icon

Ako naučiť psa sústrediť sa vonku?

9. jan 2025

Ahojte. Mali by ste nejaké rady ako vonku naučiť pozornosť psa na mňa? V poslednej dobe sa nám stáva, že všetci chcú hladkať psa, vyrušujú ho pri tréningu a on sa potom nevie sústrediť. Má 8 mesiacov. Potom sa ešte urazia, keď im poviem nech naňho nesahajú. Už neveim ako ďalej.

Strana
z3
wolf_
11. jan 2025

@margitaf pojem "vzácna farba" sa v chovateľskom kruhu v podstate nepoužíva. Väčšinou sa tento pojem často skloňuje u množiteľov. Boc má v štandarde veľmi veľa farieb 🙂 Niektoré sú vidieť častejšie, niektoré menej často, ale žeby vzácne? Toto seriózny chovateľ naozaj nepoužije 🙂 (a to mám tiež boc takej farby, že na ulici keď zistia, že je to boc reagujú údivom, že zaujímavé sfarbenie na toto plemeno)
Čo sa týka bielej u boc je prevaha bielej nežiadúca, taká boc nespĺňa štandard. Existujú aj čisto biele jedince, ale to je tiež, žiaľ, výsledkom množiteľov - jedná sa o (zakázané) double merle a prináša to so sebou mnohé vážne zdravotné problémy (hluchota, slepota a iné).
To len tak pre zaujímavosť/info 🙂

modrykolibrik
11. jan 2025

@margitaf je to popolavo hnedá farba. Odtieň ktorý má naša vraj veľa chovateľov nemá.nie je to ani hnedá ale ani red merle. Síce tatko bol red merle a mamka trojkolor

margitaf
13. jan 2025

@wolf_ preto som spomenula bielu 😁mne sa chlpy jezia už len pri slovnom spojení "vzácna farba"

Strana
z3