Ako naučiť psa ťahať bicykel?
Ahojte. Máte nejaké rady ako naučiť psa na ťahanie bicykla? Ďakujem
@nynia ďakujem určite vyhľadanie aj trénera. Je to staford, privolanie nemá ešte 100% od psov, je z útulku. Neveim čo myslíš pojmom “ drive”
Kym nebudete mat privolanie na 100% tak by som to neskusala, nahodou zbada psa, rozbehne sa za nim a co potom. 🤷🏻♀️ Drive je motivacia ci ma vacsiu motivaciu ked dostane za odmenu pri vycviku jedlo alebo skor na hracku/aport.
@nynia chceli sme väčšinou chodiť mimo ľudí, bývame na dedine. Za pamlsky spraví hocičo
sorry, ale podľa mňa nechať psa ťahať bicykel je totálna blbosť. Psovi to nič nedá, stafford nie je ťahač ako husky alebo malamut a ty si namiesto športového zážitku z bicyklovania môžeš akurát tak dobre nabiť hubu, pardon, ústa
@danica2711 a čo mám robiť nech si vybije energiu? Nič iné nepomáha, len behanie a chceme skúsiť toto
Su rôzne adaptery na bicykel s pruzinou a flexibilnimym voditkom.Je to bezpecnejsie,môzes mat obidve ruky na bicykli.Zacni uplne pomaly a nedovol,aby sa rozbehol.Ked bude mat tendenciu prejst do behu zastav a znovu.Toto je dôlezite.
Nas labrador miluje behanie vedla bicykla,ked ho zbada,knuci od radosti a hned chce ist na plno.
Raz som este nebol pripraveny a zabral,hned som lezal na zemi.Je to super,ale pomaly,hlavne na zaciatku.
https://www.zooplus.ch/shop/hunde/sport_erziehu...
Predpokladám, že myslíš bikejöring. Otázky by som skôr smerovala na túto komunitu (isto budú nejaké FB skupiny alebo niečo, a samozrejme ideál aj nejaké osobné tréningy). Hlavne mať psa 100% zvládnutého, aby zvládal makať nech sa deje čokoľvek. Isto to chce mať spoľahlivo naučeného psa aj na povely, ktoré budú znamenať bež/štart, dopredu, doprava, doľava, spomaľ, stoj,.... Ja osobne by som najskôr začala canicrossom a až potom keď by som vedela, že je pes naozaj spoľahlivý a všetko ovláda, tak by som to začala spájať s bicyklom. Poštuduj si ten bikejöring/popýtaj sa v tejto komunite 🙂
Držím palce 🙂
No, staford teda tahac je a vyborny. Horsie to bude s obladatelnostou. Je fajn trenovat povely na zemi, pre mna najdolezitejsi bol zastav, potom minimalne vpravo a vlavo a rozbeh.
Potom som ja presla na beh uz na bajku, a tym, ze som voditko drzala v ruke. Az ked bol pes ako tak spolahlivy, zapli sme priamo na bajk. Avsak stale je fajn mat dobre kotuce brzdy a aj napriek vsetkemu som par krat letela za psom do lesa😀
Jw to krasny sport a urcite dobry napaf
Preco toto preboha niekto chce robit?
To je vazne nejaky sport? 😵💫
@vanilkovazmrzka a prečo nie? Pes sa unaví, človek spraví pre seba niečo prospešné. Lepšie ako sedieť doma na riti
Nemyslim si ze medzi bicyklom tahanym psom a sedenim na gauci uz nie je ziadna ina moznost 🤷♀️
Ja sa skôr pýtam prečo preboha je taaak veľa ľudí, ktorí so psami idú max tak na prechádzku alebo nezmyselne nekonečne hádžu loptičku. A takých majiteľov psov je veľa. Toto je na zamyslenie. A nie to, že niekto sa so psom rozhodne robiť spoločný šport, ktorý baví psovoda, baví psa, unaví psa fyzicky aj psychicky... Autorka, nedaj sa odradiť 👍
@vanilkovazmrzka taká že sa pôjdem s ním prejsť? To chodím tak či tak 🙂 aport neznáša, ťahanie miluje
Ok. Mne to len pripada nebezpecne ako pre psa tak aj pre cloveka na bicykli, ale az je to skutocne nejaky sport potom tomu len nerozumiem
To snáď ani nemyslíš vážne, aby ťa pes ťahal na bicykli ????? Čo si ty za zrúdu ????
@anouschka5 taká zrúda som že chcem psovi dopriať vybitie energie 😢 volaj slobodu zvierat
@anouschka5 a to si predstav, že také ČSV majú skúšku 40, 70 a 100 km beh popri bicykli. Je to podmienka uchovnenia.
