Ako riešiť susedské sťažnosti na štekanie psa?
Dobrý deň. Máme psa u manželovej babky, my sme sa presťahovali do bytu a chodíme sa o psíka starať, každý deň ho chodíme venčiť na dlhé prechádzky. Cez deň a niekedy aj večer, hlavne okolo 21 hodiny veľmi šteká. Susedia sa už sťažujú, že s tým musíme niečo urobiť. Môže to sused niekam nahlásiť ? Ja som v koncoch, ja tiež neviem, čo s tým robiť.
najst si niekoho kto vam poradi s vychovou psa ... nemate tam trenera psov? ak pes steka celu noc tiez by mi to vadilo.. dat mu budu na inu stranu zahrady aby to neblo tak pocut? alebo mu spristupnit garaz ,pivnicu etc kde bude tichsie ...
A je kastrovany?
Sťažovať sa môže, ale inak nič nezmôže. Štekanie psa je veľmi rozšírený problém a zvyčajne neriešiteľný. Pes šteká, kohút kikiríka, a mačky počas ruje škriekajú ako deti. Je to príroda. Buď si na to ľudia v domoch zvyknú, alebo nech sa presťahujú do bytovky.
Preco ste sa prestahovali do bytu a psa upratali niekam na zahradu?
Ak chcete mať pokoj, poradím vám, na noc psa zatvárajte niekde do drevárne alebo pivnice.
@chrobak7 áno, pes šteká.
Ale mal si tak niekedy psa pod tvojím oknom, čo vkuse štekal a ty si sa absolútne nevyspal?
Určite nie, lebo ináč by si inak hovoril.
Autorka, niečo s tým robte, lebo je to strašne obťažujúce.
Viem, že to má plno ľudí na háku, lebo veď pes má predsa štekať a nikto s tým nikdy nič neurobí.
Ale predstav si seba na ich mieste, tiež by ti to vadilo
Náš tak vystekaval na líšky co chodili k susedom... Samozrejme nám to vadilo tak sme ho dali do letnej kuchyne na noc... Po pár dňoch bol pokoj, líšky sused odchytil a poľovníci spratali.
Su obojky proti stekaniu. Nas psik zo zaciatku stekal,mne bolo trapne pred susedmi. Stacili 2 noci a odnaucil sa stekat. Nechapem ludi,ktori to neriesia. Mame susedovcov,ktori nechaju psa stekat cele noci. Kvoli jednemu takemu ustekanemu psovi som sa dlhe roky nevyspala. Takze ries to,lebo je to ozaj neprijemne.
Babka ho nemôže vziat do domu? Aby nebol vonku sám??
@chrobak7 zvyknú? Asi sotva…na dedine sa to rieisi inak….kupi sa otrava pre potkany, zamieša do trochy masa a hodi psovi ….nikto nikd nezistí kto psa otrávil a pes zaplatí krútu dan za to, že majitelia nevedeli poriešiť čo s ním
Porovnávať kikiríkalnie kohúta a stekot psa je totálne mimo
Protistekacia budka. Zatial kazdy pes v okoli pochopil a cca do par dni bol klud.
Juraj Ferko má reláciu o psíkoch, s ktorými majitelia riešia nejaké problematické správanie, na STVR- Neposlusní, dá sa pozrieť aj v archíve a často tam riešia tento problém. Čo si pamätám, že používa je obyčajný rozprašovač s vodou. Keď pes steká, strekne mu vodu do tváre. Je to neškodné. Asi to trošku potrvá ale mohol by sa to odnauciť. Alebo naši susedia používajú ten protistekacii obojok a funguje.

Môže, napr obec, polícia, ak rusi nočný kľud