Ako naučiť zajaca používať zajačie WC?
Ahojte, prosím o radu 🙏 Máme doma malého zajka a chcem ho naučiť používať zajačie WC. Máte nejaké tipy, ako ho to najlepšie naučiť? Čomu sa vyhnúť a čo naopak funguje?
Zo začiatku behal po byte všade a necikal ani nebobkoval ,ale teraz začal na gauč …
Ďakujem moc !
@jessicafacunova92 Ahoj, kralici poväcsine intuitivne cikaju do jedneho rohu, tam by nebol problem, skor to bobkovanie🙂 Kedysi ked som mala kralicka, tak som ju naucila tak, ze som bobky pozbierala a vzdy som jej to dala do jej zachodiku, kraliky totiz vraj svoje bobky neberu ako znecistenie, ale ze si tym znackuju. No a kedze si vlastne bobky poznaju a uvidia/ucitia ich stale v zachodiku, tak si za cas zvyknu aj bobkovat tam. Treba tam ale v tomto trpezlivost, ale pri mojej Lili to vtedy zaucinkovalo🙂 - ona bola trpaslici kralicek. Tak vyskusaj🙂
@jessicafacunova92 my mame kraliky, docitala som sa, ze dat piliny do klietky, potom to dat vsetko do zachodika. Ale! Uz nedavat piliny po klietke. Uz potom len do toho zachodika piliny. Nasim dvom chvilu trvalo, kym to fungovalo, mali dva mesiace, ked sme ich doniesli. Hlavne nesmie byt nic ine v klietke, ako kopky pilin ci sena, na tie potom cikaju. A poctivo zbierat no. Nase su uz naucene cikat, i ked jednej sem tam ujde, asi raz do tyzdna aj mimo zachoda cikanica. Teraz maju 4 mesiace. Bobky nie su len do zachodika ani nahodou. Ale to asi aj preto, ze nase maju okolo klietky velky vybeh a ja im tam davam cele male stromceky na okus, tak bobkuju aj ked ohlodavaju to drevo. A aj sme ich chvalili, ked sli na zachodik, ale to neviem ci ma efekt 😀btw, cistime zachodiky kazdy den, maju dva + treti pod sennikom. Ale oblubeny je zlty 😀

@jessicafacunova92 tak to by som sa aj ja rada dozvedela a verím, že nám s tým niekto pomôže, keďže aj my máme zajačika