icon

Ako zvládajú chovatelia mačiek mačacie toalety?

20. jan 2025

V prvom rade nemyslím to vôbec hejtersky, mám rada zvieratá a aj ľudí čo majú vzťah k zvieratám. Ale nikdy som nemala mačku a to práve kvôli tomu wc, neviem si predstaviť aby mi mačka robila potrebu niekde v kuchyni alebo v izbe, ani ja nemám záchod v kuchyni, hoci mám splachovací. Proste mám na toto nejaký blok. Preto chcem vidieť či som v tom sama, prípadne ako to vnímajú chovatelia mačiek? Riešili ste to pred kúpou, zvykli ste si alebo toto vôbec neriešite?

Strana
z5
brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
nika523
23. jan 2025

@brkodlak420 mala som veľa mačiek v dočaske aj chodím pomáhať do útulku kde je veľa mačiek pokope a žiadna mačka nie je agresívna len tak že bude chodiť za tebou a bude na teba syčať alebo niečo. Sú mačky ktoré môžu pri manipulácii útočiť ale to je zo strachu a taká mačka sa skôr skryje a vyhýba sa človeku a nie že bude za nim chodiť a syčať alebo útočiť to je blud

brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
nika523
23. jan 2025

@brkodlak420 píšeš že na teba syčala a chcela ťa driapať tak čo ty si chodila za ňou?

brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
nika523
23. jan 2025

@brkodlak420 nepovažujem sa za experta na psychiku mačiek len si myslím že po tom množstve mačiek a bolo ich fakt veľa ktoré mi prešli cez ruky alebo som s nimi prišla do kontaktu im trosku rozumiem

brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
nika523
23. jan 2025

@brkodlak420 a ak je pravda čo píšeš tak tá mačka sa len bála a stačilo si ju nevšímať a keď si sa bála ty tak si nemala súhlasiť že takúto mačku budeš strážiť a neviem si predstaviť aký malý musel byť ten byt že si musela okolo nej chodiť a mačka ktorá nemá rada ľudí by sa skryla alebo by si našla také miesto aby bola čím ďalej od teba a aby si okolo nej chodiť nemusela

1mata
23. jan 2025

@galioska podobne. Najskôr ho mala dcéra v izbe, potom vo wc, nakoniec skončil v pivnici, aj tak sme ho dali preč. Proste ten opičinec čo som tu mala 🤢a to som stále doma, stále sme čistili… no za mňa, patia zvieratá von. Taktiež mi vadia chlpy po dome. Nechápem ako to nemôže niekomu vadiť. Nehovorím o spaní v posteli a premávaní sa po linke.

galioska
23. jan 2025

@1mata my v kupelke a hruza, tito fakt neciti iba chovatel a boli sme doslova otroci okolo macky, nikdy viac. Na dvor ano, dnu nie a to sme mali cistokrvnu

1mata
23. jan 2025

@galioska my ragdolla. Krásny bol, aj smútim za ním, hlavne deti. Ale byt otrokom domácnosti a ešte ak mačky, to teda nie.

evkatk
24. jan 2025

Nie je to o tom, že nemám rada mačky a zvieratá, niečo mám aj na dvore, ale dnu nemôžu. V obydlí si potrpím na absolútnu sterilnú čistotu. Zvieratá k tomu nepatria a dnu je to pre ne týranie. Každé zviera potrebuje voľnosť, svoj voľný život bez jeho organizovania človekom. Uvedomujú si tí, čo pod zámienkou "lásky k zvieraťu" v bytoch držia zvieratá, ktoré sú tým kruto týrané len preto, lebo človek chce mať doma zviera? Žiadna starostlivosť mu slobodu a od prírody potrebu po voľnosti nenahradí.
Často tí, ktorí trvajú na zvierati v byte napriek nesúhlasu niektorého člena rodiny takýmto spôsobom prejavujú nenávisť voči ľuďom a robia to schválne. To, že niekto nechce týrať zviera v obydlí neznamená, že ich nemá rád a nemá rád ľudí. Je to skôr naopak. Ktorý pes sa má lepšie: ten čo celé dni okrem krátkych venčení prežije život v malom byte alebo ten, ktorý má k dispozícii vyše 50 árovú záhradu s voľným výbehom po nej, vlastné súkromie vo vlastnej dobre vybavenej zateplenej búde...?
A to mnohí o sebe tvrdia, že majú radi zvieratá.

