icon

Ako naučiť psa na kúpanie a čistenie zubov?

14. feb 2025

Ahojte ako naučiť psa na kúpanie, strihanie pazúrov a čistenie zubov? Je k tomu nejaky postup?

nynia
14. feb 2025

Postupne a s pokojom hlavne pes vyciti nervozitu a je to na tebe, ci chces pri tom upokojit psa alebo znervoznit. S mojou som bola 1x na veterine veterinar sa jej ani nedotkol a tak zacala knuco-zavyjat, ze vsetci sme len kukali, ci je normalna. 🤣 Dokonca dosli aj veterinarky z vedlajsej ambulancie pozriet, co sa deje a ci netreba pomoct. 🤣 Potom som to zobrala do vlastnych ruk dalsie strihanie a tak, ze najprv jeden pazurik ked sa druhy nedal, nevadi odmenila som ju za ten jeden potom sme sa pohrali/isli von/dala pauzu a druhy a postup sa opakoval. Niekedy rano som tak zacala jednu labku potom som mala povinnosti poobede-vecer druhu a dalsi den posledne 2 a teraz zvlada uz bez akychkolvek problemov vsetky 4 naraz, stale ostalo, ze po strihani dostane odmenu. To iste so zubami najprv len skusat nsdvihnut dasno na stranach potom otvorit papulku a ani necistit ked to zvladne tak zacat aj cistit.

nynia
14. feb 2025

A kupanie na zaciatku mi aj vyskakovala z vane, pomohla lizacia podlozka nalepit na kachlicky a tiez s pokojom davat pomedzi kupanie aj nejake mlsky vela hladkach, chvalit... A naozaj pomaha aj trochu preafektvane pozitivna nalada na zaciatku pri vsetkych 3 veciach a dat psovi najavo, ze nic sa zle nedeje.