Akú prvú pomoc poskytnúť po uštipnutí psa?
Zdravim. Vo stvrtok na navsteve mamy na zahrade mi psa daco postipalo, nieco jak had mala 4dierky na prednej nohe tam hore akoby v podpazusi. Bola apaticka a noha ju bolela. Isli sme na veterinarnu pohotovost, tam nam povedali ze v bezprostrednom ohrozeni zivota nebola, dostala infuzie antihistaminika aj kortikoidy. Stav sa jej zlepsil ale vcera na tu nohu zacala krivat doma, vonku to akoby rozchodi a chce sa hrat behat a vsetko ale doma ako ja neviem ako to popisat jak my ked nam noha strpne. Volala som na tu pohotovost kde sme boli vraj je to normalne par dni po uhryznuti ze ju to boli a kriva ale sa mi to nezda. Mate prosim vas dakto skusenost ked psa daco stiplo ako dlho ho miesto bolelo?
Samozrejme ze ak ju stipol had, moze bolest aj problemy pretrvavat, povedali vam dobre. Aj napriek tomu ze dostala spravnu liecbu (infuzie aj kortikoidy boli na mieste). Ak na nohu kriva, je na mieste prisny kludovy rezim este par dni. Tym mam na mysli ze aj vencenie je iba vycikat, vykakat a domov.
Za predpokladu ze rana vyzera pekne, nie je zapalena, opuchnuta a nehnisa. Ak sa deje nieco z toho, smer veterinar.
@colsami je uplne v pohode, rany jej sledujem jak jastrab ma ich uplne v pohode hoja sa, nejsu citlive na dotyk. jasne ze vencime ako pisete. Len u nas pod barakom je vela maciek (susedy dochodkyne ich rady krmia) a ona po nich startuje jak mladica a to ma 12r. Tam viem, ze to rozchodi. Problem je, ze ju to kuslo na tak blbom mieste ze sa to tazko chladi. Inak neni apaticka v kuchyni aktivne zobre ma radost vala sa vyzaduje skrabkanie na bruchu. Len kriva
Krasna ranka 👌 ziadny stres.

ano, moze byt, ze to ma este take citlive. rozhodne by som to sledovala, ak sa to nezlepsi, tak by som rozhodne volala znovu. 🙏