Ako zvládnuť výchovu zimného šteniatka?
Ahojte. 3.12 si ideme po naše nové šteniatko. Bude mať cca 3 mesiace, je z útulku a má v sebe črty dobermana a nemeckého ovčiaka ( približne ) Veľmi sa tešíme, ale máme malú dilemu 😄 vždy sme mali šteniatko na jar alebo v lete, takže zimnú výchovu ešte nemáme odskúšanú. Našli sme si cvičák, ktorý funguje aj v zime, ale určite by sa nám zišli rady, ako zvládnuť začiatky, keď je vonku chladno. Má niekto skúsenosti?
Poviem ti za nas doma.S takými malými stanatami sme este nechodili na cvicak. Až keď mali vsetky ockovania a az ked boli väčšie. Najprv sme ich socializovali my doma..na dvore..na ulici..a podobne. Take malé šteňa este nevie udržať pozornosť na cvicaku. S ním sme sa hrali a hrali a učili návyky hygienické a vrámci hry učili doma poslušnosť.
@zojazoja našli sme najskôr psiu škôlku, kde sa bude socializovať( tak sme to robili aj s predchádzajúcim, s ktorým sme tiež chodili od 3m)
@zojazoja našli sme najskôr psiu škôlku, kde sa bude socializovať( tak sme to robili aj s predchádzajúcim, s ktorým sme tiež chodili od 3m)
@anonym_autor no tak ked to je psia školka tak budú vo vnútri. nie vonku. či? a čo konkretne vlastne potrebuješ zvádnuť v zime?
@anonym_autor no tak ked to je psia školka tak budú vo vnútri. nie vonku. či? a čo konkretne vlastne potrebuješ zvádnuť v zime?
@zojazoja budú vonku. No všetko, netuším vôbec ako v zime chodiť von a podobne. Vždy v zime sme mali psika už veľkého, nie v podstate babatko
@zojazoja budú vonku. No všetko, netuším vôbec ako v zime chodiť von a podobne. Vždy v zime sme mali psika už veľkého, nie v podstate babatko
@anonym_autor Však ako s veľkým, práve by som povedala výhoda, že je zima a kratšie dni a človeka to tak neláka ísť so psom napríklad na 3 hodinovú prechádzku ako napríklad na jar, kedže šteniatko netreba ešte veľmi zaťažovať a chodiť na dlhé prechádzky kvôli klbom.
ja ti v podstate nerozumiem 🙂 čo všetko? miliony ludi ma psov a stenata malé v zime a normalné sa s nimi chodí von aj v zime. samozrejme dávať pozor na prechladnutie. 3 mesacné štena ti isto nevydrzí odcvičiť poslušnosť hodinu vkuse ako dospelý psy na cvicákoch. v školke s nim nebudu určite robiť poslušnosť hodinu.
v com by mal byt akoze rozdiel, ked je to zimne steniatko? vychova je predsa stale ta ista, nie? 😀
@anonym_autor ja neviem veď normálne vyvenčiť a cvičiť ho základné povely doma, ak je kratkosrsty tak by som mu dávala na vychadzky tie oblečky, ale snáď ho nebudeš cvičiť vonku tri hodiny v mraze -10,
Ja nevidim ziaden rozdiel medzi letom a zimou, pes potrebuje rovnaku vychovu aj aktivitu, ci leto, ci zima. V zime von chodime pes na voditku a obojku, pes bez podsady chodi obleceny. Seba poriadne oblieciem, zoberem odmenu na ktoru pes je nauceny (jedlo, hracku). Na zaver nezabudnut sacky na hovienka a ideme. S malym castejsie podla potreby, so starsim 3x denne min.2hodiny denne. Inak do 99.99% psich skolok pes musi mat ocko besnoty a platna vakcina je az 21dni po ocko takze ak sa nauckuje na besnotu v 12t (skor sa neockuje), do skolky najskor moze ist v 15t. A navyse vacsina este vyzaduje ockovanie na kotercovy kasel pri ktorom je inkubacna doba 14dni.
@sisska96 co odkedy? Psie škôlky co poznám ja, tak sú vo vnútri. Len venčiť chodia von.
@anonym_autor tak to neviem, ja aj ked do google dam psia skolka vyhodi mi take, kde su psici bez majitela. S mojou som tiez chodila na take co popisujes ale bol to socializacny kurz, nikto to nevolal skolka. Kazdopadne nech to ma nazov aky chce ohladom tych ocko co som spominala to plati na vacsinu hotelov, kurzov, vycvikov... jednoducho vsade kde je organizovane viac psikov tak treba si dat pozor potom na tie datumy pre istotu.
@anonym_autor tak to neviem, ja aj ked do google dam psia skolka vyhodi mi take, kde su psici bez majitela. S mojou som tiez chodila na take co popisujes ale bol to socializacny kurz, nikto to nevolal skolka. Kazdopadne nech to ma nazov aky chce ohladom tych ocko co som spominala to plati na vacsinu hotelov, kurzov, vycvikov... jednoducho vsade kde je organizovane viac psikov tak treba si dat pozor potom na tie datumy pre istotu.
@autumn1 ano viem ako je to, psika budeme mať až keď mzde mať 3 mesiace
Ziaden rozdiel medzi zimnymi a letnymi a inymi steniatkami nie je. Vychova vycvik aj budovanie si vztahu nie su nijak zavisle od rocneho obdobia. Zvlastna otazka.
@sisska96 a čo keď je to pes, za to že je pes musí byť automaticky vonku? 🤣
@28_lenka_28 nie musí byť v spálni u teba
@28_lenka_28 nie musí byť v spálni u teba
@sisska96 presne tak, náš miláčik spinká pri nás 😃

Poviem ti za nas doma.S takými malými stanatami sme este nechodili na cvicak. Až keď mali vsetky ockovania a az ked boli väčšie. Najprv sme ich socializovali my doma..na dvore..na ulici..a podobne. Take malé šteňa este nevie udržať pozornosť na cvicaku. S ním sme sa hrali a hrali a učili návyky hygienické a vrámci hry učili doma poslušnosť.