Ako sa mačky správajú pri bábätkách?
Ahojte. Rozmýšľame nad adoptovaním mačičky, keďže som odmala mačky milovala. Avšak zároveň budeme mať malé bábätko. Má s tým niekto skúsenosti? Ako sa mačky správajú pri bábätkách? ☺️
My sme už mačky mali a príchodom chlapcov to bola totálna katastrofa všetko ocurane .žiaľ museli sme ich dať preč pre pohodu všetkých
Naše sú len zvedavé, chodia so mnou kočíkovať a jeden kocúr si vždy ľahne ku kočíku a stráži, keď som na dvore. My ich však máme vonku a chováme ich roky. Určite by som nezačínala s chovom akéhokoľvek zvieratka práve v čase, keď príde aj bábätko.
To je individuálne, ako ktorá, závisí od jej povahy, predchádzajúcich skúseností a pod. My sme brali z útulku mačičku keď mali dvojičky 3 roky. K deťom nám radili zobrať už dospelú mačku kde presne vedia akú má povahu. Neriešili sme vzhľad ale aby zapadla k nám do rodiny a aj nám taku vybrali. Deti ju milujú a aj ona ich. Sedí na vani keď sa kúpu, spí s nimi v posteli, ak sú chorí ľahne si presne na to miesto kde ich nieco boli, ak majú zlú náladu vždy ich rozveseli, robia si spolu úlohy, pozerajú TV... Máme ju 8 rokov a teraz pribudlo bábätko. Prijala ho ako člena svorky, snaží sa dostať všade kde sú mäkké teplé miesta na spanie - kočík, hniezdo, postieľka... Je to rozumná nekonfliktna mačička tak sa vieme vždy dohodnúť aby boli obe strany spokojné. Je to ale vždy zviera, takže dohliadať treba neustale. Ako píšu vyššie môže sa ohnat či už pri hre alebo ak deti prekročia jej hranice. Mať bábo a mačku naraz by bolo asi náročné pre všetkých. Riešila by som to postupne keď bude dieťatko vacsie. A tiez závisí či bude aj vonku, naša je len vnútri, vonkajšiu mačku by som k malému babu napustala
Naše sú len zvedavé, chodia so mnou kočíkovať a jeden kocúr si vždy ľahne ku kočíku a stráži, keď som na dvore. My ich však máme vonku a chováme ich roky. Určite by som nezačínala s chovom akéhokoľvek zvieratka práve v čase, keď príde aj bábätko.
@michaela329 Heeh ze strazi......to si myslis ty ze vas strazi...on sice strazi ale preto lebo si chce byt isty ci mu to dieta nepokazi nieco v revire.....
@michaela329 Heeh ze strazi......to si myslis ty ze vas strazi...on sice strazi ale preto lebo si chce byt isty ci mu to dieta nepokazi nieco v revire.....
@martinmmartin revirys ďalšími tromi kastrovanymi kamošmi? Náš Muro má jednoducho rád mojkanie a pri kocariku sa mu vždy dostane.
poznam taky pripad, ze najskor bola macka a potom babo, macka ho v noci budila, lebo skrabotala po celom byte a mraucala. ublizovat mu neublizovala, to nie, ale noci boli katastrofa. macka isla na par mesiacov k pribuznym, dieta trocha podrastlo (ma vyse roka), macka sa vratila a uz je to lepsie. radila by som najprv dieta a potom ked tak zviera, ak nemas skusenosti ani s jednym.
Urcite by som to neriesila naraz, vramci niekolkych mesiacov. Adoptovana macka je vzdy otaznik povahy a dieta tiez este ani netusis ake bude a ako to budes zvladat. Fakt neodporucam, ist do tychto dvoch neznamych viacmenej naraz. To uz macka tolko pocka, ked si odmalicka chcela.
mačky sú nevyspytateľné a falošné...
ale neboj máme aj my - len je väčšinou na dvore.
Ako ktora, nas kocur miloval spat s deckom v kocari, najlepsie na hlave. Dostavala som z toho infarkt, a toto sa mi stavalo aj pri cudzich mackach, ze mi proste skocili do kocara. Zvazila by som, minimalne prve mesiace
U nás sa nič nezmenilo, mali sme asi päť mačiek. Prvé dva mesiace som ich nepúšťala do spálne na noc, keď spal, potom som zistila, že k nemu do postieľky neskončia. Až neskôr mu zvykla jedna spávať pri nohách. Alebo sa vozili v kočíku. Až keď bol syn väčší, že lozil, tak sa stalo, že boli škrabance, ale aspoň pochopil, že mačke nemôže robiť čo chce. Zo staršími doteraz nie je sú nejaký extra kamoši, naše mačky majú rady svoj pokoj. Mačiatka, ktoré s ním vyrastajú si na neho skôr zvyknú. Ale záleží od povahy. Moje chcú spať 😀 Potešili sa, keď začal do škôlky.
Očurávanie môže byť znak žiarlivosti. Tiež záleží od povahy.
Ja by som to neriskla. Počula si už o toxoplazmóze?
Zavisi to od macky, nasa ma napriklad panicky strach z malych deti odkedy ju mame. Syna ako-tak prijala, ale skor ho len toleruje a casto pred nim uteka.
u sestry to bolo tak že tá mačka (mačka mala 1r keď prišlo bábätko), že keď spalo v izbe tak nonstop bol s ním v izbe a spala pred dverami ako keby dávalo pozor kto vojde dnu. po čase už spala priamo pri ňom. s dospelými sa vie pohrať aj tak že nechtiac kusne silnejšie alebo mi doškrabala celu tvar ale pri malom ako keby vedela že si má dať pozor. nemali žiadnu nejakú vážnejšiu negatívnu skúsenosť. myslím si ale že to záleží na povahe mačky.

pockala by som, kym bude dieta vacsie. Macky su nevyspytatelne v tomto. dieta nevie ovladat silu, macku mu moze ublizit. Mam 5 rocnu a kocura a obcas pri hre sa stane nehoda v podobe skrabancov od macky.