Ako efektívne zbaviť mačky bĺch a vajíčok?
Pekný deň prajem.
Čo by ste poradili na blchy ? Mám doma tri mačky, ktoré sú len vnútri a majú blchy. Kúpila som obojky. Kúpila som pipety, aj taký sprej zo super ZOO proti blcham a stále ich mám doma. No čo je horšie som od nich celá doštípaná. Každý deň vysávam podlahu. Snažím sa aj každý deň prať a striekať posteľ a povliečky . Ale som troška zúfalá, aj ich strašne často chytám na sebe. Na mačkách už niesu, ale z kocúra ich ešte stále vykartáčujem vela, cca 14 ks + nejaké malé množstvo vajíčok.
elektronický má dosah asi 5 metrov, samozrejme mačky treba vykúpať a dať pipetu
Ja som toto riešila tiež, tri mačky žijúce výlučne v interiéri, zrejme sme doniesli vajíčka blch na topánkach. Ja som mala nohy doštípané , muž nie. Všetkým troch som dala pipetu Nextgrard, zaúčinkovalo to perfektne. Dlážky som denne aj dva krát vysávala, umývala so Savom na dlážky. Behom 4 dní bolo po blchách.
Ten Nexgard je vhodný príparavok, lebo okrem toho, že sa mačka zbaví bĺch, je to aj proti vnútorným červom a parazitom, po blchách sa musí mačka odčervniť.
elektronický má dosah asi 5 metrov, samozrejme mačky treba vykúpať a dať pipetu
@kika900 vyskúšam , mačky som okupala a dala už aj druhý raz pipetu
Ten Nexgard je vhodný príparavok, lebo okrem toho, že sa mačka zbaví bĺch, je to aj proti vnútorným červom a parazitom, po blchách sa musí mačka odčervniť.
@daridari11 pozriem si to .
Za prve, ak davas pripravky - musia byt kvalitne. To je jedno ci obojok ci pipeta - a v chovakoch su vacsinou len tie volnopredajne = nekvalitne a lacne.
Takze staci Ti jeden a riadny pripravok, efektivny. Napriklad Nexgard Spectra je super. To Ti na macky bohate staci, netreba nic kombinovat.
Za druhe, jedna vec je mat ochranu na zvierati, lenze Tebe tie blchy prezivaju uz "niekde" = vsade. Takze s aplikaciou (poriadnych) pipet sprav velke upratovanie doma - vsetko dezinfikovat, vyprat, vysavat, kazdy jeden kut doma, deku, plachtu, obliecku, vsetko. Tie blchy Ti budu prezivat aj inde ako na zvieratach... Ked uz su nastahovane doma.
NexGard combo
Oni svine budu niekde v byte, v hniezdach, larvy mozu byt necinne niekolko mesiacov. Radsej si zavolaj odbornych deratizatorov, aby ti spravili kompletnu dezinfekciu. Ver mi, prachy co za to vyhodis ta budu boliet menej ako niekolko mesacny zufaly boj, ktory prehras a skoncis s kompletne zamorenym bytom.
A ako pise colsami, na macky kvalitne pripravky od veterinara - opat - neucinnych lacnych kupis tolko, ze nakoniec jeden drahsi kvalitny a ucinny ta vyjde lacnejsie.
Oni svine budu niekde v byte, v hniezdach, larvy mozu byt necinne niekolko mesiacov. Radsej si zavolaj odbornych deratizatorov, aby ti spravili kompletnu dezinfekciu. Ver mi, prachy co za to vyhodis ta budu boliet menej ako niekolko mesacny zufaly boj, ktory prehras a skoncis s kompletne zamorenym bytom.
A ako pise colsami, na macky kvalitne pripravky od veterinara - opat - neucinnych lacnych kupis tolko, ze nakoniec jeden drahsi kvalitny a ucinny ta vyjde lacnejsie.
@selena_luna myslíš že je treba dezinsekcia keď prerábáme celý dom? A vo výsledku sa bude dávať celá omietka aj podlahy preč?
Okey, omietka aj podlahy prec je celkom dobra dezinfekcia - ak nemaju hniezdo napriklad v zarubni.... len bohvie kam sa tieto male svine vedia zasit...
My sme pouzivali kombinaciu Fypryst+Protect. Protect priamo blchy nenici, ale zabranuje ich rozmnozovaniu. Ktora blcha s nim pride do kontaktu, tak ta uz potomkov mat nebude. Je toxicky aj pre vajicka. Vystriekala som tym celu dlazku a steny do vysky 1m, po tyzdni opakovanie. Nabytok som zase striekala Fyprystom, ten blchy zabija. Obidva pripravky su bezpecne pre macky. Macka dostala aj jednu pipetu u veterinara.
Bravecto
Frontline combo, pipety prípadne sprej,, zbavía Ťa blch aj z mačiek aj z okolia ( pripadne fypryst). Pozor na spreje do okolia z drogerii, môžu obsahovať pyretroidy, vysoko toxické pre mačky.
Ďakujem výmen za pomoc. Použila som pipety Fypryst combo, plus sprej protect. Každý deň vysávám aj vytieram a je to o 95% lepšie. Tak si myslím že čo chvíľa bude pokoj.
My sme pouzivali kombinaciu Fypryst+Protect. Protect priamo blchy nenici, ale zabranuje ich rozmnozovaniu. Ktora blcha s nim pride do kontaktu, tak ta uz potomkov mat nebude. Je toxicky aj pre vajicka. Vystriekala som tym celu dlazku a steny do vysky 1m, po tyzdni opakovanie. Nabytok som zase striekala Fyprystom, ten blchy zabija. Obidva pripravky su bezpecne pre macky. Macka dostala aj jednu pipetu u veterinara.
@marianarem na Fypryste je napísané, že je určený len na zvieratá, nie na nábytok. Mačka dostala pipetu a tá hneď zabrala a vystriekala som byt Protectom, ale chcela by som ešte použiť aj Fypryst na gauč a tak, nemôže jej to uškodiť?
@marianarem na Fypryste je napísané, že je určený len na zvieratá, nie na nábytok. Mačka dostala pipetu a tá hneď zabrala a vystriekala som byt Protectom, ale chcela by som ešte použiť aj Fypryst na gauč a tak, nemôže jej to uškodiť?
@bashka80 My sme to na gauc dali viackrat a nic sa nestalo. Veterinarka nam to odobrila, konzultovali sme to s nou.
@bashka80 My sme to na gauc dali viackrat a nic sa nestalo. Veterinarka nam to odobrila, konzultovali sme to s nou.
@marianarem ďakujem

https://www.e-polovnictvo.sk/ultrazvukovy-odpud... ochrana pre ľudí , toto funguje aj na blchy, zapína sa každých 8 hodín.