Ako naučiť psa zvládať samotu v byte?
Ahojte, sme v takej situácii že, odchádzame z nášho domu, ktorý sa predáva, na obdobie cca pol roka ideme do nášho bytu, ten sa teraz prenajíma, potom pôjdeme do domu čo staváme.
Ide o to že máme psa, je zvyknutý vnútri aj vonku, v cudzom prostredí má problém zostať sám vnútri. Ako ho čo najlepšie naučiť na to aby v byte vedel zostať na nevyhnutný čas sám? Keď pôjdeme na miesta kde nemôže ísť napríklad s dcérou k lekárke alebo do obchodu alebo na úrad? Vždy keď sme niekde šli sme ho nechávali na dvore ale ako ho naučiť zvládať samotu v byte? Ďakujem za rady
@dobryden ideme na polroka do bytu bývať...cez deň sú susedia po nočnej atď. Nechcem aby ich to obťažovalo
Naucit postupne formou hry najprv ist len napr na chodbu za dvere na par sekund a postupne predlzovat cas. Takymto sposobom mozete trenovat aj niekolko krat denne. Ja som vzdy najprv pocitala do 10 ked to bolo ok tak 15,20,30,minuta a tak dalej radsej dlhsie a pomalsie ucit ako keby mala vzniknut separacna uzkost potom chudak susedia.

Ale na druhej strane,ved nechodíš v noci po vysetreniach,cez den mozno susedia su aj po robotach.Ja by som to neprežívali,tych par krat nechat psa tak a neriešiť,on si aj sam zvykne.Hlavne ked ste mozno na navsteve len obcas.