icon

Ako riešiť ochorenie psíka s ochabnutím nôh?

25. jan 2025

Ahojte, píšem zo slzami o očiach 🫣 to dňa na deň nam ochrnula fenka, teda nôžky fungujú, ale neudrží sa.. Rtg odhalil spondylózu, ale podľa Dr nie v štádiu, aby odstavil nôžky 🫣 Nastavila sa liečba, žiaľ stále bez zmeny.. Odporučili nám MRI vyšetrenie, čo je pre mňa neúnosné finančne. Prednedávnom podstúpila operáciu maternice, následne pruh, dokopy som s hospitalizáciu nechala na klinike dva rodičaky 🫣
Trhá mi srdce že je v stave akom je, a ešte viac to, že neviem čo robiť.. Všade počúvam, že zaplatiť len za vyšetrenie cez 600€ so šancou, že stav je trvalý je blbosť.. Ale čo teda robiť? Uspať ju nedokážem 🫣 a určite nie bez diagnózy..

Strana
z2
karlamon
Autor odpoveď zmazal
lb1984
17. okt 2025

@anonym_autor ahoj ako ste dopadli po 10 mesiacoch? Ešte pred tym ako napíšeš. Je skvele ze veterinárna medicína ide dopredu ale ked si nemôžeš dovoliť MRI nevadí nerob si z toho hlavu. Kedysi MRI nebolo a MVDr to zvládali.... mam psa so spondylozou a na diagnostiku stacil RTG, mri resp cť odporúčali ak by sme chceli vidieť presný útlak nervu. A poviem ti diagnostika bola u nas najnižšia položka....

anonym_3ce5e3
17. okt 2025
@lb1984

@anonym_autor ahoj ako ste dopadli po 10 mesiacoch? Ešte pred tym ako napíšeš. Je skvele ze veterinárna medicína ide dopredu ale ked si nemôžeš dovoliť MRI nevadí nerob si z toho hlavu. Kedysi MRI nebolo a MVDr to zvládali.... mam psa so spondylozou a na diagnostiku stacil RTG, mri resp cť odporúčali ak by sme chceli vidieť presný útlak nervu. A poviem ti diagnostika bola u nas najnižšia položka....

@lb1984 ahoj, krpatá do týždňa behala jak nič.. Teraz ani nevie, že jej niečo bolo 😊 pevne verím, že zimu prežijeme bez problémov.. Lieky brala cez 2 týždne 🥰 žiaľ aktuálne riešim tento podobný problém so stafordkou, žiaľ u nej mi kortikoidy nezabrali, rtg negatívny a keďže má 13.5roka investovať tisíce tiež nemôžem.. Prežívam ťažký týždeň, niesom schopná sa o nu starať keďže som v 8 mesiaci tehotenstva, na rizikovom, ale odísť ju mojou rukou tiež nedokážem nechať 🫣
Týždeň sĺz, bezmocnosti.. Ťažko

Strana
z2