Ako zabrániť mačkám k prechádzaniu cez plot?
Ahojte prosím Vás poznáte niečo čo by pomohlo aby k nám mačky nechodili? Spravili sme nové ploty hliníkové a teraz nám po nich stále chodia čo preliezaju a už sú doskrabane :( psa nechceme kvôli alergií
Neviem co by pomohlo ale ako by pomohol pes? Poznam az privela rodin, ktore maju aj macku aj psa v realite malokedy sa stane, ze pes a macka sa nevedia zniest. Ako nieco ine je ked niekto si zadovazi macku na mysi pretoze mys je pre macku korist-potrava.
Neviem co by pomohlo ale ako by pomohol pes? Poznam az privela rodin, ktore maju aj macku aj psa v realite malokedy sa stane, ze pes a macka sa nevedia zniest. Ako nieco ine je ked niekto si zadovazi macku na mysi pretoze mys je pre macku korist-potrava.
@nynia pes znesie macku kt s nim zije(nieje pravidlo) ale cudzie macky nahana popripade sa ho macky boja ;)
@heltova9 macka je tvrdohlava a nic ju ken tak neodradi chodit po plote .. ani plasenie ..mozno tak ostnaty drod-ale ver ze su sikovnice kt ak to dokazu obist 😀 kazdopadne skusit mozes ...
https://www.primrose.co.uk/product/_/featherboa...
@nynia pes znesie macku kt s nim zije(nieje pravidlo) ale cudzie macky nahana popripade sa ho macky boja ;)
@heltova9 macka je tvrdohlava a nic ju ken tak neodradi chodit po plote .. ani plasenie ..mozno tak ostnaty drod-ale ver ze su sikovnice kt ak to dokazu obist 😀 kazdopadne skusit mozes ...
https://www.primrose.co.uk/product/_/featherboa...
@ukgirls kamoska ma psa na dvore a bezne ku nim k branicke chodia poulicne macky a neboja sa a to ma velkeho 35kg psa.
@ukgirls kamoska ma psa na dvore a bezne ku nim k branicke chodia poulicne macky a neboja sa a to ma velkeho 35kg psa.
@nynia ok jeden z mnohych .. ja mam maleho gaucovehoa vzdy som ja mala a ziju s mackou no cudzie vyhanaju kade lahsie.... susedovy sa moju uz aj zopar x podarilo jemne osklbat ked neskoro usla z ich dvora ...
Nemyslim si ze jeden z mnohych my doma macku nemame a tiez nema ani jeden z nasich problem s poulicnymi ale nastastie u nas na sidlisku ich nie je vela a naozaj vela aj podobnych psov poznam proste kuknu na macku a idu dalej neriesia. Ako urcite niektore psy neznesu cudzie macky ale uprimne niektori psy tiez neznesu ine psy takze asi tak to podla mna je urcite to nie je pravidlo.
Nemyslim si ze jeden z mnohych my doma macku nemame a tiez nema ani jeden z nasich problem s poulicnymi ale nastastie u nas na sidlisku ich nie je vela a naozaj vela aj podobnych psov poznam proste kuknu na macku a idu dalej neriesia. Ako urcite niektore psy neznesu cudzie macky ale uprimne niektori psy tiez neznesu ine psy takze asi tak to podla mna je urcite to nie je pravidlo.
@nynia nie nieje to pravidlo to aj ja sama pisem ..kazdopadne pes si svoje teritorium strazi a vie sa aj na to naucit/vycvicit ... ale tato debada s tebou je aj tak zbytocna kedze autorka hned psa zamietla kvoly alergiam..takze toto odbiehanie od temy je uplne odveci ;)
A myši, potkany a ...krysy sú tí milšie?
Dovolím si trochu osvety: sídlisko, 3 školské jedálne, zopár reštaurácii, kontajnery na odpad...a ľudia nenávidiaci mačky.
A teraz sa čudujú, že hlodavci sa bežne korzujú hore-dolu.
V stredoveku morové rany udierali silno vtedy, ak/keď mačky kynožili pre ich údajné spojenie s diablom.
A hlodavce sa ťažko vykynožujú chémiou - naučia sa to nežrať.
@heltova9 nič...možno tie plasice na mačky.Fakt nie je krajšia vec ako ísť na terasu a nájsť ocvrkane nohy stola.Cez deň je pes vonku a noci nám labzuju mačky po stole, vykadra sa do jahôd a idú🤣ja ten mačací smrad neznášam aj na ulici to cítim, keď je ocvrkany plot
@luccija teraz značkujú hlavne kocúri čo sú nekastrovaní lebo ruja a to teda je riadny puch..šak načo by sa to dávalo kastrovať.Podla väčšiny zbytočnosť.Aj k nám chodievajú mačky.Po novom nejaký ryšavý čo som ho vymákla ako značkoval prístavbu a potom smrdí celý dvor.Dvere od kôlni ocmúrané tiež.Ludia to len šupnú von a nestarajú sa.Ešte aj v noci ak mám okno otvorené a vetrám tak parádne to zatiahne až do domu tie šťanky a čo spravíš nič
@luccija teraz značkujú hlavne kocúri čo sú nekastrovaní lebo ruja a to teda je riadny puch..šak načo by sa to dávalo kastrovať.Podla väčšiny zbytočnosť.Aj k nám chodievajú mačky.Po novom nejaký ryšavý čo som ho vymákla ako značkoval prístavbu a potom smrdí celý dvor.Dvere od kôlni ocmúrané tiež.Ludia to len šupnú von a nestarajú sa.Ešte aj v noci ak mám okno otvorené a vetrám tak parádne to zatiahne až do domu tie šťanky a čo spravíš nič
@liusa82 veď to chápem, že príroda...aj my mame pred spalnou ihličnany a poprsalo dnes som vetrala prídem do spálni a cítim to.My máme abnormálne veľa maciek sedím večer na terase a lozia po plote za nami pole a tam sa chodia pariť a rucia
Skúšali sme všetko. Nakoniec sme kúpili psíka. To jediné pomohlo
Kúp si mačku. Áno, mačku. Ja mam kocúra, a cudzie mačky vyháňa preč ako ostošesť 🤣. Už nepríde žiadna cudzia mačka k nám 👍
Kupit si svoju macku ta si postrazi rajon
A myši, potkany a ...krysy sú tí milšie?
Dovolím si trochu osvety: sídlisko, 3 školské jedálne, zopár reštaurácii, kontajnery na odpad...a ľudia nenávidiaci mačky.
A teraz sa čudujú, že hlodavci sa bežne korzujú hore-dolu.
V stredoveku morové rany udierali silno vtedy, ak/keď mačky kynožili pre ich údajné spojenie s diablom.
A hlodavce sa ťažko vykynožujú chémiou - naučia sa to nežrať.
@cheeta tu sa zasmejem.. vedľa máme asi 20 mačiek a aj tak sú po okoli potkany a myši pretože mačky sú pekne kŕmené až prekrmene takže nelovia
Náš pes vyženie všetky mačky, dokonca vyháňa aj vtáčiky, ktoré tam chodia, raz natrafil na ježa, tak tak brechal, až kým sme neprišli a nedali ho preč.
@heltova9 ked sme mali psa skantril susedom dve macky
Kúp si mačku. Áno, mačku. Ja mam kocúra, a cudzie mačky vyháňa preč ako ostošesť 🤣. Už nepríde žiadna cudzia mačka k nám 👍
@bielasovicka tipnem si, že nie je kastrovaný...