icon

Ako odnaučiť psa ňuchať detskú plienku?

12. júl 2024

Ahojte ako mám odnaučiť psa aby nenuchal malému plienku? Viem že ich to strašne priťahuje no lezie mi to na nervy že stále je malému za riťou a oblizne ho sem tam 🤦🏼‍♀️

bela30
12. júl 2024

Neurobis s tym nic, je to psia vlastnost/potreba. Mozes ho max.upozornovat aby ti nerobil, ze je to fuj, ale ci to zaberie..

magic08
12. júl 2024

tak isto, ako si ho naucila ine veci. Neustalym opakovanim, ze to nesmie. časom to pochopi. Aspon ten nas to pochopil

ktochytavzite
12. júl 2024

Tak keď malého prebalujes,psa zavri niekde ,kde nemá šancu olizovať,je to naozaj nechutne.

autor
12. júl 2024

@ktochytavzite nie je pri prebaľovani 😅 len mu chodí ku ritke keď chodí po dome

autor
12. júl 2024

Áno snažím sa ho len napominat ale už to trvá strašne dlho a stále chodí k tej plienke 🥲 vie len že keď poviem fuj tak sa otočí a schová sa ale stále skúša

luccija
12. júl 2024

Je to prirodzené a neprestane.Citi pachy..

ktochytavzite
12. júl 2024

Aha,no naozaj otravne správanie psa.Možno tu plienku alebo nohavice navonavkuj parfumom nech pes neotravujú a dá si pohov.

tinalia
12. júl 2024

Treba ho to naucit ako ine povely. Tak ako čucha vás alebo navštevu tak čucha aj dieta je to normalne a ked ti to vadi, tak ho to nauc. Ja ho nechavam ocuchavat dieta ved musi si zvyknut aj na jeho pach, ked chce oliznut ruky, to mu uz nedovolim a poviem fuj a hotovo, pes prestane.

tomas123456789b
12. júl 2024
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

Nabudúce daj do tej plienky niečo čo neznáša, takže sa nabudúce bude už báť k tej plienke čo i len priblížiť :D

majlo1234
12. júl 2024

Pozna povel nesmies? Ak nie, tak doucit, ak ano, tak pouzivat

autor
13. júl 2024

@majlo1234 áno reaguje na to len ho musím stále napomínat ako papagáj 😞

medda_beda
16. júl 2024

Pes má úplne iný čuch ako človek.
Ty máš oči, uši u psa je najväčší vnem čuch.Cíti to čo ty nikdy cítiť nebudeš.
Nič s tým neurobíš.Je to prirodzené.
Môžeš fujkať, oni takto získavajú informácie.

ktochytavzite
16. júl 2024

@medda_beda tak áno ale zasa ie každý pes nucha plienky,nás to nikdy nerobil napr.nas skôr horna ma rad ,čo je ešte horšie.

medda_beda
17. júl 2024

@ktochytavzite On nejde po plienke.Pes všeobecne ňuchá ľudí dole len dieťa je malé skôr ponaháňa dieťa ako dospelého.
Plienka však má iný pach a môže to byť pre neho zaujímavé.

ktochytavzite
17. júl 2024

@medda_beda ved áno psy sú v tomto nehygienicke,sory ale naozaj ich ja takto pokladám,škoda že nie sú troska cistotnejsi,nesmrdia tak a nezeru hovna,nemajú chlpy,nesmrdii im z papule,tak by ich človek aj doma chcel mať,ale mňa toto všetko odrádza nech si tam smrdí na zahrade🙂

medda_beda
17. júl 2024

@ktochytavzite Tak podľa mňa ani človek nie je hygienický :D Ľuďom bežne smrdí z úst, potia sa, nestarajú sa o zuby, padajú im vlasy.Stačí sa o seba starať.A nepoznám človeka ktorému by nikdy netiahlo z úst.

A to isté sa robí aj so psom.Okúpe sa, vyčeše sa, ostrihá, zuby sa mu umyjú aby nemal kazy.
Ja v tom rozdiel nevidím.
A pes zožerie hovno, ale väčšinou ľudské.
Ľudia sa zase špárajú v nose a robia iné nechutnosti.

Takže podľa mňa je to len o starostlivosti.
Za mňa sa mi viac štíti dotknúť sa človeka než psa.

Pes bol vlk a človek žil v jaskyni.Takže ak by sme mali fungovať ako v prírode ani mi by sme nevonali.Takže to nemôžeme čakať od psa ktorý to sam urobiť nevie, ale človek sa o neho môže postarať.Nemusí byť smradľavý a zafúľaný.

ktochytavzite
17. júl 2024

@medda_beda hej ale cudzieho človeka doma nemáš,nelezis s ním na gauči a nemala sa ti po zemi,si doma s tými kt máš rád a zväčša ti vonaju😉
a zasa ja keď chytím osa môjho,cudzieho nechystám vždy mám potrebu si umyť ruky,keď chytám deti tak ma to nikdy nenápadne,😉

medda_beda
17. júl 2024

@ktochytavzite Veď preto sa o psa starám tak aby bol čistý.
Mne psie chlpy nevadia, mne tiež padajú vlasy kade tade.
Moje dieťa mi tiež obtrie ruky, pociká sa, narobí bordel a oveľa väčší než môj pes takže to upracem a hotovo 🙂.
Nikdy nič a nikto nebude na 100% ultra čistý.
A prehnaná čistota je viac na škodu.

Ja si umývam ruky aj od psov aj do detí.Deti mám rada, ale neznášam keď majú polepene ruky od nejakej marmelády, dajú si ich do úst a potom sa chytia mňa.
Umyjem sa tak isto po oblízaní psom a aj keď sa ma dotkne zafúľaný človek.
A hlavne cudzím deťom sa ja vyhýbam keď vidím, že niečo jedli a sú zagebrenémJa som toto nikdy rada nemala byť oslintaná, polepená takže ma neslintá ani pes a keď hej, utriem to.

medda_beda
17. júl 2024

@ktochytavzite Ale toto jediné mi vadí 🤣 keď niekto niečo vytrie o mňa o veci.
Jedlo a podobne.
Inak ani okakaná plienka mi nevadí.