Ako riešiť problémy s mačacou podstielkou v byte?
Ahojte. Chcel by som sa poradiť ohľadom jedného problému, ktorý mam vpodstate od momentu od kedy mám kocúra v byte(September 2024). Minimálne niekoľkokrát do týždňa, možno aj každý druhý deň po to ako vykoná veľkú potrebu a ako sa snaží zahrabať výkaly sa mu nalepí podtielka s čerstvými výkalmi na labky a roznesie to po celom byte. Mám aj kúpenú podložku pod WC, ale pomáha to len trocha, väčšina aj tak konči po byte. Skúšal som už asi 5 rôznych podstielok a stále to isté, tak isto som myslel ze ak bude starší, tak sa to nejako naučí, ale už je v byte skoro 5 mesiacov a v Apríli bude mať 1 rok, takže sa uŽ blíži k dospelosti a nijako sa to nelepši. Ďakujem za vaše rady.
Mala som uz viacero maciek v byte, ani jedna si nestúpala do hovienka. Mate asi nejakeho grambloska 😁 Skusal si aj silikagelovu podstielku? Alebo mozno ma maly zachod a nezmesti sa tam, ked to poslape.
@lindusss2016 toto mi ako prve napadlo ze bude pre neho asi to wc male, lebo nestretla som sa s tym ze by si macky stupali do vlastnych vykalov.
Tiež to počujem prvý krát... aký veľký záchod? Ako často vyberaný? Lebo ak "tam nie je kde stúpiť" tak potom si potom chudák stupí do vlastného bobku.
U nás tiež nikdy nebol problém, ale naša mačka je zrastovo malá. Tiež si myslím, že sa tam poriadne nezmestí a keď mačky hrabú, potrebujú priestor z každej strany.
@lindusss2016
@kacena4
@miriamik77
@refly
@0silvia0
@didush27
Dakujem za rady, zachod ma velkost 53cm na dlzku a 37 na sirku, bol najvacsi na predajni, mozem sa skusit popozerat po vacsom na internete. Pouzivam hrudkujucu postielku, takze dam sancu silikatovej podstielke. Co sa tyka cistenia, cistim raz denne a vymienam raz tyzdenne.
Toto isté, úplne na chlp nám robil kocúr. Nepomáhalo nič. On to proste nevedel urobiť čistejšie. Naopak mačka, tá to nerobila nikdy. Potrebu vykonala vždy elegantne, čisto 😅 Podotýkam do rovnakého záchoda /hoci mali dva/.
A ešte doplním, vyskúšali sme 4 druhy záchodov, 6 rôznych podstielok. Kocúrovi to bolo jedno...
@ogyse To nebude podstieľkou. Totiž, nech by si dal akúkoľvek podstieľku, hoci aj najdrahšiu na svete, tak to 💩 bude proste vždy na nej na vrchu, až kým si ho nezahrabe. To, že sa mu podstieľka nalepí na labky, je už len preto, že už na nich má to 💩. On proste asi ináč nevie vykonať potrebu, než takto. Neviem, čo by som poradila, ale napríklad jedna moja príbuzná mala kocúra, ktorý bol naučený chodiť na normálny ľudský záchod, vyskočil na dosku a urobil to do vody v záchode, tak jedine, že by si to skúsil naučiť aj toho tvojho. 😀
@ogyse Tak to je trochu nepodarený kocúrik :/
Asi by som skúsila nejakú absurdne veľkú, prípadne ju odokryť, ak máte krytú? Možno sa mu tam zle manévruje?
Alebo sa pokúsiť naučiť ho na záchod. Predávajú také sady aby sa naučili. Ja trocha ľutujem že som to aspoň neskúsila, keď boli moje mačky mladšie
Super benek skuste, nesmrdi a super saje. Ja by som kocurovi kupila vacsi zachod, mozno nema miesto kde zahrabat
@ogyse ta hrudkujuca je za nna najhorsia, top silikagel 👌 drzim palce, nech vam to funguje

uff toto nam nikdy macka nerobila, ze by sa jej lepili hovienka na lapky 🙂 nemoze to byt podstielkou? my pouzivame silikatovu podstielku a nema vobec ziadny problem