Ako odnaučiť psa ťahať na vodítku?
Ahojte, viem, že na YouTube je dosť videí, ako odnaučiť psíka ťahať, ale neviete mi dať prosím aj vy tu nejaký rýchly a hlavne účinný tip ? 😁 fenka má 25kg.. takže cítiť, keď potiahne 😅 ďakujem 🙂
Ja som moju naucila tak ze vzdy ked potiahla tak sme sa otocili a sli opacnym smerom. Po nejakej dobe pochopila, ze tahanim dosiahne nic ine len ze nepojde tam kam chce
Zastavit sa ked potiahne a pritiahnut si ju ku svojej nohe a povedat netahaj. Nauci sa aby chodila pri nohe a netahala. Voditko na kratko.
Aspon tak som naucila ja mojho.
Chodit na prechadzky tam, kde sa da velakrat zabocit. A chodit random, kazdy raz zabocit inde. Pes pochopi, ze musi mat oci na tebe, lebo ty vedies. Nesmie sa vzdalovat a rozptylovat niecim.
Druha moznost je mat dlhe pevne hrubsie voditko (cca 2 m) a prehodit mu ho od krku okolo hrude sikmo popod brucho. A mat ho mierne povolene.
Ak zrychli, je mu to pri chodzi neprijemne, lebo ho to taha na citlivom mieste, takze sa sam nesnazi kracat rychlo a tahat.
Takto vencim psiky z utulku, ked na mna vyjde daky neposlusnejsi a velky, napr. vlciak. Inak by sa nedal zvladnut.
Najprv by tahal, potom by sa zjedoval. Takto ide poslusne, lebo kazde zrychlenie ho ihned “potresta”.
@moonlight1210 toto je super rada, ďakujem, vyskúšam
ja mam sice mini psa oproti tebe,ale akurat sa uci .. voditko na kratko ideme vedla nohy zastanem a sadne -dam treats ... zas kusok ideme a zas zastavime a zas dostane odmenu ... ked taha zastanem a nedam nic

@katik22 Postroj proti tahaniu si skusala?