icon

Ako naučiť mačku, aby sa vrátila domov?

10. máj 2025

Chceli by sme mať mačku v dome, ako nie v dome ale mať ju vonku, ako ju nauciť aby neutiekla ale vratila sa ? Chapete ma hadam ako to myslim 😂

liusa82
10. máj 2025

no to záleží na povahe.My sme mali jednu takú teda chodila k nám na jedenie ale tak sem tam do týždňa a potom išla.No a dovliekla nám potom svoju malú čiernu a tá je už taká že chodí aj von ale vždy navečer príde aj počas dňa.Ešte sa nestalo že by na noc neprišla.Mám ju už druhý rok.Lebo spí vnútri.Fakt je to od povahy.To ak chceš mať stále pri sebe jedine nepúšťať von ako istotku.Mačky sú také.Niektoré sa rady túlajú aj celé dni a niektoré prídu domov každý deň a potom máš také čo len ležia pred domom a inde sa nepohnú🙂

martinmmartin
10. máj 2025
@liusa82

no to záleží na povahe.My sme mali jednu takú teda chodila k nám na jedenie ale tak sem tam do týždňa a potom išla.No a dovliekla nám potom svoju malú čiernu a tá je už taká že chodí aj von ale vždy navečer príde aj počas dňa.Ešte sa nestalo že by na noc neprišla.Mám ju už druhý rok.Lebo spí vnútri.Fakt je to od povahy.To ak chceš mať stále pri sebe jedine nepúšťať von ako istotku.Mačky sú také.Niektoré sa rady túlajú aj celé dni a niektoré prídu domov každý deň a potom máš také čo len ležia pred domom a inde sa nepohnú🙂

@liusa82 macky maju aj paraelne viacere rodiny u ktorych akoze byvaju mrchy....

liusa82
10. máj 2025
@martinmmartin

@martinmmartin no ktovie kde je aj naša počas dňa lebo nevidím ju niekedy aj celý deň iba večer ale to len ak je teplo.Keď je zimšie alebo prší spí zase iba u nás v izbách alebo vo svojom pelechu🙂

lucy_ms
10. máj 2025

My sme mali mačky prvé dni zatvorené v pivnici, takmer stále sme boli pri nich, potom sme ich púšťali von, keď sme aj my boli vonku. Potom už aj samé, ale na noc sme ich zatvárali. A nakoniec sa naučili. Nikto zo susedov ich nekŕmi, takže sa vrátia 😃 ale chodia maximálne o dva domy ďalej, viac nie.
A keď raz s nami z prechádzky prišiel maličký túlavý kocúrik, tomu stačilo, že dostal poriadne nažrať a viac neodišiel.

0silvia0
11. máj 2025
@martinmmartin

Naucis ju tak, ze ju nenechas len na dvore, ale dozicis jej pristup aj dovnutra. Hlavne v chladnych a zimnych, sychravych dnoch. A samozrejme ju budes krmit. Lebo ak ju nechas len vonku, preco by si nenasla lepsie podmienky, ked moze?
My mame 2 macky, boli to byvale bezdacky, su u nas uz cca 6 rokov, motaju sa len v okoli domu a zahrady, mozu ist aj dovnutra, aj von, ako chcu.

@martinmmartin toto robia vacsinou kocuri

adulka07
11. máj 2025

Treba im dať pravidelne jesť, aby mali dostatok lásky a keď je zima nech sa vedia kde schovať v teple vyspať..a hlavne vykastrovať.. kocúr sa prestane túlať a mačička sa ti neokotí..pravidelne odčervovat a dávať pipetu proti blcham a kliešťom

mimikarol
11. máj 2025

Rodičia mali takého kocúra. 2-3 týždne ho nebolo, a potom 2-3 týždne býval u nich

kikusenka1
11. máj 2025

Ja som mala mača zavreté v garazi. Chodí maximálne susedom naokolo

mk1111111111
11. máj 2025

Staci dat pravidelne dobru stravu a teple miesto, pristup dnu nenusi byt, ak nechces, ale v zime mu treba spristupnit nieco, kam sa schova pred mrazom, snehom, vetrom.
My mame s prispupom do domu a zahradneho domceka. Mame dvierka na cip, tak bez starosti mozeme odist aj na par dni, maju davkovace krmiva vnutri, nikto im nic nezje, tak nas velmi ani neobmedzuju.
Este od nas ani jedna macka neusla, skor opacny problem, ak by som sa neovladala, z celeho okolia by u nas byvali.🙈🤣
Len, prosim Ta, daj hned kastrovat. Pomoze to aj macke a nebudu zbytocne maciatka, ktore nakoniec nikto nechce.

isis234
11. máj 2025

Mačka má rada slobodu. Ak má čo jesť a prejavíš jej lásku, bude väčšinou doma. Samozrejme že zájde aj do iného "revíru". Ak by ju niekto iný krmil, bude tam chodiť. Ak by ju odháňal zo svojho dvora, nepôjde tam.
Zabezpeč jej pelech na dvore, v šope (stačí papierová krabica a starý pulover bavlnený, nie silon) aj v dome. Naše radi behali i v záhrade, po stromoch. Aj na povalu sa pýtali, aj s nami občas spali. Naučili sa na mačací záchodík. V dome mali pelech - taký domček, Spali tam občas i dve. Majú radi chrbátik v teple, akoby stenu.
Stávalo sa, že nechceli ísť von z domu 😉 , skovali sa pod dekou, na stoličku pod stolom

rozculena
11. máj 2025

prvé 2-3 týždne musí byť zatvorená,buď v dome,pivnici,garáži...
Kamarátka má niekoľko mačiek,niektoré sú len vonkajšie,ale na noc prídu vždy domov,jednu má vnútri,a jedného najdúšika kocúra vypiplala a keď bol väčší,začal sa pýtať von,ten chodí dnu ako sa mu chce.

sajali
14. máj 2025
@liusa82

@liusa82 na musiš mať mačku doma zavretú aspoň rok a byť kastrovaná. Potom až pustit von. Po tejto dobe už bude zvyknutá spávať pekne doma. Ale ako pišu ostatný zaleži od povahy. Mám ich 10 a každa je iná.

liusa82
14. máj 2025
@sajali

@liusa82 na musiš mať mačku doma zavretú aspoň rok a byť kastrovaná. Potom až pustit von. Po tejto dobe už bude zvyknutá spávať pekne doma. Ale ako pišu ostatný zaleži od povahy. Mám ich 10 a každa je iná.

@sajali ale moja spáva doma každý deň a je aj kastrovaná.Ona sa túla iba cez deň ale jakmile sa zvečerí ide dovnútra.Ona neni vonku počas noci nikdy.Chodí domov aj počas dňa ujedať z granulí a potom zase vonka do večera a potom ide spať dovnútra