icon

Ako odnaučiť šteňa kúsaniu počas hry?

30. máj 2024

Ako odnaučiť šteňa, keď sa hrá a okusuje aby nestlačilo moc silno ? Chodievame na návštevy k rodine, ku ktorým nemá vobev nejaký rešpekt. Viem že malé stena sa nedá úplne odnaučiť aby neokusovalo. Má 12 týždňov.

viestta
30. máj 2024

Z toho vyrastie ked sa mu vymenia zuby. Dovtedy treba davat pozor aby z nudy nenarobilo velke skody

autor
30. máj 2024

@viestta no len k nám s mužom si to až tak nedovolí ako k rodine.

stellarstar
30. máj 2024

Zlepší sa to ako píše viessta keď sa zuby vymenia. Mam tiež šteňa doma, už sú vypadnute mliečne a dosť kusal ale my máme habadej hraciek tak som ho naučila na to. Teraz už toľko nekusa

zojazoja
30. máj 2024

https://www.chovatelahospodar.sk/tema/moje-sten... je to to najprirodzenejsie co stena ma. Tu je odkaz ako na to to postupne oducit. Zoberte mu jeho hracku co ma na hranie a kúsanie keď idete na návštevu a nech ten koho hryzie mu tu hracku strčí do papule..ostatne rady v odkaze.

autor
30. máj 2024

@zojazoja Ďakujem, určite pozriem. No len na návšteve je vždy aj ten problém že po hocikom z nich doslova vyštartuje keď mu povedia že nemôže niečo, až tak že vrčí a cerí zuby až sa sprava agresívne voči nim, ako keby sa v ten moment bojí.

zojazoja
30. máj 2024

ty mu musis povedať a viest ho a učiť ho. teba musi posluchat. teda mal by. daj si ho na voditko na navsteve a vzdy ked vystartuje po niekom agresivne...nie tak, ze sa chce hrať, tak rázny povel: NIE!!! (ale nekričať nepríčetne, len rázne povedať). a stiahnut ho voditkom k sebe. a ked prestane, tak vychváááááááliť do nebies a dat odmenu, pamlsok. a toto nauč aj navstevu (ak bude chciet spolupracovať). a postupne postupne malemu stendu urcovat hranice. ale 3 mesacne je este strasne malé a velmi hravé, aj naše psy velmi vrčali pri hrani, niekto si moze mysliet ze to je agresivne vrcanie ale fakt nebolo.to bol ich prejav hrania. ale ak sa ti zda, ze ozaj vrci agresivne tak ,ze chce naozaj ublizit cloveku, tak musis zasiahnut ty ako jeho pán. teba musi akceptovat, pocuvat. ale nebiť!!! nekričať velmi!. len raznym a jasnym tonom a hlasom.

autor
30. máj 2024

@zojazoja no mám už nejaké psy odchované, tak asi približne viem čo je ešte hra a čo nie. Takéto správanie nemal ešte ani jeden z mojich keď bol šteňa.

zojazoja
30. máj 2024

No vidíš. A u nás vždy všetky stence kusali jak pirane😅 celé dni sme len vychovávali a upozorňovali a hrali sa s nimi. A keď prišli na návštevu nejaké male deti, to bola výzva pre nich na kúsanie. Tie mali najradsej🙂

autor
30. máj 2024

@zojazoja nie že by nekusali ale neprejavovali známky agresie

zojazoja
30. máj 2024

A o akej rase psa sa vlastne bavíme?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lienka2407
30. máj 2024

Aj nas to robil bohuzial rady ziadne len vydrzat

purple_wolf
10. jún 2024

bohuzial kusat bude min 8 mesiacov... ale je to dost stare stena aby uz vedelo povel nie resp nesmieš... druha vec je ci rodinny prislusnici ho provokuju pri hrani vtedy to ten pes nepochopi... je to o vycviku a aj navstevu do toho musite zapojit