Ako naučiť psa povel "odpočívaj"?
Ahojte, ako naučiť psa na to že v tejto chvíli si má ist odpočinúť? Ako napr, po prechádzke, v dopravných prostiedkoch, na pláži. Ďakujem
neexistuje povel ktory by naucil psa odpocivat, ja som mala fyzicke gesta na psy po ktorych zaspali, robila som im niec na tvari a nieco hovorila...ale urcite nie na povel. nase psy chodia von tri krat denne...vsetky vzdy. terajsia ked mala styri este dala 40 km pri nas na bicykli hodku pospala a zas by sa jasila...povahu psa by som enchela menit
Lenže ten pes si to asi nemyslí, keď neodpočíva. 🙂 Pes potrebuje dvor a priestor na pohyb. Keď sa unaví, potom si odpočinie.
@loliki Takže podľa teba je len tak vypustený pes na dvore beh prechádzok šťastnejší ako tam čo má prechádzky 7 dni v týždni, dosť dlhé?
Podľa mňa je to ideálne kombinovať dvor a prechádzky.
@loliki Tak podľa mňa je tiež ideálne kombinovať byt, prechádzky a pravidelné tréningy 🙂
Hlavne pravidlo je ,že doma sa nehráme ,ak chces aby sa naučil odpočívať ,to časom musí pochopiť ,že aj keď ti nosí hračky nemôže byť v Tom úspešný ,žiadne naťahovanie ani hádzanie ,keď sa chce hrať s hračkou môže si ju sám kusat v pelechu,vonku behame a sa hráme a doma oddychujeme
Podľa mňa sa nudí, 5km je taka priemerná prechádzka. Moja vladze behať kľudne 5 hodín vkuse. Keď chceme aby si oddýchla, tak povel lahni a ostaň a ona si ľahne a potom sa zvali alebo položí hlavu a oddychuje.

@wolf_ Ďakujem, pozriem