Ako riešiť kryptorchizmus u šteňaťa?
Dobry deň,
Chcem sa spytat ci tu nahodou niekto taky nebude . Neriesili ste niekto nahodou hormonalne nezostupenie jedneho semennika u psa (šteniatka) ? Ak ano ake hormonalne injekcie bral a ake davky?
Ďakujem
@colsami je to nemecký ovčiak stena cca 25kg jeden semenik ma a druhy mu ide raz kanalik raz slabina proste cestuje veterinar odporucal skusit hormonalne ci sa nezastavi v miesku ale viem ze je tam male percento ale tak chcem to skusit.
Len nikto mi nevie povedat ake je tam davkovanie vo veterinarnej lekarni mi ukazal ovitrelle len ze to este psovi nepichal tak nevie ake davkovanie tam ma byt lebo je to liek pre ludi . A nestretol sa s nikym kto to aplikoval
Ano to sa prepocitava na medzinarodne jednotky na vahu. Teraz z hlavy neviem, ale ak mi napises spravu, zajtra Ti to pozriem v praci, mame to zapisane na liekoch 🙂
A ano sanca je mala. Aj u ludi sa uz upustilo od tychto inj (minule sme to rozoberali s mojim kamaratom, uz 70rocny urolog primar, tiez povedal ze islo skor o zazrak ale nepripisoval uspech injekcii ako takej asi nikdy).
Tam je este aj ten problem, ze preparat moze sposobit ze semennik narastie a uz sa "neprepcha" cez kanal do miesku. (Laicky vysvetlene). Navyse ak je raz na kratkom ligamente (vaze) neurobis s tym nic.
A... nemecky ovciak a stena?? 25kg?? Ved to uz musi mat aj 6 mesiacov cca. Tak to je pravdepodobnost efektu 0,000001%. Uz pri 8 tyzdnovych steniatkach je percento ze pomoze, mizive...
Ale kludne mi napis a davku Ti poviem. Psovi aj ked nepomoze, tak neuskodi.
@colsami tak ak sa neprepcha pojde na kastraciu ale chcem to skusit uz som pisala spravu ďakujem krasne za ochotu
@patik54463 no a aky stary je ten psik, 'steniatko'?
@colsami pisala som spravu ☺️

Ahoj,
Ano, je to bezny (a jediny) postup co moze pomoct, ale je to skor take ze "topiaci sa aj slamky chyta". Davaju sa inj podkozne alebo do svalu, optimalne 2x do tyzdna. Aky preparat mate? Ovitrelle, ci nieco ine?
Aky je pes stary? A ake je to plemeno? Ma vobec semennik hmatny, alebo je v slabine, pripadne tesne pred mieskom?
PS: nerob si velke nadeje (nemyslim v zlom). Sanca, ze zostupi je miziva