Ako riešiť útok psa a súvisiace náklady?
Chcem sa spýtať či máte podobnú skúsenosť. Pri večernom venčení som videl v diaľke voľne puštěného psa ( nemecký ovčiak) tak som stála v bezpečnej vzdialenosti po chvíľke majiteľka sa na mňa ozvala že sa nemusím báť že kľudne môžeme prejsť ( ja mám šteňa corgiho) keď sme išli okolo nich ma oslovila že či sa nemôžu ovoňať ja som jej povedala že ak jej pes není agresívny tak kľudne ale že si ho musí držať na vodítku. Po pár sekundách jej pes vyštartoval na môjho išiel hneď po krku, náš dosť knučal pišťal, keď sa jej ho podarilo odtrhnúť zašla som obdaleč svietila som si mobilom a len zbežne som ju pozrela, nič som si nevšimla. Keď sme prišli domov tak som zbadala trochu krvi a bola to hryzná rana. Utekala som rýchlo von že si na ňu popytam tel. kontakt ....majiteľka útočného psa mi neverila tak sa dožadovala že neverí a chce to vidieť. Po tom ako to videla a zareagovala že jej to mám len vystriedať , som jej oznámila že idem a ňou na pohotovosť keďže neviem aká je rana hlboká a či nemá aj nejaké vnútorné zranenia keďže jej pes bol viacnásobné väčší. Na druhý deň som ju kontaktovala že sa to muselo siť plus ATB. Poslala som jej veterinárnu správu a bloček koľko som platila ( vyše 100€) , a už sa z toho vykrúca z úhrady.PS viem že jej pes zranenia nemá a bol prítomný svedok ktorý ale bude na jej strane. Máte podobné skúsenosti ? Môj pes je výstavný fena ktorú som plánovala uchovnit ale keďže je to na viditeľnom.moeste neviem či to vôbec pôjde. Ďakujem sa rady akú danú situáciu no vyriešiť
Súhlasila si so stretnutím oboch psov....výsledok 100€.
@pieksamaki pravne ze 100€??? Poznate slovenske sudnictvo ? Poznate ceny za pravnika?
dodatocne zavolat policiu ..moja baba bola napadnuta -dopadla horsie ako tvoj - 2 operacie a bola som rada,ze jej neamputovali nohu .. policiu som nevolala ukecali ma ze pes to spravil prvy krat a inak je super dobry a vyrasta s detmi a mackami .. 2 tyzdne na to roztrhal susedovho psa -ten uz stastie nemal .. keby som volala policiu hned ho utratia- zakon v anglicku kedze moju napadol pred ocami deti aj mojej vlastnej ked sme isli zo skolky -moja na voditku on pusteny ... keby tam boli policajti mohol druy pes zit ..ale vravim si ze aspon to neodnieslo ziadne dieta ... neviem ako na sk ale snad aspon strach majitelku donuti si psa drzat na vodzke ...
Normalne si ju vonku odfot aj so psom, (trocha blurni tvar) vyves na nejaku fcb skupinu vasho mesta, popis co sa stalo, a nech tam zazije hanbu aku si zasluzi. Peniaze ti to nevrati, nemas ako, sme na slovensku…
Dovolila si dovolila to je risk, ktorý ťa stal 100 eur nič s tým nespravis
Nikdy ale, ze nikdy ked vidim volne pusteneho psa, ktoreho nepoznam nejdem okolo aj ked majitel povie, ze mozem. Ked si ho neda na voditko tak idem inou cestou (uz som sa rsz stretla s jednym, co si privolal psa, chydil za obojok a pes sa mu vytrhol a rovno na nas ale nastastie k ziadnemu utoku nedoslo) vzdy urobim vsetko preto aby som sa vyhla stretu. 99% je presne takych majitelov je prave takych, ktori nemaju zvladnutych psov, kazdy skuseny majitel nema problem privolat a ked cudzi pes prejde tak znova svojmu dat volno vsak to su dva povely = dve slova. A dalsia vec kazdemu skusenemu dojde, ze aj ked moj nic neurobi, nepoznam druheho psa a ten moze. Ja by som toto neriesila pravne sa nedoplatis a bude sa to tahat bude to tvrdenie proti tvrdeniu ani jedna z vas nema dokazy, ze to bol prave jej pes a ty si suhlasila, ze prejdes okolo. Mas aspon poucenie na buduce.
Hryzne rany sa sice sit nemaju ale ok, mohla mat nieco natrhnute. Na hryzne rany vzdy treba ATB, dobre ze ste isli na pohotovost a ze mate aj blocik.
Ak je to stena, neexistuje nijaky pojem "vystavny pes" kedze este nevies ci vystavny bude, ale ano, ak ma pes potencial, zamrzi to. Kazdopadne pre Tvoju info, taka ranka a u psa ako corgi na takom mieste zarastie casom ako nic, na dalsiu vasu "vystavnu karieru" to nebude mat nijaky vplyv, to Ti mozem rovno povedat. Takze tymto by som sa neohanala.
ALE. Ziskala by som si kontakt na majitelku (ak tam vencila, urcite je zdejsi) a na mail/tel/adresu by som jej NAPISALA (nie povedala) aby si to mala cierne na bielom. Ze ziadas od nej uhradu veterinarnych nakladov po napadnuti jej psov, odfoteny blocik, cislo uctu kde to moze uhradit a do kolkych dni. Ak platba na ucte pripisana nebude, vec odovzdavas svojmu pravnikovi.
Myslim ze si rychlo rozmysli, ci nechce platit, a mas vybavene.
@colsami kontakt mám ....bola oboznámená že idem na veterinu nech mi ju pozrú ešte má v tom podpotila že jasné .....a asi pani z toho vytriezveli a už začíná prekrúcať ...ide o princíp ...nabudúce to môže pri niekom inom dopadnúť horšie ...a chodí s ním na voľno bez nahubku
A mala ho teda nakoniec na vodítku? Keď si súhlasila so zoznámením, ak si ho bude držať na vodítku.
@alkoholik. Ja by som to tak riešila....ale áno 100 eur nie je taká suma.....ktorá by musela ísť na sud..
@wolf_ ahoj súhlasila lebo som za to že psík na byť socializovaný s každým či veľkým alebo malým s tým že vždy keď nepoznám sa pýtam aký je dať.ked povedia že nemá veľmi rád spy a tak tak ideme preč ....ale pani má opakovane uistila že je zlatý a není agresívny a ona sa dosť dožadovala že nech sa voňajú ...ja s tým nemám problém veď mi to zaručila...jasne na súd to není v zásade 100 eur má nezruinuje ale ide o princíp chodevia čo vraveli iný psíčkari s ním na voľno a hocičo sa môže stať ide mi skôr o to že nech si to ona ustrážiť do budúcna lebo to môže dopadnout nabudúce horšie tak nech sa radšej s malým porušením poučí ...
@montana28 ako nič v zlom, ale ty si súhlasila. Obaja boli na voditkach. Tam veľmi nie je čom riešiť a najmä spätne. Kľudne môže druhá strana tvrdiť,že tvoj bol prvý,čo zaútočil,veľký sa bránil,to už teraz nijako spätne neporiesis.

@montana28 ak sa mimosúdne nedohodnete....riešila by som to právne, chyba ze ste obe súhlasili, aby sa psy stretli..ona ho nemala na voditku?