icon

Ako odnaučiť mačku driapať sa po dverách?

5. sep 2025

Ahojte viete mi prosím niekto poradiť? Nemám chuť meniť dvere na terasu (tie so sieťkou proti hmyzu) každý rok ale vydriapane diery od mačacích pazúrov mi už začínajú ozaj vadiť...

miselka257
5. sep 2025

my sme poriešili tak, že sme blízko driapanej veci dali škrabadlo 😁 ale nemusí to pomôcť v každom prípade 🤔

liusa82
5. sep 2025

ja mám tiež cicu ale keď sme dávali sieťky na okná tak pán z firmy nám sám navrhol na terasové dvere alebo proste kde potrebuješ dať také spevnené sieťky tie sú z iného materialu ako klasické.Do toho aj keď zadriapne nič sa nestane.Tie sú také pevné akoby kovové.Lenže nám to robil priamo ten pán z firmy.Oslov priamo niekoho kto robí sieťky na okná nech ti tam daju tie spevnené že máš mačku.Oni by už mali vedieť o čo sa jedná.My tie sieťky máme už tretí rok a neroztrhla ešte nič a driape do toho občas ju vidím lebo veď mačke nerozkážeš

autor
5. sep 2025
@miselka257

my sme poriešili tak, že sme blízko driapanej veci dali škrabadlo 😁 ale nemusí to pomôcť v každom prípade 🤔

@miselka257 skúšali sme ale efekt nula len na tie dvere sa stvera a sú v nich docela kvalitné diery za posl pár mesiacov 🙈

autor
5. sep 2025
@liusa82

ja mám tiež cicu ale keď sme dávali sieťky na okná tak pán z firmy nám sám navrhol na terasové dvere alebo proste kde potrebuješ dať také spevnené sieťky tie sú z iného materialu ako klasické.Do toho aj keď zadriapne nič sa nestane.Tie sú také pevné akoby kovové.Lenže nám to robil priamo ten pán z firmy.Oslov priamo niekoho kto robí sieťky na okná nech ti tam daju tie spevnené že máš mačku.Oni by už mali vedieť o čo sa jedná.My tie sieťky máme už tretí rok a neroztrhla ešte nič a driape do toho občas ju vidím lebo veď mačke nerozkážeš

@liusa82 ďakujem toto skúsim vďaka za tip 🩵

jaga18
5. sep 2025

Naši dali tiež meniť sieťky na špeciálne, mačko odolné 😃 Vraj to až také drahé nebolo. Náš kocúr nedriape zvonka, naučil sa pekne zazvoniť a čakať , kým ho pustíme dnu, ale on je kludas povaha, skôr mi driape sieťky keď naháňa muchy vnútri.