoj kade tade. Čo je lepšia / horšia možnosť. A plus ešte ďalšie sa u nás zdržujú. Sorry nemám kvantum peňazí aby som cudzie mačky kŕmila drahými značkami.
Granule Josera, najradšej majú Cate de Lux. Kapsičky rôzne.
A ešte tak 2 krát do týždňa má surové celý deň
@anonym_autor Ak sa chystáš ešte otehotnieť, alebo máš dcéru, surové nedávaj, ľahko sa nakazi toxiplazmou a vy od mačky.
Mojej striedam, ale najoblubenesie kapsicky ma od Purina, Sheba, Churu a Vitakraft. Granulky vacsinou od Purina. A vramci suroveho masa ma najradsej kuracie pecene, hovadzie a rybie file.
@maury tiez sme ich zo zaciatku davali, no potom sme prisli na to, ze tie z Dm drogerie su za rovnaku cenu, alebo aj lacnejsie a ovela kvalitnejsie. pocula som dokonca o utulku, v ktorom ked si od nich beriete macku, v zmluve je, ze nebude krmena felixom.
@anonym_autor máme 4 mačky iba vnutri a krmime iba granulami a sem tam kapsickami a premrazenym kuracim masom. Granule mali Brit care, ale zmenili nieco v recepture a uz ich nechcu, tak prešli na carnilove...
@maury tiez sme ich zo zaciatku davali, no potom sme prisli na to, ze tie z Dm drogerie su za rovnaku cenu, alebo aj lacnejsie a ovela kvalitnejsie. pocula som dokonca o utulku, v ktorom ked si od nich beriete macku, v zmluve je, ze nebude krmena felixom.
@tina_tina tieto tie z DM vôbec nechceli jesť, úplne ich odmietli.
Prosím fakt nedávajte mačkám Whiskas, Purina One ani Felix, všetko to sú doslova s prepáčením sračky. Obsahuje to pár % mäsa a umelé chemické dochucovadla, aby to mačkám chutilo - potom je dosť ťažké od toho mačky odnaučiť, ale ide to. Je to fakt hnusný odpad. Mačky sú obligátne mäsožravce, keď im dáte tieto značky, je to rovnaké akokeby ste sa vy denne kŕmili len hranolkami z mekáču alebo suchými rožkami, majú 0 výživovú hodnotu. Kvalitné značky sú Ontario, N&D, Wild Freeeom, Carnilove, Applaws… Najlepšie je však pre mačky surové mäso, vnútornosti - kura, morka, králik. Bravčové nie, to je pre mačku moc tlsté a môže obsahovať pre ňu nebezpečné parazity.
@mikasa_ackerman moja macka nezje ziadne maso, ani nic ine okem granul a stavy z konzervy. Kolko som sa s nou natrapila od mala a iba kazdy den slo vsetko do kosa. Takze uz ostala len na kvalitnejsich granulach + polievky od felix alebo cosma. Aj tak iba tu stavu zje , zvysok vyhadzujem.
@anonym_autor Ak sa chystáš ešte otehotnieť, alebo máš dcéru, surové nedávaj, ľahko sa nakazi toxiplazmou a vy od mačky.
@priscilla07 je vonku takže do styku s extementsmi neprichadzame
Nase jedia konzervy z DM a aj granule z DM, obcas Lidl, alebo z Kauflandu, davam im aj surove kuracie, ci morcacie maso
Tak my máme doma viac nájduchov a keby ich chcem kŕmiť špičkovo, tak potrebujem človeka s ďalším platom :D ale mám to overené , naštudované , poznám pár veterinárov ako kamarátov a pohybujem sa medzi zvieratkami, samozrejme nechcem nikoho presviedčať, takže len radím, že taká stredná cesta aj celkom cenovo dostupné sú Eminent, Brit , ale aj cicky musia vedieť čo im chutí, raz som zobrala aj Josi a tie nechceli, ale tie sú kvalitovo horšie ako Eminent 🙂
@priscilla07 je vonku takže do styku s extementsmi neprichadzame
@anonym_autor mačky sa umývajú, aj zadoček aj kožušťek, stačí ích pohladkať

Tak u nas je to od nalady maciek, musime to striedat, lebo vsetko im chuti len chvilu. Granule zatial stale kupujeme vazene v chovprodukte take rybacie. Osvedcili sa nam kapsicky aj pamlsky lidl produkty Coshiba aj Purina.