Ako naučiť psa zvládať samotu v byte?
Ahojte, sme v takej situácii že, odchádzame z nášho domu, ktorý sa predáva, na obdobie cca pol roka ideme do nášho bytu, ten sa teraz prenajíma, potom pôjdeme do domu čo staváme.
Ide o to že máme psa, je zvyknutý vnútri aj vonku, v cudzom prostredí má problém zostať sám vnútri. Ako ho čo najlepšie naučiť na to aby v byte vedel zostať na nevyhnutný čas sám? Keď pôjdeme na miesta kde nemôže ísť napríklad s dcérou k lekárke alebo do obchodu alebo na úrad? Vždy keď sme niekde šli sme ho nechávali na dvore ale ako ho naučiť zvládať samotu v byte? Ďakujem za rady
@zojazoja ako som písala u nás nemá problém zostať sám aj vnútri, problém má v cudzom prostredí, napríklad u našich
@ a problem ma s čím? zavyja? šteká? piští? počúra sa?
@zojazoja šteká a kňučí
my sme robili napriklad tak, ked sme ucili psika ostat sameho, ze sme mu dali hracky, nech sa ma ako zabavit, nejak ho predtym este unavit vonku treba, mal taku lopticku, kde sa napchali granulky a on si ich vyberal, to islo tak narocnejsie, takze sa s tym zabavil a ani neriesil, ze je odrazu sam.
Skús ho naučiť na klietku, ktorú budeš potom prenášať. Aj v cudzom prostredí je to potom jeho priestor, jeho miesto.
Ako píše @zana134 klietku, tá bude jeho priestorom, ktorý pozná, nech sa presunie kamkoľvek 🙂
Normalne nechas ho a neriešiš.
Psi hotel? Profi venčenie na nevyhnutný čas? Riešení je kolko chcete len treba niečo obetovať.
presne ako pise lidia73, pred odchodom sa chovat normalne nevsimat si ho, chvilu pred odchodom mu dat hracku v ktorej su pamlsky, nech neriesi vas odchod ale ako dostat pamlsky von. nelucit sa, neupozornovat na svoj odchod. pri navrate zvitat sa s nim a pochvalit
@dobryden a ty by si chcela bývať v byte kde susedom 2 hodiny šteká pes??
@lauruska_sumienka nelúčiť sa a nevšímať si to praktizujeme, skúsim aj ten zvyšok ďakujem
@esmey teraz píšeš trochu mimo... počítame so starostlivosťou, nie je to prvý pes čo máme, chodí s nami všade na dovolenky atď. Lenže existujú miesta kde pes ísť nemôže, a vtedy môže ostať doma sám, rozdiel medzi deťmi a psami je dosť podstatný
A ked si za tyzden hafanek nezvykne? Preco maju furt trpiet ostatni ludia v bytovke? Vy ho nepocujete ked nieste doma. Psa v bytovke by mali hlasovat na schodzi nadpolovicnou vacsinou. Hnal by som kazdeho psickara s knucajucim psom z bytovky. Kde je ohlad na druhych ludi co tam byvaju?
Pes nepatri do bytu ale na dvor
@alkoholik kto chce od neho aby si zvykol za týždeň? Práve preto že beriem ohľad na tých ľudí ho to chcem naučiť skôr ako sa tam nasťahujeme
@sylvester1 prosím takéto zastaralé názory si nechaj pre seba...ja sa pýtam na konkrétnu vec ak nemáš odpoveď tak sa zdrž komentára
Sak do obchodu ho mozete zobrat pocka pred obchodom, jaked som odchádzal do prace necgal som pustene radio mu😂ze aby pocul ludske hlasy a nebol sám
@klotildabazarik psa by som pred obchodom určite čakať nenechala
Preco? Sak nejdes na 3hodinovy nakup ci?
Ano ludom strasi vo vezi, keby si bola chakter tak si tu nezaklad otazku anonimne, to je asi tak vsetko,
@klotildabazarik je to maximálne nezodpovedné
@sylvester1 *anonymné
A čo to s tým má? Prosím ťa máš čo povedať k téme? Nie? Tak sa nevyjadruj
Presne ako tu bolo spomínané. Kúpiť klietku primeranej veľkosti. Naučiť na ňu psa, tak aby to bral ako svoje bezpečné miesto - na internete vieš nájsť postupy. A potom aj v tom cudzom prostredí má pes to svoje. A nestresovať, nebrať to že ste sa presťahovali ako veľkú vec pre psa, byť v pohode - pes veľa vníma aj naše psychické rozpoloženie. Odporúčam kúpiť aj kameru, aby ste vedeli či je to okey keď ste preč..
A z komentárov tu si nič nerob 🙂
🤔 🤣🤓
No to chudaci susedia.

ak ste este stale v dome, tak zacnite uz hned teraz ho nechavat v dome, nie na dvore. postupne. po 5 minutach, potom po 10tich, po pol hodine...trening, trening, trening...trening, trening....chce to vas čas, obetu...ale inak to nejde...za každym ked sa vratite domov pochvalit normalne....ked odchadzate z domu žiadne velke ovacie, normalne povies, ze zostan, normalnym hlasom a odidete.. ked pridete to iste....ahoj havko, vyyyborny si bol, šikovný psicek, ked tak nejaka odmena do huby, pamlosk.. ...trening, trening, trening...