evkatk
24. jan 2025

Vážená Nika, vyprosím si od teba tvrdenia o bordelárstve a smrade. Boli to moje kolegyne, ktoré vymysleli, že u mňa je sterilná čistota a vraj ak prídu na návštevu, nevedia ako si sadnúť, aby náhodou niečo nepokrčili a pod. U nás bol absolútny poriadok a čistota vždy so zmývaním celého domu a utieraním prachu ráno a večer, keďže prach stále sadá napriek tomu, že sa vyzúvame vonku a dnu do chodby berieme topánky až po ich úplnom umytí pri vonkajšom vodovode aj podrážky Deti sa smeli hrať iba s tým, čo si vybrali do rúk a ak chceli niečo iné, museli hračku, s ktorou sa hrali odložiť. Ak niečo zostalo neodložené v skrinke, išlo rovno do koša, tak si dávali pozor. Rohlíky, keksy a pod. trúsiace sa jedlo je zakázané doniesť do domu. Ak to nejaká návšteva prinesie, vyhodí sa to. Jednoducho natrúsené nesmie byť za žiadnych okolností. Akákoľvek malá smietka na zemi ke prejavom špiny. Takáto čistota sa udržať nedá, ak je vo vnútri zviera. Videla som, ako v čase, keď som bývala v bloku, susede vbehol do bytu pes a behal tam bez toho, aby ho najprv poriadne celého vykúpala po každom príchode z vonku, keďže sa pohyboval v špine po zemi a až potom dovolila pohybovať sa po byte. Asi ty nechápeš, čo je to čistota a čistotu absolútnu si nikdy nezažila inak by si nezastávala zvieratá v obydlí, kde sa okná umývajú každý druhý týždeň a vymieňajú záclony, sklokeramická doska sa umýva niekoľkokrát denne hneď po každom použití a vyleští sa okenou. Zamysli sa, kto môže byť neporiadný a smradľavý. Ten, kto si také návyky doniesol z domu. U nás vždy vládol kult absolútnej čistoty, to ty však nikdy nepochopíš. Nie nikdy nemôže byť absolútne čisto, ak je v byte zviera. Ak by som našla doma čo len jeden chĺp, vracala by som z toho aspoň týždeň. Je to vrchol špiny, ktorú treba vysávať minimálne každú pol hodinu.

wasabka
Autor odpoveď zmazal
galinotchka
24. jan 2025

@evkatk Dobre. Avšak toto nemusíš zo seba chrliť o pol 2 ráno na MK. Tu ti nikto odbornú pomoc nepodá.

evkatk
24. jan 2025

Čistota je vždy normálna. Preto sa aj vynaliezajú rôzne pomôcky a prostriedky na jej udržiavanie. Je potrebná pre zdravie človeka. Poriadok a čistota sa nerobia, ale pravidelne udržiavajú a dokáže byť aj bez nejakej námahy. Niektorí humusáci si myslia, že ak majú povrchne upratané, majú čisto a to stačí. Udržiavať čistotu nie je normálne pre tých, ktorí vyrastali v špine a takto si zvykli, stačí im to. Ja som mala oboch rodičov lekárov a čisto muselo byť vždy.
Každého, kto má najmä v byte zviera, cítiť za jeho smradom, no on to už necíti. Niekedy stačí v električke stáť v blízkosti vyobliekanej, navonok čistej osoby a cítiť z nej zvierací smrad. Niekomu to robí dobre.

ninjah
24. jan 2025

Osobná skúsenosť, mne prekážalo. Mala som mainsku mačku (teraz u rodičov) čiže by sa ani nenapratala do zatvoreného wcka, tak mala to otvorené. Aj keby bolo neviem kde, na packach (lebo je chlpata dlhosrstá) rozniesla tie ocikane kamienky smradlave hoci kde. Wc som cistila po každej potrebe a vyberala špinavé kamienky a ihneď vyhadzovala, ale aj tak. Treba na to mat dobre miesto a počítať s tým že keď zahrabava hovienka tak kamienky lietajú 😂. Mne sa životom s nou trošku mačky zhnusili, bohužiaľ 😁

kristina0611
25. jan 2025

@loliki sú dostatocne velke, aj pekne vyzerajú, a ozaj neprepustia zápach. My mame malý dvojizbovy byt a wecka sú v obývačke, no absolútne necítiť nič. To keď som mala tie Ferplast, bolo citit a nebolo mi príjemne tam sedieť keď boli mačky akurat kakať. A tým že majú takú hlbšiu vaničku, spozorovala som že o dosť piesku je menej vyhrabaného vonka.

