Ako riešiť agresívne správanie šteňaťa k dieťaťu?
Zdravím idem sa poradiť. Prišli k nám na návštevu segra majú 6mesacne šteňa borderku. No a teda som v šoku ešte som to nezažila proste mu vadí moja 5ročná dcérka keby ho nezadrzime ju pokuse neustále na ňu útočí. V svojej rodine ma dve deti už veľké neviem co žiarli alebo čo no čistá katastrofa. Stretli ste sa už s tým? Neviem co robiť. Viete prosím poradiť čo robiť?
Kto je pre toho psa autorita, vodca svorky? Hrubým hlasom jasný stručný povel DOSŤ! TO STAČÍ!!!, možno na chvíľku psíka znehybniť-nie násilím, chvíľu nech ten povel Dosť si prežije, potom pár povelov Sadni Ľahni Ostaň...až potom Voľno. A tá druhá miestnosť alebo klietka, to tiež samozrejme je riešenie, pre možnosť nestriehnuť vkuse naň..... Dcérka je malá, jej tvár je zrejme najnižšie pri zemi v porovnaní s ostatnými členmi, čo je pre šteňa nesmierne lákavé a pre deti nebezpečné........pozrite si videá, ako borderka udrží 100 kilové barany a dostane ich tam kam treba, pohľad z očí do očí a cvak do nozdier.... Konzekventný výcvik, už keď sa prikrčí a zameria na dieťa, nech ide povel DOSŤ!!!
@yukki áno chce to cvik, no keď som si chránila dieťa, segra si chránila psa, odomna nepochopiteľné pritom chcela od môjho 9rocneho labradora, aby som mu dala nahubok, aby ho nekusol keď sa budú zoznamovať a jej psikovi nebolo treba nič keď zaútočil na dcéru. Už mu nedôverujem jasné, že proste za tých pár dní si nezvykne čiže určite ju budem držať od neho nechcem, aby jej cvakol niekde, kde nemá. Samozrejme, že psík je šteňa učí sa no pán musí vychovávať resp. Pána musí poslúchať. Nechápala som reakciu, že no prepáč nezavriem osa do inej izby kvôli mojej dcére
@sofia1979 môj názor. Ak tvoja sestra nevie alebo nechce dať psa do klietky, aj keď ohrozil tvoju dcéru. Posli ju preč.. Bez pardonu.videla som aj mladé 6 mesačne psy, ktoré útočili na deti a nie nebola to hra. A keď píšeš, že to bol útok, ja ti verím, pretože psa máš a snáď vidíš. Aj také stena vie ublížiť.
Škoda, že máš labradora vonku.. Bez nahubku, by mu to vysvetlil hneď.
Moja staršia fena by už len vystupovanim, chovanim ukázala stenatu co sa môže. Určite by si toto nedovolil. A ak by áno, dostal by materskú príučku. Tvoja sestra nech si kúpi rybku..
Borderky sú strašne múdre a šikovné psy.. Ale v rukách........toho kto im nerozumie,to super nebude.
@sofia1979 hej, jasné, teraz má matka žena iné starosti ako výcvik cudzieho psa, každopádne niekto azda by mohol prevziať rolu vodcu svorky-tvoj, sestrin muž? a šteňa opakovane usmerniť. Upozorniť aj deti, že Bude sa trošku kričať, ideme cvičiť Broka lebo toto si dovoliť nemôže a predvídať, vyčíhať snahu psa "pásť"a hrýzť dcéru-možno po dvoch troch razoch psík pochopí, čo je TABU vo svorke. Rázne, hrubým silným hlasom......
