Ako odstrániť pach zo starého psa v byte?
Dobry den, dostali sme na docasku stareho psa, o ktoreho sa jednoducho musime starat na dlhsu dobu Zial mu strasne smrdi z papule, ma zly chrup, bolo to zanedbane.
Akurat nas obyvak, kde ma docasne pelech strasne smrdi z puchu z papule.
Ako odstranit tento smrad? Aj casto vetrame, ale bude zima, cize s castym vetranim bude problem.
Co pomoze, difuzer?
Mame dajake rady ci skusenosti, co s tym?
Pes uz nemoze na dent. hygienu, ktora sa robi v narkoze, uz ma vela rokov.
Vdaka za vecne a neurazlive odpovede.
V
* starému psovi a nie psu
* pach a nie puch
K téme dostať sprej do úst pre psa aby nezapáchal z úst
Však mu ty aspoň trochu vycisti zuby. Normálne kúp kefku a manuálne mu ty aspoň trochu vycisti zuby
@anonym_autor koľko má pes rokov?
skúsila by som kombináciu DentOn prášok do krmiva a raz denne čistiť zuby enzymatickou zubnou pastou pre psy. Ak by si nenechal čistiť kefkou, aspoň mu tú pastu trochu rozotrieť vnútri po papuli, nech mu to účinkuje v slinách. Chrup mu to už samozrejme nezachráni, ale mohlo by to zmierniť pach.
Difuzérom to isto neprekryješ, treba riešiť zdroj...
Este je moznost zainvestovat a dat mu vycistit chrup na veterine. Zalezi, ci si to mozete dovolit a ci chcete.
Kup mu aj daku hryzaciu kost s chlorofylom.
Ahoj, cistili sme na veterine (a nie raz) v narkoze zuby aj psom co mali 15, 16 aj 17 rokov. Dentalna hygiena nie je iba o "bielych zuboch". Nechat psovi hnit papulku ktora je v hroznom stave, je prenho velakrat vacsie zlo, ako ist do tej narkozy. Treba si vybrat kvalitne a dobre vybavene pracovisko a ist do toho.
Tu Ti nepomozu nijake pripravky, pasty a ani cistenie zubov, ked uz je tam masivny zubny kamen a hniloba. A ani vetranie... Realne pomoze len riadna hygiena na veterine.
@anonym_autor No a nemate zahradu?Toto dobrovolne trpis doma?Vies co ma ten pes v papuli ?Peknu zahradku.
Chrup čistia aj v psích salónoch bez narkózy, skús taký pohľadať. A čistička vzduchu by mohla trochu pomôcť
Aký starý je ten pes? Keď sa nedá nič robiť s chrupom tak si dať uspať
čo vás stálo ošetrenie chrupu psa u veterinára v narkóze?
tento rok riešime celá rodina komplet zuby...a do konca roka chcem aby sa dostalo aj na nášho chlpatého člena...ale nemám predstavu o cene.
Ďakujem.
Ahoj, cistili sme na veterine (a nie raz) v narkoze zuby aj psom co mali 15, 16 aj 17 rokov. Dentalna hygiena nie je iba o "bielych zuboch". Nechat psovi hnit papulku ktora je v hroznom stave, je prenho velakrat vacsie zlo, ako ist do tej narkozy. Treba si vybrat kvalitne a dobre vybavene pracovisko a ist do toho.
Tu Ti nepomozu nijake pripravky, pasty a ani cistenie zubov, ked uz je tam masivny zubny kamen a hniloba. A ani vetranie... Realne pomoze len riadna hygiena na veterine.
@colsami este by som k tebe doplnila, na zaklade svojik laik skusenosti, ze mozno mu treba aj atb... lebo smrad mal moj pes z papulky len ked mal zapalene dasna... a vyslovene pomohli atb
čo vás stálo ošetrenie chrupu psa u veterinára v narkóze?
tento rok riešime celá rodina komplet zuby...a do konca roka chcem aby sa dostalo aj na nášho chlpatého člena...ale nemám predstavu o cene.
Ďakujem.
@simca06022011 ano, len v pripade zubneho kamena aj oni pomozu iba prechodne na par dni, pokial ten zapach sposobuje zubny kamen, ktory mechanicky drazdi dasna (a potom tak vyvolava aj ich zapal). Ale ano, pri takych stavoch sa tie ATB rovno na vet davaju automaticky👍
@anonym_e403d5 je to velmi velmi individualne, zavisi to od velkosti psa, stavu papule, pracoviska, lokality. Vies mat u psa zubnu hygienu za 50 aj 350. Takze naozaj Ti je najlepsie zavolat svojmu vet a informovat sa o cene priamo tam 🙂