Ako spoľahlivo naučiť psa privolanie?
Ahojte psíčkarky, idem si k vám po radu, lebo som už zúfalá. Máme ročnú fenu, brali sme ju z útulku ako 4 mesačnú. Snažili sme sa venovať výcviku čo najviac, aj sme boli na niekoľkých cvičiskách. Poslúcha nás ale len keď sa jej chce. Priateľa väčšinou na slovo, mňa o dosť menej.
Keďže som s ňou ja väčšinu času (robím z domu), tak je to dosť problém. Potrebuje každý deň aspoň hodinovú prechádzku, kde sa vybehá. Lenže keď s ňou mám ísť sama som celý čas v obrovskom strese, či niekoho nestretneme. Vôbec v nej nemám dôveru, že poslúchne.:( Keď z diaľky vidím niekoho so psom už mi stiahne žalúdok, zavolám na ňu a niekedy pribehne, no niekedy sa rozbehne za tým psom a nemám šancu.
Neublížila by, je len príliš hravá, ale nie všetky psy to tak majú a hlavne nie všetci majitelia to berú. Hlavne je to silnejšie plemeno, takže mnohí majú asi aj strach.
Už som zažila aj pár nepríjemných situácií, kedy na mňa ľudia doslova ziapali, že prečo ju mam pustenú keď nepočúva (ale nikdy nezaútočila a v tomto jej 100% verím, že ani nezaútočí).
Už som zúfalá, poraďťe mi prosím ako ju to naučiť tak, že si budem vždy istá, že poslúchne.
@opica_skorica no toto si tvrdiť môžem, pretože poznám povahu svojho psa.
Vy hlavy dubové, načo chodíte do lesa keď sa bojíte zvierat? Normálne som si vytvoril účet aby som mohol napísať svoj komentár, keď čítam tieto sračky, ja chodím na lúku a do lesa aby si môj pes pobehal, a nie aby ťahal za sebou 20m lana, je tiež dosť tvrdohlavá ale je to fenka labradora ktorá tak isto nikomu neublíži, ak sa niekomu nepači, treba sa prechádzať v meste v parku a nie v lese, keď na teba vybehne diviak tak čo urobíš, pokiaľ sa bojíš zvery do lesa nelez, len by po mne začal niekdo zjapať prečo mám psa na voľno, to ešte nevie ža sa má báť majiteľa a nie psa.

Veľmi veľmi nezodpovedne správanie. Odkedy mám dieťa a ešte som momentálne aj tehotná, tak by som ziapala tiež. Žiadny neprivolatelny pes nemá co robiť bez vodzky vonku. To potom majitelia vyplakavaju, keď im v lese poľovník psa zastrelí. Bohužiaľ pre vás, pravom… Treba aj rozmýšľať. Nue ste sama. V okoli môže byt diva zver, motorka, bicykel či iný aj agresívny pes. Nikto vám nezaručí, že mu na chvíľu neprepne. Je to stále zviera. A to teda ja mám psov rada. Naši majú dobermana, ktorého som chodila venčiť pri les, ale mňa teda poslúchol na slovo, keď som ho kedykoľvek privolala. Je perfektne vycvičený a v najhoršom prípade núdze mal vždy na krku elektricky obojok. Treba si hlavne uvedomiť, že veľký pes je zbraň. Vonku chodia aj ľudia, co majú z psov fóbiu. Treba byt ohľaduplný.