icon

Ako presvedčiť manžela o psíkovi do bytu?

18. nov 2024

ahojte, byvam s manzelom a 7 rocnou dcerkou v byte a velmi by sme obe chceli psika, ja ho chcem aj koli malej kedze nema surodencov nech ma aspon zvieratko, ale aj koli sebe lebo mam psov rada a ked som byvala s rodicmi vzdy sme psa mali..aj teraz rodicia maju..manzel vsak o tom nechce ani pocut..psov nemusi a ze v ziadnom pripade..je s tym len starost ( aj ked samozrejme on by s tym starost nemal len ja)..a proste zatrhol to hned..je mi to luto koli dcerke lebo vzdy ked pride k nasim alebo k svokrovocm ktori maju tiez psika tak je cela stastna a stale sa s nimi hra..a stale spomina psika pisala uz aj jeziskovi pred rokom..ale manzel je neustupny v tomto..

Strana
z3
katka700
18. nov 2024

Autorka nevieme ako si na tom finančne ale ak máš už teraz problémy poplatit lekárov a zubárov tak nad psíkom ani nerozmýšľaj.
Dievčatá ti radili venčenie utulkovych psíkov.
Môžeš skúsiť strážiť psíka známym počas ich dlhšej dovolenky alebo sa pozrieť či nemáš nablízku organizáciu čo trénuje asistenčných psov a dáva ich na prvé roky do rodín. Možno by muž suhlasil s "dočasným" psom.

zuzitko74
18. nov 2024

Ak by som už nikdy v živote nemohla jesť čokoládu, ktorú milujem, tak by som to prežila. Ak by som však celý život musela jesť špenát, ktorý neznášam, tak to by som považovala za horšie, než nemať tú čokoládu. Ver tomu, že v tomto prípade si zaslúži viac tolerancie tvoj muž, než ty s dcérou.

madeincssr
18. nov 2024

@zuzitko74 jaaaaj, s tou cokoladou - neverim 🙃. Ja by som to nedal ani s mnohymi inymi vecami (myslim na jedenie).

autor
18. nov 2024

@katka700 a odkial viete ze mam problemy poplatit lekarov a zubarov?..spominala som to niekde

autor
18. nov 2024

a co sa tyka toho prisposobovania sa a akceptovania, ja som sa muzovi prispobila pred 6 rokmi ked som sa prestahovali do 80 km vzdialeneho mesta od nasho lebo dostal dobru pracu a nechcel sa jej vzdat..ze vsak zvykneme si..tak som zbalila kufre a isla som s nim,...tak neviem to s ma len jeden prisposobovat?..a tiez mi to nebolo po chuti opustit rodinu kamaratov a ist o cuzdieho mesta kde nikoho nepoznam..on tu mal rodinu uz a nejakych kamaratov, ja nikoho..len jeho

misiak7777
18. nov 2024

@autorka rádia ti tu, že máš brat ohľad na muža. A on neberie ohľad na teba?
Aaaale poznám manželov, kde muž adoptovaneho psíka ani raz nepohladkal, dokonca ho nebol ochotný ani postrážiť po operácii. A to majú 3 roky.. malé poslušné psica.. ak fakt nemá vzťah ku psom, k takému človeku by som psíka nedala

petulda333
18. nov 2024

Boze moj. Chudak muz. Kup si psa,len aby si tu neskor nepisala,ze vas muz opustil. Ten tvoj pristup je hrozny

3petka
18. nov 2024

Pripoj ho k diskusii, my ho presvedčíme!!!!

Ste na to dvaja dospelí, aby ste sa dohodli ak jeden proste nechce tak načo vymýšlať.

wolf_
18. nov 2024

Autorka, a k tým psom v rodine (u rodičov, svokrovcov) sa muž správa ako? Má ich rád? Privíta sa s nimi, hladká, príp. niečo "viac" (hra, vyvenčenie,...)? Alebo ich ignoruje, je k nim odmeraný, nebodaj ich odháňa?

autor
18. nov 2024

@wolf_ nevyhladava ich nejak ale ked pribehnu pohladka, hadze im loptu, aj na prechadku sem tam ideme s nimi

3petka
18. nov 2024

Autorka máš 15? Je rozdiel urobiť zásadné rozhodnutie ohľadne práce, kde sa budete mať lepšie všetci ako zadovážiť si psa lebo malá chce a aj ty chceš. Nepríde i to trošku rozmaznané z tvojej strany?

