icon

Ako odnaučiť šťeňa skákať a obťažovať?

10. sep 2024

Mame 5mesacne stena ktore ma vkuse obtazuje. Pcha mi cumak medzi nohy, zadku. Ked idem nieco robit ustavicne sa mi honcuje na nohe alebo skace na mna zozadu. Neplati na neho nic! Plesknutie po riti, okriknutie, obliatie vodou, zavretie do klietky. Ja uz som z neho na nervy! Na muza tak neskace ako na mna. Ako ho to mam oducit.
Snazime sa mu aj zmenit myslenie ale nepomaha. Kastrovat ho nebudeme.
Je to onervi ked mate navstevu a pes sa Vam zacne honcovat na nohe

Strana
z2
stellarstar
10. sep 2024

Tak na čo si brala psa keď nemáš nervy ho vychovávať?

michaela329
10. sep 2024

Ak nemáš nervy ho vychovavat, zaplať si trénera a najlepšie aj tú kastráciu.

sirka9
10. sep 2024

prečo ho nebudete kastrovať? je to taký vzácny kúsok? treba ho vychovať. ale to vyžaduje viac ako zavretie do klietky alebo obliatie vodou. z vášho príspevku je cítiť, že to šteňa nemáte rada.

sisa_s
10. sep 2024

Fuu, tebe by som vratila tie praktiky, co mu robis...
Plesknutie po riti, okriknutie, obliatie vodou, zavretie do klietky.

autor
10. sep 2024

Uz sme to preberali aj s cvicitelom a sam povedal ze este nestretol tak tvrdohlaveho psa ako je nas.
Chceme ho davat na pripustanie preto ho nechcem dat kastrovat

ssimusska
10. sep 2024

@autorka tak nájdi iného trénera, viac hláv viac rozumu..

tinatitti
10. sep 2024

Ženy,neberte to tak vážne. Autorka, dôrazne povedať psíkovi fuj. Nemusíš kričať. Len raznym tónom povedz FUJ a daj ho dole z nohy. On prestane. Príp zmeň aj parfém, možno ten je dôvod prečo skáče hlavne na teba

sisa_s
10. sep 2024

A este mnozitelka...

autor
10. sep 2024

@sisa_s neurazaj laskavo. Psa mame z chovky

mmonika
10. sep 2024

skus mu dat na hranie dakeho plysaka vacsieho .. Kamarátka čo ma tiež havkáča tak u nich zabralo toto

dobryden
10. sep 2024

@sisa_s Aky vydarený kusok z Ch stanice,idem si vziat 🍿.Tieto temy milujem.
autorka uprimne s tebou súcitim.Mozno ak vyrastie troska tak ho to prestane bavit a ak ho date pripustiť tak mu tvoja noha nebude stacit🙂

7miriam77
10. sep 2024

5 mesiacov to je ešte hravé malé šteniatko, vymýšľa blboviny ako malé dieťa. Áno, treba veľa trpezlivosti, tie čo máme psíkov,vieme. Hlavne treba stále vravieť to isté, napríklad prísne Fuj a jemne ho odstrcit. On to pochopí, chce to čas. Nikdy nebit!!!!

sirka9
10. sep 2024

toto vám povie cvičiteľ? tak to bol kto? lebo žiadny riadny cvičiteľ toto nepovie, lebo vie, že čo pes to osobnosť. mám za sebou niekoľko vycvičených psov, robím výcvik poľovných psov, ale toto by som nepovedala na nijakého ani ako cvičiteľ a ani ako majiteľ psa. psovi sa treba venovať, treba ho viesť správnym smerom. a správny smer nie je bitie po zadku, ani klietka a ani okrikovanie a oblievanie vodou. ak vieš po anglicky, skús si pozrieť cvičiteľku Victoria Stilwell. ona rieši problémové správanie psov a jej metódy sú plne v súlade s povahou psa.
p.s. skús sa psovi venovať aj ty, hrať sa s ním, pri nežiadúcej činnosti rázne fuj, odvedenie na iné miesto. prípadne, určite by som ho naučila čo najskôr povel miesto - vyhradené miesto, kam ho vieš poslať v prípade nežiaducej činnosti (čo môže byť aj pri jedle, aby nežobral, pri príchode návštevy a množstvo iných situácií,.

tinalia
10. sep 2024

Plesnutie po riti? 😅 to co su za vychovne metody. My mame psa a este ma nikdy neocuchaval medzi nohami 🤣

autor
10. sep 2024

@sirka9 praveze na to kolko ma ovlada vsetky poveli ale jak ma moznost zacne ma ocuchavat a v tom momente akoby zahadne ohluchol nevidi ani nepocuje dokial sa neodbavi na mne. Robi to aj zvysnym psom ze na nich odzadu skace a chce kopulovat lenze ty si to nenechaju aj ho rafnu a on nic ide si svoje. Fakt uz neviem ako na neho

sirka9
10. sep 2024

tak zathrnuť ešte kým začne. začína očuchávať? rázne FUJ, odísť, alebo jeho odviesť preč. chvíľu to potrvá možno, ale pochopí.

pupava36
10. sep 2024

No inak pes zvykne nuchat zenu odspodu aj v tedy ked ma bud krami alebo mala pohlavny styk a chlap sa do nej spravil. Toto ja uz davno pozorujem na nasom psovi ze mi hned hlavu strci medzi nohy a zacne ma onuchavat ked mam jedno s toho uvedeneho. Ale ked mu razne poviem Fuj tak prestane

jankasmejka
11. sep 2024

Vám treba zmeniť myslenie, nie 5 mesačnému šteňaťu. Veľa úspechov a pevné nervy.

blueshew
11. sep 2024

Pomohlo by napísať aké je to plemno pri riešení zlozvyku. ("Máme psa" je totiž veľmi všeobecné... Charakterom sa totiž plemená odlišujú...)

