icon

Ako správne dávkovať granule pre šteniatko pudla?

11. feb 2025

Ahojky, doniesli sme si 14-týždňovú sučku štandardného pudla a nerozumiem, ako mám jej dávkovať granule. Od chovateľky máme Dog's chef Chicken puppy a podľa tabuľky 2-4 mes. na váhu v dospelosti 11-20 kg je 145-260 g a od 21-30 kg 200-380 g. Chovateľka pri preberaní nám povedala, že krmila podľa tabuľky. A ešte viete mi poradiť kvalitné štenacie granulky, ktoré budú menej finančne náročné? Pri týchto za 12 kg vrece 89 € je nad náš rozpočet. Zatiaľ sa mi pozdáva Carnilove Puppy má podobné zloženie, ale bez kuracieho mäsa a aj zrozumiteľnejšie dávkovanie.

colsami
11. feb 2025

No ved vezmi kolko Tvoje plemeno vazi v dospelosti (standard myslis stredneho pudla ci akeho?) a podla toho davaj strednu davku.

A ak chces kvalitne krmivo ale lepsiu cenu, pozri tiez Acanu alebo N&D Ancestral Grain rady.

autor
11. feb 2025

@colsami Myslím veľkého, má vážiť okolo 20 kg. A nerozumiem tomu, že od 11-20 kg je 145-260 g z toho mi vychádza dávať 260 g, ale od 21-30 kg je 200-380 g a z toho mi vychádza dávať 200 g. Tak neviem, dávať jej 200 g alebo 260 g? A ešte kuknem tie Acana a N&D.

colsami
11. feb 2025

No tak davaj jej strednu hodnotu tym padom, 230g. Keby ma malo alebo vela, prirodzene potom z davky uberies/pridas.

colsami
11. feb 2025

Inak toto je vzdy dobre riesit s chovatelom, ja by som nebola rada keby moji majitelia sa neporadia radsej so mnou a vypisuju na rady cudzim ludom na uplne neodborne fora 😊 Kde velakrat ludia radia fakt blbosti, s prepacenim. Ved na to tu som, aby som im poradila ci pomohla, ked to potrebuju. S takymito vecami mi bezne vsetci pisu (davkovanie, krmivo, a vsetko).

Nie kazdemu plemenu totiz sedi nie kazda znacka. A chovatelia to maju odskusane aj pri vlastnych psoch, odchovoch, vedia od kamaratov atd... Cize normalne by som napisala chovatelke a poprosila o radu, ake ine znacky odporuca, lebo Dogs Chief je pre Vas financne nad limit. A hotovo. 😉

karolina553
11. feb 2025

No tak toto by si sa nemala pýtať tu. Toto je sociálna sieť o deťoch a nie o psoch.

Ale keď už chceš tú radu tak my sme tiež nevedeli dávkovanie tak sme normálne zobrali do sáčku zopár granul, odfotili tabuľku a ukázali našej veterinárke. Tá nám povedala správne dávkovanie. Dokonca o polovicu vyššie dávkovanie ako bolo napísané. Nuž,ona rozhodla🤷‍♀️a vyrástol z neho nádherný silný pes.

karolina553
11. feb 2025

A inak na chovateľa by som sa nespoliehala
Pre maltezaka nám dala také veľké granule aké žerú veľké dospelé psy a nie maltezaky. Vraj keď meníte granule ma sa miešať s tými starimi. Tak my sme mu dali prvý deň s tých jeho veľkých a zamiesali sme pomedzi to aj také malé čo sme mu kúpili vopred a predstavte si že to prešibané šteniatko povyberalo tie male granulky. 🤣🤣🤣🤣🤣a tie veľké nechalo tam a bolo rado ze už nemuselo jesť tie velke

karolina553
11. feb 2025

@karolina553 a bezproblémov prešlo na nove

autor
14. feb 2025

@karolina553 Tak potom ako je možné, že je tu táto kategória "domáci miláčikovia" a myslím, že sa tu pýtajú väčšie blbosti ako táto moja otázka. 😂 Nakoniec som písala aj chovateľke a odporučila zo 10 rôznych značiek, aké by mohli sadnúť, takže veľmi nepomohla, ale už sme objednali jedny, tak uvidíme, ako budúci týždeň sadnú. A mimchodom keby som sa tu nemala pýtať, tak admini by to už dávno vymazali rovnako ako ostatných 805 diskusií.