Ako naučiť psa ostať v klietke v byte?
Ahojte, máte tu niekto naučených psikov na to aby vás cez deň keď ste v práci čakali v klietke ? Pipripadne ako ste och na ňu učili.
@wolf_ šteniatko bude z útulku, len som dúfala že sa nájde niekto kto by vedel poradiť v tejto oblasti aj tu.
Naše šteňa sme na klietku naučili dobrovolne. Nie nasilu. Vtedy, keď sme boli doma. Nezatvarali sme ho tam. Mal tam lehno, jedlo, vodu....Isiel tam, kedy on chcel. To v období, keď vsetko kúsal (topánky, tapety, postel....). Musí vedieť, že tam nie je za trest, ale dobrovolne a cíti sa tam bezpečne. Keď tam chodil pravidelne, pospať si tam... Potom sme ho tam nechali, keď sme chodili do práce. Chodili sme ale naobed domov. Zvykol si na klietku (nevadilo mu, že je zavreta) a keď sa mu vymenili mliečne zuby, už klietku nepotreboval. Mal ju však stále otvorenú, lebo často tam chodil a spal. Mal to akoby také útočisko, sukromie. Keď sme prišli z práce, často nás čakal v tej klietke,aj keď mohol byť na xy miestach v byte. Musiš ho naučiť, aby tam bol rád, nie akoby za trest. Pýtali sme sa susedy, či nahodou nešteká, nekňučí a pod. Nikdy nepočula.
Kludne chod do toho.Len ho nauc aby mal tu klietku rad.Sama po case uvidis,ze psikovia ked su sami,vacsinou dna prespia a ani ho nebudes musiet zatvarat.A dobry vyber ten utulok.Pomozes dalsiemu bundasikovi🤗🐕.Len kup klietku hned velku,ked vyrastie,aby si nenusela novú
Mám psa v klietke ,počas našej neprítomnosti . Zo začiatku sa mu nepáčilo ale zvykol si pomerne rýchlo. Teraz si zalezie do nej aj sám a oddychuje .je v nej aj celú noc, má ju v noci otvorenú .
Psa som od začiatku zatvárala tak aby bol vyčerpaný a hodila nejakú maškrtu ,tak je tomu dodnes
Nikdy do klietky neposielam za trest aby si mu ju neznechutila ,musí v nej robiť príjemné veci ,čiže niečo fajne na jedenie ,nové hračky a kľudne skúšať aj keď si doma zatvoriť ho na 10-15 minút.
Určite kúpiť tu najväčšiu veľkosť aj keď by sa jednalo o menšieho psíka .my máme síce veľkého psa ,klietku niečo oko 120cm no aj pri malom by som išla do tohto rozmeru .bývajú klietky s kovovým dnom aj s plastovým, pri veľkom psovi som neváhala a hneď išla do toho kovu ,plast by dlho nevydržal 😀
A hlavne je dobré do klietky kúpiť misku čo sa prisrobuje na klietku
Klientka? Som sa dobre zasmiala😂👍
@tiezjedna Som rada že sa bavíš, keď nemáš nič iné na práci len zbytočne komentovať, keď nemáš žiadny plnohodnotný príspevok 😊
...a tvoj zmysel pre humor kam odišiel??
Kľudne sa opýtaj na odporúčania aj v útulku, keď si budeš psíka vyberať. Možno ju nakoniec v byte nebudeš ani potrebovať a zvykne si perfektne. Hlavne vyber dosť veľkú klietku, aby sa psík mohol postaviť, sadnúť, otáčať sa. A k niektorým komentárom...no...moja fenka je multišampión, certifikovaný canisterapeutický služobný pes, behávam s ňou canicross, cestujeme spolu, venujem sa jej, trénujem s ňou niekoľkokrát týždenne a klietka je naša povinná výbava. A nemám pocit, žeby som viac nemala mať psa alebo nedajbože, žeby som ju mala vrátiť 🙂
@ivkaaaaa hej, ako predchadzajuci odporca klietky si sypem popol na hlavu a ospravedlnujem sa autorke. Su chovatelia (najcastejsie [ale nielen] profesionali), ktori klietku potrebuju na prepravu, sutaze, vystavy... a maju k psikom krasny vztah. A ked je psik na svoju klietku (svoj "domcek", bezpecne zazemie) vludne nauceny, moze sa tam citit (niekedy aj zatvoreny, ak je to nutne a naucili ho na to) komfortne - moze si v bezpeci odpocinut/pospat.