earlgrey
18. nov 2024

@madeincssr Ja nepoznám také prípady, ale kebyže môj manžel nerešpektuje to, že nechcem žiadne zviera doma a aj tak by doniesol, tak ver mi, že by to zviera odniesol v ten istý deň preč. Rešpekt vo vzťahu musí byť. Ja som napr. človek, ktorý nemá vzťah k zvieratám a nejdem sa poskladať ani z psa, či mačky alebo škrečka, či iného zvieraťa, v ZOO si zvieratá s dcérou pozriem, nakŕmime kozy v nejakom zvieracom areáli, a tým to končí. A ešte keď si vezmeme, že pes je ďalší člen domácnosti, ďalšie hladné brucho, ďalšie výdavky a starostlivosť, tak ďakujem pekne.

autor
18. nov 2024

@3petka a ako viete ze sa mame lepsie? ...zo zaciatku dostaval vyssi plat akonahla prisiel covid plat isiel pekne dole, takze sme tam kde sme boli predtym..a samozrejme po odzneni pandemie sa mu plat nezvysil spat na povodnu vysku..lebo vsak je kriza ..takze posledne dva roky zaraba to iste co zarabal predtym..

autor
18. nov 2024

@3petka mne to vobec nepride ze by sme si polepsili nejak financne, zo zaciatku musel aj dost ešte cestovat na druhu pobocku takze to co zarobil navyse v podstate previezol..

wolf_
18. nov 2024

Ak teda nemá vyslovene negatívny vzťah k psom možno by sa na tom dalo postupne trpezlivo zapracovať. Viac sa porozprávať, otvorenejšie, z čoho pramení tento jeho postoj, či sú to obavy z tých akože starostí alebo čo tam tkvie. Ja vo všetkom považujem za kľúčové správnu otvorenú komunikáciu. Ale hlavne za mňa fakt nekupovať jemu za chrbátom. Je to nefér a mňa by takéto nerešpektujúce správanie voči mne naštvalo riadne. A to píšem ako ten typ, že do môjho života pes (a ešte aj vo vnútri ;) ) skrátka patrí...

sissy27
18. nov 2024

@puertorico podla mna v pohode. A potom raz prides domov a pes nikde, lebo tak ako ty si isla proti jeho voli, tak on pojde proti tvojej a psa da prec. Ktovie, koho by vykotilo…Alebo donesie domov nieco ine, s cim ty zasadne nesuhlasis… a mozete takto bojovat az do sudneho dna 😃

ivik4
18. nov 2024

Tak sa tu nerad no.. si rozhodnuta aj za muza.
My ktore sme mali psika velmi dlhe roky tak Ti ozaj piseme ze to nieje med lizat, ustavicne sa nahlit domov, vencit v akomkolvek otrasnom pocasi plus ho treba potom aj okupat osusit a staaaale Ta otazka : kde bude psik lebo ideme tam a tam. To je ako malinke dieta ktore nerastie . Este vekom viac prace

Minimalne mat psa az ked bude dieta velke

3petka
18. nov 2024

Tak načo chcete ešte psa čo tere viac peňazí.

dada2703
18. nov 2024

Nuž ja som v tomto ina. Nepýtam si povolenie niesom malé decko. Povedala som ,že budeme mať a hotovo. A už ich mame v byte 4roch 😀 a samozrejme sú to najväčšie cecky práve môjho muža 😀

katka700
18. nov 2024

Nechcela som ťa uraziť 🙈 len poukázať na to že keď máš napríklad jeden mesiac zaplatiť endodonciu za 900 pre dvojnohého člena rodiny a 500 za odborné vyšetrenie ci operáciu pre štvornoheho člena rodiny k tomu, pri bežnych príjmoch to rozpočet dosť nabúra.
Keď máš ako väčšina MK nadštandardné príjmy, tak prvú časť príspevku ignoruj 😊

misanthropicdann
18. nov 2024

Jasne ze by so psom mal starosť aj on. Fakt veríš ze ho budeš len ty a dcérou venčiť? Vydrží vám to pol roka a už bude musieť venčiť aj on. Nehovoriac o chlpoch v byte, vysávanie sa stane rutinou jak umývanie zubov každý deň. Nehovoriac o finančných nákladoch, to nejsu len granule a očkovanie. Naposledy sme nechali za psa u veterinára 800€. Lebo sak nedeľa polnoc a pes vyzerá na úmrtie takže zaplatíš príplatok za pol noc nedeľu. A potom to ide rongen, infuzie jedna druhá tretia, noc na pozorovanie a vuala nevedia co psovi bolo ale už mu je dobre.

