Ako zvládnuť prácu a kúpu šteňaťa?
Ahojte. Ako riešite prácu a kúpu šteňaťa? Beriete si dovolenku? Nejaké typy ako to zvládnuť
myslis len den kedy kupis stena ci vlastne to obdobie ked bude u vas ako stena... my sme si kupili psa hlavne zato ze sme pracovali obaja prioritne z domu, cize stena s nami travilo aj pracovny den. Teraz je to obcas trochu ine a vtedy ostane vonku na dvore ale inak je cely den s nami na HO
myslis len den kedy kupis stena ci vlastne to obdobie ked bude u vas ako stena... my sme si kupili psa hlavne zato ze sme pracovali obaja prioritne z domu, cize stena s nami travilo aj pracovny den. Teraz je to obcas trochu ine a vtedy ostane vonku na dvore ale inak je cely den s nami na HO
@katkaseiner myslím dovolenku prvé 1/2 týždne ako bude doma. Rozmýšľali sme nad starším, tak 3 mesačným
Mala som 1 tyzden dofcu . Pohoda .
Zober starsie steniatko nie hned 8t ak sa da - je vela takych inzeratov aj z Chs alebo sa dohodni nech ti steniatko podrzia dlhsie ked vysvetlis situaciu urcite vyjdu v ustrety, popros chovatelov nech mu daju aj ockovanie proti KC a tak potom ho vies davat do skolky cez den (tam sa aspon bude socializovat) a nebude same dome, prve mesiace treba chodit castejsie vencit a nevydrzi cely den same doma alebo HO, dovolenka... Dovolenka 1-2tyzdne by nevyriesila situaciu.
Alebo este jedna moznost rovno zober nejake steniatko od pol roka a to by uz malo vydrzat cez den takych 8 max 9hodin bez vencenia aj ked kazde steniatko je ine. Ale z mojich skusenosti od +-6-8mesiacov uz nemaju problem vydrzat.
Mala som 1 tyzden dofcu . Pohoda .
@biglovemom a na ako dlho si chodila do práce? Zvládalo to potom doma same?
Zober starsie steniatko nie hned 8t ak sa da - je vela takych inzeratov aj z Chs alebo sa dohodni nech ti steniatko podrzia dlhsie ked vysvetlis situaciu urcite vyjdu v ustrety, popros chovatelov nech mu daju aj ockovanie proti KC a tak potom ho vies davat do skolky cez den (tam sa aspon bude socializovat) a nebude same dome, prve mesiace treba chodit castejsie vencit a nevydrzi cely den same doma alebo HO, dovolenka... Dovolenka 1-2tyzdne by nevyriesila situaciu.
@anonym_ce1171 vyššie som písala, že si chceme zobrať 3 mesačné.
@anonym_ce1171 vyššie som písala, že si chceme zobrať 3 mesačné.
@anonym_autor 3 mesacne este nevydrzi same doma cely den ak mas standartne 7.5h uvazok to vydrzi od takeho najskor pol roka. V 12-14tyzdnov sa ockuju steniatka proti besnote potom je 21dni inkubacna doba, pri ockovani proti KC je 14dni inkubacna doba to znamena ak cez den by ste chceli vyuzit skolku tak by muselo mat take 4mesiace. Dovtedy riesit jedine dovolenkou alebo este je moznost naucit na podlozky nech tam robi potrebu ale ja som toho odporca, potom z toho cely dom zapacha.
Kúp si väčšieho alebo choď na materskú 😂
@wolf_ to si mala velke stastie, ze uz tak male to rychlo zvladlo a je to podla mna skor vynimka. Lebo ja co poznam psickarov z okolia vsetci brali steniatka popri HO, RD, alebo ked aspon jeden clen vedel odskocit vencit, pripadne si steniatko brali so sebou do roboty. A celkom sme sa zhodli na tom, ze az od 6-8 mesiacov mesiacov sa da fungovat v rezime, ze vydrzi cely den.
@biglovemom a na ako dlho si chodila do práce? Zvládalo to potom doma same?
@anonym_autor ca 7h …ano zvladalo .malo vyhradene miesto len na chodbe koli cikaniu. Aby cely byt nebol ocikany keby daco…
@wolf_ Urcite zalezi od pristupu. Inac k tomu bude pristupovat niekto kto ma obmedzeny cas byt 24/7 so steniatkom a niekto koho nic netlaci. Kazdopadne pre mna by to bol extremny risk vsadit len na tie 2 tyzdne, ze zvladne jednak dlhu samotu a jednak potreby bez podloziek.

Ak sa dá, home office.