@madeincssr 😁😁😁
Autor/ka príspevku odpoviem ti ako niekto, kto s klietkou má skúsenosti.. Adoptovali sme šteniatko. Malé milé čo vlastne prespalo celý deň v peliešku.. Keď začal rásť začal aj špekulovať doma poničil skrinky (okúsal ich).. knihy, ktoré nevieme ako dočiahol roztrhal, dokonca rozkúsal chráničku na káble a rozkúsal kábel od internetu a to teda už sranda nebola. Veľa sme sa mu venovali, lebo akurát boli sviatky a obaja s mužom sme boli doma. Stačilo skočiť von vyniesť smeti/ísť so obchodu a doma bola pohroma.. nakoľko sme nechceli, aby si pes ublížil sme objednali veľkú klietku (pes je nižšieho vzrastu). Prvé dni sme ho tam učili na maškrty, hračky tam mal atď. Po sviatkoch sme museli obaja nastúpiť do práce ale čo čert nechcel, akurát nám to vyšlo obom tak, že pes bol doma sám zavretý od 7:30 do 16:00 kedy som ja prišla domov prvá. Veľmi mi to trhalo srdce, ale tak iná možnosť nebola... Takto sme pokračovali mesiac. Dovtedy ešte stihol potrhať v klietke hračky a deku a vlastne všetko, čo v klietke mal, dokonca potiahol aj záves, ktorý mu tam trčal. Cez noc sme klietku nechali otvorenú ale rovnako aj dvere do spálne, kde sme dali ohradku, aby sa nedostal k nám ale aby sme ho počuli. Po mesiaci sme objednali kameru aby som videla, ako na tom je, keď som v práci.. celý čas prespal a v jeden deň keď som vedela, že v práci budem len od 8 do 12 sme nechali klietku otvorenú keď sme s mužom neboli doma. Sledovala som psa cez kameru a on najskôr vyšiel poobzeral sa, vrátil sa do nej späť a v nej spal, až pokiaľ som neprišla domov. Odvtedy klietku nepoužívame. Peliešok, ktorý bol v klietke sme nechali v obývačke na rovnakom mieste a klietka momentálne straší na balkóne. Keď sa otvorí balkón, rovno hádže šípku do klietky kde sa chvíľu blázni potom si tam pospí. Odvtedy sme klietku nepotrebovali. Ak sa bojíš o zničenie nábytku, tak určite ju skús a uvidíš, o chvíľu ju budeš môcť dať preč alebo nechať tam s tým, že bude nonstop otvorená. Náš to vydržal aj dlhšie ako 4 hodiny.. samozrejme sme to museli všetko kompenzovať. Dlhé vychádzky skôr by som to nazvala túry a tiež základnú poslušnosť sme trénovali.. 🙂 ale treba učiť na odmenu najskôr tú klietku. Nie že ho len tak tam hodiť, že na tu budeš..
@katkakuch1 Ďakujem pekne .
A ináč klietka, či klientka? 😁
@katkakuch1 joj som sa zamiala.Vy ste si doniesli domov maleho diabla🤣🤣🤣.A preslo to😊
@dariaaa to áno.. a to som nespomenula koľko kvetov buď rozkúsal (svokrin jazyk, aloe Vera, divý janko a jedna vzácna odroda monstery) alebo ich nejako rozhrabal. To sme potom prišli na to, že dokáže vyliezť na gauč a z neho skočiť na stolík kde sú tie kvety položené. 🫣🤣
Jaaaj, ste mi pripomenuli casy, ked mal moj predchadzajuci pes pubertu. Rozhryzol mi skripta do skoly, povytahoval knihy z polic, z penazenky mi este aj z priehradky vytiahol veci, zhodil matrac z postele ako tahal plachtu, zhodil garnizu, ako tahal zaclony. Raz dokonca zasvietil svetlo, normalne vypinac na stene 🤣 alebo zhodil skrinku na topanky a nedali sa otvorit dvere do bytu 🤣 ale aspon bol ticho 😃 vtedy nemal klietku. Usetrilo by to dost problemov. Neskor mal klietku, ked som byvala v podnajme, ale mala vyse metra a nebola by mu pohodlna na dlhodoby pobyt, tazko sa otacal. To bolo pre pripad navstevy a tak.
Ja som ale pochopila, že pani píše o služobnom psíkovi v klietke, na výcvik, vyhľadávane a pod., pre ktorého je klietka aj "pokyn", že je koniec akcie, odpočinok..... Nie o "domácom miláčikovi", ktorého máte ako spoločnosť. Mám dvoch yorkov, čakajú 8-9 hodín sami v byte, kým som v práci. Celý čas spia, sú vyvenčení, najedení, spokojní. A von ideme hneď keď sa vrátim. Majú 14 a 10 rokov a nikdy nič nevykonali, keď boli sami doma. Od malých šteniatok mali hranice čo môžu a čo nie. Takže klietka vyrieši len to, aby vy ste mali pokoj.
Nikdy by som psa nezatvorila do klietky !!!! Možno zatvoriť dvere, aby nešiel do spálne či do detskej izby -
@anouschka5 nikdy,nehovor,nikdy😂😂😂.Vidis,niekto necha otvorene vsetky dvere a pes vegeti v klietke.Kazdy to ma nadstavene,podla seba😉
@jankasmejka Poviem Vám tajomstvo...ono sa to dá kombinovať. Služobný pes je člen rodiny len so špeciálnym výcvikom, nie bezduchý pracovný nástroj ako si myslíte. 🙏