Dávať pozor najmä vo dverách....to sú priestory, ktoré psy zvyknú využiť .... čiže keď dcérka vchádza do miestnosti, kde je voľne pustený borderák
My máme borderaka a vedľa susedia majú maličké detičky. Nás má 10 mesiacov a zbožňuje ich . Miluje ich lízať a teraz máme aj 10tyzdnovu babu a tiež zbožňuje deti. To počujem prvý krát,že útočí na dieta
@modrykolibrik no bohužiaľ a ten ma 6 proste tak na ňu útočil
@colsami ja som ostala v soku vraj ona chce mať Vianoce a nebude kvôli tomu v požiare celý čas keď som ju len poprosila, že musíme psa dištancovať od mojej dcérky. Ešte som jej aj napísala ze ja by som pre ňu spravila tiež keby môj pes sa nezdal s jej tak ho dištancujem. A to mi ešte predtým povedala, že sk by prišli ci dám môjmu nahubok keďže je šteňa a nechce aby ho kúsol.Tak som sa jej spýtala ci aj ona dá svojmu aby nekusol moju dcéru tak idpoved ze on je šteňa
@sofia1979 ale co riesis? Ved ma prist k Tebe domov. Tvoj dom, Tvoje pravidla. "Majka si u nas srdecne vitana na Vianoce tak ako sme boli dohodnute, ale borderku nechaj doma prosim."
Alebo jej donesie klietku (alebo petbox skladaci, stoji to par supov, este aj dnes ci zajtra doobeda kupi hocikde) a moze v nej oddychovat ak ju nechce nechat samu, a vyvenci si ju hockedy. Ved nemusi sa ten pes motat pod nohami, ked sa nevie spravat. Aby cez Sviatky ste neriesili ine, len nevychovaneho psa... A kludne sa vyhovor na manzela ak nechces byt za zlu. "Fero si u nas Tvojho psa nezela, lebo zatial nieje zvyknuty na nasu dcerku". Hotovo, koniec debaty. A Tvoji rodicia su tiez snad normalni, ze to chapu (pripadne videli, bolo/bude im vysvetlene a pod).
Nemozes sa zle citit kvoli nezodpovednosti inych. Maj pekne sviatky. A sestra uz bude mat take, ake si zvoli.
@sofia1979 nechapem kto ide na navstevu a vezme psa so sebou. Ak sa uz stalo a pes utoci na dieta,tak okamzite psa vonku. Čo na tom treba preberat? Pes je domace zviera,nie clovek
@martin96321 v tomto prípade ľúto mi ho je pretože nemôže za to no musím byť neoblomna segra nechce povoliť jej je prednejšie pes vraj inak sa nepoznajú ja jej vravím, že za pár hodín si určite nezvykne na dcéru a ja nebudem v strese
Sestra je riadne bezohladna a sebecka. Absolutne nechce spravit ziadny kompromis a najst riesenie.
Taku este nehrali, aby mi prisiel do domu pes, ktory sa nevie spravat a ohrozuje male dieta. Nemaj ziadne vycitky, proste ked nechce spravit ustupok tak navstevu zrus a basta.
@sofia1979 No bud ma zlu skusenost s detmi kde vyrastal alebo mu vadi ze dieta je dospelymi uprednostovane tak ziarli a potom mu moze vadit u dietata prudke pohyby a hlas
Prave preto, ze je to stena a reaguje takto, by som bola ovela opatrnejsia. Za mna pes na navstevu nepatri, svojich tiez netaham k nikomu.
@sofia1979 a sestra planuje s tym psom chodit niekde na vycvik ci takto ho chce "vychovavat" sama? lebo sa jej to moze vypomstit pri inych ludoch, ktori nebudu jej rodina a nebudu taketo spravanie jej psa tolerovat.
@chillibubble áno chodia na výcvik aj zo psíkom tak uvidíme hádam potrebuje dozrieť
@sofia1979 Moja teta mala borderku a tá celý svoj život nemusela deti. Doma bola medzi dospelými. Tiež, keď sme raz prišli k ujovi a ona tam bola, zaútočila a pohryzla dcéru. Vždy v jej prítomnosti vrčala. Všetko ostatné v pohode. Čiže, keď sme tam prišli mi na pár hodín, tak ju zavreli na poschodí. Inak to bol fakt rozumný a poslušný pes. Ktovie čím to bolo.
Ja nechápem to slovo pokuse to je akože čo ?

@yosi lenže on šiel po tvári skákal po nej