Ale teda moja rada: Ak vám pes "ohluchne" skúste si zaobstarať pískaciu hračku. Ak ich má doma, vezmite mu ich a za žiadnu cenu mu ich nedajte. Budú preň špeciálne, niečo nové, čo nemá. Ak vám začne robiť zle, poproste partnera aby hračkou zapískal - jednoducho preneste psovo nadšenie na niečo čo môže. Určite nepískajte vy lebo to pre psa urobíte ešte zaujímavejšie. Možno to nebude fungovať hneď na prvý šup ale za skúšku to stojí. Nikdy psovi však nedávajte tú hračku na hranie! Bral by to potom ako odmenu.

Môžte k tomu zapojiť aj rázne "Fuj" nasledujúce písknutím. Spojí si to možno potom s tým, že odbehne. Určite mu dajte odmenu po každom úspešnom zdrhnutí za hračkou po tom čo mu poviete fuj. Ale vždy to robte predtým než vás chytí. Stačí keď vás začne oňuchávať.

Prípadne môžete skúsiť inú variantu s inými vecami ktoré psa zaujmú... Možno pomôže, možno nie.

Skúste sa ešte spýtať chovateľky. Úprimne vám poviem, že ak je pes takýto "nevychovaný" ja osobne by som s ním žiaden vrh neplánoval. Keď chovateľ pripúšťa fenu, chce kvalitného psa, takého, ktorý by dačo šteňatám dal... Niečo kladné, podotýkam. Najlepšie sa chovateľa spýtať. Ak vám povie, že kastrácia je vhodna, radšej ho dať kastrovať. Verte mi, po takom psovi by ste šteňa nechceli. Ale to je na vás, pekný deň prajem.

anouschka5
11. sep 2024

Tak takú primitívnu osobu v živote nechcem stretnúť ,- vezme si šteniatko nemá potuchy o výchove ešte zatvára maličké do klietky a bije - to čo si za zrúdu ???????

autor
11. sep 2024

@anouschka5 vies co staraj sa o seba. To ze ho plesnem novinami po zadku mu neublizi

simca06022011
11. sep 2024

ani mu nedovolim sa odbavit, zacne onuchavat, fuj a odchod na miesto, idem prec aj ja ak treba... neprestane, chytim za kozu na krku, na mojho to zazracne pomahalo, viac ako vreskot a pleskot, odpracem na miesto s fuj a ostane tam. nezabudni ze na uchovnenie psa potrebujes aby splnal ten pes aj nejake "parametre" a spravanie je jedno z toho... nemoze skakat na vsetko co sa hybe, plus je mozne ze ho to aj prejde ako postupne vyrastie, len sa nemozes nechat. proste si musis respekt svoj vybudovat u neho.

sirka9
11. sep 2024

@blueshew u 5 mesačného, ešte nevycvičeného psa ťažko posúdiť, či je alebo nie je vhodný do chovu. výchova psa s jeho kvalitami alebo nekvalitami má pramálo. a teda aj s uchovnením. a to cvičím pracovné plemená - poľovnícke. pri nich je niečo ako vrodené správanie, ktoré ho posúva vyššie, ale ostatné veci sa pes učí. to, že skáče, je vina majiteľa a nie znak toho, že nie je kvalitný na uchovnenie.

dobryden
11. sep 2024

@anouschka5 🤦‍♀️🤦‍♀️

blueshew
12. sep 2024

@sirka9 myslel som do budúcna... Keď sa správanie psa nenapraví, tak pochybujem že by ho niektorý z chovateľov chcel uchovniť. (Aj keď je to možné... neviem.) Úprimne pri výbere chovného psa by som hľadel nie len na jeho výzor, zdravie,... Ale aj na jeho charakter. Chovný pes by mal byť schopný niečo šteňatám dať. Keby šlo o pastierske plemeno, určite by som bral šteňa po sústredených a pracovitých rodičoch než po psovi ktorý skočí radšej po svojej majiteľke ako do práce :D Ale tož, to je len môj názor. 😄
Ale v jednoduchosti. Ak psa neviem vychovať, určite ho nebudem plánovať uchovniť... Ale to sa ešte uvidí o nejakú dobu. Tak či onak majiteľke držím palce, nech sa peso dostane na správnu cestu

simca06022011
12. sep 2024

@blueshew aj sa hladi, neboj... zodpovedni a skuseni chovatelia na povahu psa daju velmi.

lalilla
12. sep 2024

Poradit neviem ale kamoska ma pitbula a ten este aj ako 2 rocny skace na zeny pri navstevach, oni ho ale necvicia ldn ho stahuju z ludi alebo zavru do izby. Nanu si len sem tam dovolil.
Vzdy ked som u nej bola som bola na nervy z neho

bubuska
12. sep 2024

No vidim tu brutal negativne reakcie na autorku. No bohuzial som takeho psika zazila u rodiny a je to fakt neprijemne. Ani z toho vyrastol bohuzial. Neskor u znamej deto ale bolo to steniatko, mozno sa to zmeni casom. Velmi velmi neprijemne a obtazujuce. Ked nevie pomoct trener, tak mozno je to taka povaha, no vela stastia. Psik ma byt radost a nie robit nervy.

aandrea9
12. sep 2024

Chudák pes. Toľko k téme.

anouschka5
18. sep 2024

Keď ťa oňucháva medzi nohami tak cíti moč mala by si sa častejšie umývať ( to je naozaj fakt - )

Strana
z2