alenka58
25. jan 2025

@evkatk je mi normálne ľúto koľko energie venuješ upratovaniu, filozofii upratovania a sústredenia sa na tak základné veci

evkatk
26. jan 2025

Upratovaniu treba venovať veľa energie len vtedy, ak sa upratuje špina. Ak sa to robí pravidelne a čistota sa udržiava stále na rovnakej úrovni, vôbec na to netreba vynakladať zvýšenú energiu. Na život v čistote netreba filozofiu, o tej uvažujú a zamýšľajú sa nad ňou iba neporiadni. Pre čistotných je prirodzenosťou.

katrin21
4. feb 2025

@evkatk fuu moja,ale vies o tom, ze mas OCD? Ak nevies,co to je, je to nutkave robenie , upnutie sa na nieco.
Nie je ok cistit ciste veci, niekolkolkrat denne umyvat varnu dosku, vyhodit detom hracky, nedivolit im dat si doma keks ani 2x denne umyvat podlahy.
Prepac, ale mas realnu psychiatricku diagnozu a prenesies ju tymto na svoje deti, co je dost smutne, lebo realne zivot stravis upratovanim, svoju domacnost zamorujes denne chemikaliami, co jw horsie ako smietka na zemi. Nehovoriac o nulovehj imunite,ktora sa buduje v styku s beznymi bacilmi. A to aj v cistom prostredi , netreba mat ale sterilne a byt otrokom upratovania.
Kedy zijes? Ake mas konicky? Kolko casu denne upratujes?
Necudovala by som sa,keby si si vsade nosila este aj svoj pribor a nejedla hocikde.
Fakt toto je problem.

katrin21
4. feb 2025

@evkatk a teraz citam o tom, aki ty " citis macku " v pomaly celom vchode, ako chlorujes terasu...fuu, fakt mi ta je luto. Ty nezijes, ty iba upratujes
Ad 1 macky nesmrdia ani trosku. Zdrava macka je ciste a cistotne zviera. Ktovie co vasa susedka robila ,alebo skor nerobila,ze smrdela, ale bezne nema preco smrdiet.
Ad dva ani nahodou nie je ok vyhadzovat epedy a pod. Protirecis si...zvieratam je vonku dobre, mas ich rada...a pritom.pises,nech sa ti vyhybaju oblukom ..uf...
Tazky pripad.

nika523
5. feb 2025

@katrin21 áno je to choroba preto som jej na to už nič nepísala, tu už nejde o mačku táto pani má vážny problém a je to smutné kôli deťom žiť v takom terore by som fakt nechcela a ľutujem jej rodinu

nika523
5. feb 2025

@katrin21 a to že nejaká pani mala mačku a musela ju dať preč kôli susedom to je blud, nikto mi nemôže zakázať či ja vo svojom byte môžem alebo nemôžem mať mačku, sú prípady keď sa roky riešia asocialny, smradlavy susedia čo doma zhromažďujú odpadky atď a ťažko s nimi poradiť a nie že niekto má jednu mačku. Boli aj prípady že niekto mal v byte 20 alebo viac mačiek v zlých podmienkach a zasiahlo sa až na základe toho že boli tie mačky týrané a zanedbané a za pomoci slobody zvierat a nie že niekomu vadí že ja mám mačku môže ísť akurát tak na lampáreň

katrin21
5. feb 2025

@nika523 presne.. najhorsie je, ze Títo ľudia absolútne nevnímajú že majú problém a podľa svojho vnímania určujú štandard aj ostatným pritom je to choroba je to nutkavé robenie činností ktoré sú úplne zbytočné a vlastne im utekáš život a čas medzi prsty pretože ho trávia neustálým upratovaním

didamt
5. feb 2025

Mame kocurika, wc ma v nasom wc, kryte. Velmi zalezi :
* Strava, to je ako u cloveka
* Podstielka
My napriklad mame rekuperaciu, takze u nas sa vetra nonstop.
Vieme kedy kocur ide na velku, vzdy vyhodíme hned. U nas zvieratko v dome necitit.

michaela789
5. feb 2025

@evkatk 🤯🤯🤯

Strana
z5