icon

Ako zabrániť mačke otvárať dvere?

13. sep 2025

Pred časom sme si adoptovali mačku, ktora sa nejako naučila otvarať vchodové dvere. Dajte nejaké nápady ako tomu zabrániť, bez toho aby sme ublížili mačke či museli riadne zamknút dvere

chrobak7
13. sep 2025

@anonym_autor Treba kúpiť takú kľučku, ktorá sa dá prehodiť z vodorovnej montáže na zvislú. Teda kľučka bude smerovať hore - človek ju aj tak dokáže otvoriť, ale mačka už nie. Alebo vymeniť kľučku za tzv. "guľu". Ty ju pootočíš, mačka nie.

autor
13. sep 2025
@chrobak7

@anonym_autor Treba kúpiť takú kľučku, ktorá sa dá prehodiť z vodorovnej montáže na zvislú. Teda kľučka bude smerovať hore - človek ju aj tak dokáže otvoriť, ale mačka už nie. Alebo vymeniť kľučku za tzv. "guľu". Ty ju pootočíš, mačka nie.

@chrobak7 ale to potom neotvoria ani deti, a som tam kde by som bola keď zamknem, otvarat zatvarať 20-30 krát za hodinu

chrobak7
13. sep 2025
@anonym_autor

@chrobak7 ale to potom neotvoria ani deti, a som tam kde by som bola keď zamknem, otvarat zatvarať 20-30 krát za hodinu

@anonym_autor Prečo otváraš a zatváraš vchodové dvere 30 krát za hodinu?

Skús sem dať fotku tej kľučky, ako vyzerá a ako si ju tá mačka otvára. Ak to človek vidí, možno sa nájde nejaký iný spôsob, ako tomu zabrániť. Pokiaľ to nevidím, tak ťažko niečo poradiť.

autor
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ach úplne normálna bežna klučka. Prečo niekto otvára dvere? No predsa lebo cez tie dvere ľudia chodia von a dnu, deti sa hrajú raz tu raz tam,raz idú na wc, raz si prídu umyť ruky a pod....x 3 deti

janai1
13. sep 2025

a z akého dôvodu by deti nevedili stlačiť zvislu kľučku alebo otočiť guľou?

cutespider
13. sep 2025

Môžete skúsiť kúpiť kľučku so (silnejšou) pružinou, alebo dávať mačke menej jesť, aby bola ľahšia a aby ju udržala kľučka bez otvorenia dverí 😅

madeincssr
13. sep 2025

@anonym_autor napadlo mi kupit hore na dvere ten nerezovy "uterakovy" hacik/haciky (mozno v Kik, Pepco, Action, Obi, Ikea a pod.) a od neho na klucku dat nejaky ten upevnovaci "gumicuk" s hacikmi (rozne dlzky maju snad vsade, aj v obchodakoch), aby klucka nesla lahko stlacit. A zaroven to bude priam surrealne, navstevy sa budu vypytovat...

cutespider
13. sep 2025

Fungovať by mal aj klasický zatvárač dverí za pár eur, aj keď mačka stlačí kľučku, zatvárač ich udrží zavreté a po uvoľnení kľučky sa opäť zaistia.

ukgirls
13. sep 2025

vymenit klucku ..bezpecnostna,gulata ... alebo detska poistka ..

autor
13. sep 2025
@janai1

a z akého dôvodu by deti nevedili stlačiť zvislu kľučku alebo otočiť guľou?

@janai1 lebo sme mali guľu a kvôli tomu sme museli dať kľúčku

autor
13. sep 2025
@cutespider

Fungovať by mal aj klasický zatvárač dverí za pár eur, aj keď mačka stlačí kľučku, zatvárač ich udrží zavreté a po uvoľnení kľučky sa opäť zaistia.

@cutespider ako to vyzerá?

lija22
13. sep 2025

nas kocur to robil 14 rokov. Vzdy ked chcel ist von ci dnu otvoril si ako nic. Ked uz som bola z toho na nervy ( nehovoriac o tom, ze vsetky dvere doskriabal) chcela som gulu. Deti uz noli vacsie ale nanase dvere sa gula dat neda. povedali nam ze to nie len vymenit klucku ale cely zamok a to by bolo narocne a bla bla. Videla som ale na nete taku sprostost co sa da namontovat pod klucku. ak to najdem poslem

madeincssr
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no sucasna verzia toho "Brano - zavira samo".

autor
13. sep 2025

@lija22 a od tejto rárohy budú vedieť deti otvoriť?

angeli121212
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aké máš staré deti? Moj dva a pol ročný syn sa napr už naučil tú zvyslo namontovanú kľučku otvárať tá ide ľahšie ako guľa

lija22
13. sep 2025
@anonym_autor

@lija22 a od tejto rárohy budú vedieť deti otvoriť?

@anonym_autor no klikne sa to hore ( neotvoris) a dole ( otvoris). No je to ostara. A budes to vlastne musiet dat aj zvnutra aj zvonka. Ale zas ak dobrevidim drzi to na prisavkach, ja by somto skusila. Pozri zacina jesen uz sa tolkonebude behat hore dole.

cutespider
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor, sú rôzne typy, tu sú príklady z Hornbachu a Alzy