Porovnavas škrečka so psom? To je jak porovnávať tamagoci so psom. Absolútne neporovnateľne

trisha_r
18. nov 2024

Preto nemám chlapa :D najhoršie čo môže byť je sa na silu prispôsobovať niekomu a nesplniť si svoje životné sny. Ešte aby mi dakto rozkazoval čo môžem a čo nie vo vlastnom dome, už len to tak.

petulda333
18. nov 2024

@trisha_r no,len castokrat je ten dom spolocny. A na vsetkom sa da dohodnut a vyrozpravat dopredu

bnikita
18. nov 2024

Ja milujem psíkov, sú to úžasné zvieratká, ale nechcela by som ani do bytu, ani do domu. Treba si uvedomiť, že každé zvieratko je záväzok do konca jeho života, nie že keď ma omrzí, tak sa ho zbavím.

nenne27
19. nov 2024

Dobre si to rozmysli.aby sme potom necitali inzerat, darujem 5r psika z rodinnych dovodov do dobrych ruk...:(

nenne27
19. nov 2024

@misiak7777 presne.ked je niekto radikalne proti psovi, treba to respektovat.ked sa ti nieco stane a budes napr v nemocnici, alebo na dlhsej prac ceste a on sa nebude chciet postarat, kto sa postara?nikdy by som nenutila niekomu zvieratko,bude trpiet ( myslim to zvieratko)

tramtada31
19. nov 2024

Tak si zoberte psíka do dočasnej opatery a keď muž povolí, verim, že si ho zamiluje a možno zvazite adopciu. Ak nie, aspoň nejakému najdúchovi pomôžete k novému domu a že nemusi vonku mrznut v koterci utulku

oblecenie99
19. nov 2024

Mne napr. smrdí každý pes, aj ten najčistejší, a neviem aký, proste to v tej domácnosti cítiť. Minimálne smrad tých granúl. Len to už po čase necítite, keď v tom žijete dlhšie. Kým sa pes naučí nejakým zvykom, budú aj nehody. Ďakujem pekne, chodiť po byte! po špičkách, lebo nikdy nevieš, kedy ta bude niečo čakať. Je blbosť napísať, že sa o toho psa bude starať len dcéra a len ty. Tomu neverím, časovo sa to nedá. Ak proste zviera v byte odmietam, bude ma štvať všetko okolo neho. Od štekotu, po povinnosti venčenia, chlpov, kŕmenia, aj veterinárnej starostlivosti a nákladov na to. Tomu sa nevyhnete. Dovolenky odteraz tiež len so psom, či hľadať dozor? Ak je proste tvoj muz radikálne proti, tak ho nepresvedčí nikto. Keby môj muž prišiel domov so psom, proti mojej vôli, otáčam ho vo dverách aj so psom, alebo sa balím ja.

wolf_
19. nov 2024

Tí čo píšete, že neveríte, že by sa psovi venovala len ona a dcéra. U nás je celá starostlivosť o psa na mne. Nie preto, že by muž nechcel, on nášho psa ľúbi jak koňa 😊😁 Ale preto, že ja to tak chcem 🙂 Buď spoločne (napr. ideme spoločne vyvenčiť alebo spoločne na tréning) alebo len ja. Žiadne také, že to isto vydrží pol roka a koniec.
ALE ... neviem si predstaviť, že by som v mužovi nemala podporu. Aj keď sa jeden nemusí starať, tak ho to ovplyvňovať bude lebo to žerie peniaze, ale aj čas a pozornosť toho druhého... A hlavne +-10-15 rokov je veľa. Za ten čas sa môže život obrátiť naruby, a buď vplyvom okolností môže byť potrebná aj pomoc so starostlivosťou o psa od muža alebo aspoň pochopenie. Lebo napr. ten autorkin HO nemusí trvať počas celého života psa, a teda buď by musela hľadať prácu s prac. dobou tak, aby stíha a zvláda venčiť (a bez podpory možno počúvať výčitky, že kvôli psovi s ktorým on ani nesúhlasil musí selektovať práce) alebo by zrazu musel venčiť aj muž. A toto by si podľa mňa autorka mala uvedomiť... Životné okolnosti sa menia (HO bol len príklad) a bez podpory, pochopenia a SPOLOČNÉHO rozhodnutia, že si zaobstaráme psa, to môže byť ťažké.

tamitamitami
19. nov 2024

Kúpila by som si psa. Ale teda brala by som ako samozrejmosť že všetko okolo psa budem zastrešovať výhradne ja (či už časovo alebo finančne).

Mať psa ale nie je len o prechádzke a maznaní sa. Treba myslieť aj na to že môže mať zdravotné problémy a bude potrebovať špeciálnu starostlivosť (čo kľudne môže byť aj 100€-200€ mesačne). Môže sa stať že ho sama doma nebudeš vedieť vycvičiť a budete potrebovať chodiť na cvičisko. Treba myslieť na to kde bude psík kým vy budete na dovolenke.

Ak vieš že toto všetko psíkovi zabezpečíš tak smelo choď do kúpy, muž si na nového člena zvykne. Samozrejme sa treba pozerať po psíkovi ktorý je vhodný do bytu.

Strana
z3