Ahoj. Napíšem moju skúsenosť. Síce mám 2 huskáčov. Tiež som im potrebovala vybiť baterky 😂 Ja som si zaobstarala kolobežku určenú priamo na mushing, kúpila som psíkom poriadne postroje na ťahanie (ManMat) a na kolobežku som si nainštalovala pružinový adaptér na uchytenie vôdzky. Moji psy sú doma anjeli (počúvajú všetky povely), ale vonku ako blázni (počúvajú len ak sa im chce). Ja som to riskla, išla som na pole za dedinu a pomaly skúšala. Veľmi rýchlo sa naučili čo od nich chcem. Naučila som ich povely ako ,,poď, poď poď,, - ideme do predu, ,,hohohooo,, - stojíme a klasika doprava a doľava. Nikde ma tak na slovo nepočúvajú, ako keď ideme na kolobežku. Ony to milujú. Ale skúšala som to po troške a až keď som si bola 100% istá, že povely zvládajú, som sa pustila naplno v pred. Nemáme teraz už ani problém, keď nám vybehne zajac. Zo začiatku sa po ňom chceli rozbehnúť, teraz ho na môj povel ignorujú. Podľa mňa stačí trpezlivosť, veľmi veľa času venovať tým povelom a potom to bude radosť tak ako pre Vás, tak aj pre psíka.
@anouschka5 ja si myslim, ze autorka sa len nepresne vyjadrila. Je to skor bezat popri bicykli ako tahat. A ak to psa unavi v spravnej miere, preco nie. Pes potrebuje pohyb a vybit energiu. Nie kazdy ma kondicku alebo vek na to aby sam som psom behal. Bicykel to vyriesi a obaja budu spokojni 👍
@larinka552 nie nevyjadrila som sa zle. Pes je pripnutý na bicykel a ťahá. Presne niečo ako na foto.
Ja si myslím, že toto môže robiť hoc aké plemeno psa, keď sa naučí povely. Tým že je človek na tom bicykeli, tak mu dopomôže a pes neťahá celú váhu človeka a bicykla. Byť vami, tak ho najskôr unavím prechádzkou aby nebol moc oplašeny a hneď potom ho dať na ten bicykel, ísť na kľudné miesto a učiť povely 🤗 Držím palce, nech sa vám to podarí 😊
Aha tak potom ja som to nepochopila 😃 Kedze niekto tu dal link na pripnutie od sedadla zboku.
Nedaj sa odradiť, psy ťahanie bicykla milujú. Ja s mojim manželom keď vyťahujem bicykel tak od radosti skučali a radostne sa predbiehali ktorý bude skôr pri bicykli a ktorého skôr pripnem na vodítko. A keď sme sa rozbehli tak sa predbiehali ktorý bude rýchlejší a musela som zo začiatku brzdiť aj hore kopcom. A nevšímajú si ani iných psov ani mačky, tak sú zaujatý ťahaním. Chce to len cvik ako psíka pripnúť k bicyklu ja ho mám pripnuteho tak že vodítko je priviazané o sedlovku a k psíkovi na takú dĺžku aby mal pes hlavu vedľa predného kolesa aby videl koleso a aby mi nevbehol pred bicykel. Ruky mám voľné. Kedysi keď som začínala a mala ho pred bicyklom tak sa stávalo že som ho skoro zrazila ak prudko zastal alebo sa mi motal pred kolesom. Táto metoda vedľa bicykla sa mi osvedčila a používam ju roky ešte keď som mala predošlých psíkov. Prveho som mala takého podobneho kokeršpanielu, s ním som začínala, to je už cca 25 rokov. Keď idem s jedným po ceste tak ho mám s pravej strany medzi bicyklom a priekopou.

Nato treba mat zvladnutych niekolko veci
1.zakladnu poslusnost ale tak ze naozaj ju vie nie na niekolky krat lebo s bicyklom to moze dopadnut dost zle az tragicky v najhorsom pripade ked sa za dacim rozbehne a nebude ta vnimat 2.naucit slovny povel s voditkom na rozbehnutie bez bicykla aby sa nebal potiahnut napr hodis mu aport za ktorou sa potom spolu rozbehnete, nemusi to byt daleka vzdialenost ide aby pochopil ten princip. 3.najlepsie naucit aj emergency stop. Ale idealne by to bolo trenovat osobne s odbornikom, takto sa tazko radi ked nepozname tvojho psa ani jeho zvladnutu uroven vycviku, vek, plemeno ani naco ma "drive" pocas vycviku.