icon

Ako zvládnuť odlúčenie psa od majiteľov?

7. júl 2024

Máme 5 r psíka, ktorý si zvykol, že muž robil na HO a vždy bol niekto doma.Ked odídeme na pár hodín steká a zavyja.Vcera sme ho sledovali cez kameru a celý čas stekal neviem čo spraviť, aby sme mohli s kludnym pocitom a bez výčitiek odísť z domu.
Je na nás veľmi upnuty.Aj, keď niekto k nám príde stráži nás, steká, nepohne sa od nas ..od malička bol socializovany chodil s nami medzi ľudí, do bufetov nebol len zatvorený doma.Je šanca na zmenu?Dávam mu moje tričko na zem nech nás cíti.Mam zavolať kynologa?Elektrický obojok nechcem.Je to bisonik.

ssimusska
8. júl 2024

Skús sa poradiť s niekým skúsenejším. Ale treba začať od začiatku. Trénovať samotu doma formou odmien. Nechávať na začiatok 5 min odísť a odmeniť. Hlavne nedávať odmenu za štekanie. A po dňoch čas zvyšovať. Vo vašom prípade to bude trvať o dosť dlhšie než učiť na to šteňa. Veľa šťastia.

zexeh
8. júl 2024

@ssimusska súhlasím. Skúšal by som to rovnako.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
9. júl 2024

Och takého psa je mať za trest.Nechať ho rak,ráno ísť z domu a večer prísť,jeho to po pár týždňoch prejde aj samého.

ktochytavzite
Autor odpoveď zmazal
nika523
10. júl 2024

Náš pes tiež brechal keď sme sa presťahovali, tak ja som ho naučila že vždy keď odchádzame dostane niečo dobré, najlepšie niečo čo dlhšie kuše aby sa zabavil, sú aj také lízacie podložky, my sme dávali sušené ucho ale to nie vždy len keď sme išli na dlho, väčšinou len piškóty 2-3. Postupného si to náš pes spojil že sa začal tešiť že ideme preč že niečo dostane. Kamarátka tiež mala ten problém, kúpila obojok ale nemala srdce to psovi dávať tak mu to dala odskúšať že to kope a potom ten obojok nechávala pri dverách na zemi, ten obojok vybroval na zemi keď brechal a pes potom prestal brechat, pomôcť môže aj klietka pre psa keď nič iné nepomôže