Aký je normálny postup pri kúpe psíka?
Ahojte aký je váš názor na to že pán z chs ( zahraničná ) bude posielať pp cez mail? Je to normálny postup? Psíka nám dovezú rovno domov, platili sme rezervačnú zálohu, psíka posiela denne foto aj videá. Kúpna zmluva bude pri predani, keď doplatíme zostatok peňazí. Vedel by mi niekto kto sa to mu rozumie, ozrejmiť ako to funguje?
Ako mailom? Pp je normalny dokument,jeden original.ten on da vystavit a ma ti ho dat/poslat. Ked som brala psa z ciech ,tak mi ho posielali poatou lebo vystavovali export pedigree ,ale proste tento jeden original ma majitel psa
@majlo1234 akože nemám pochybnosti len neveim ako to funguje. Šteňa sa ešte len narodilo
@misulka22 písal že ho zašle mailom. Je to až zo Srbska.
To mas FCI chs? On ti to mailom nema ako poslat.ty ako majitel mas dostat original dokument.ten budes potrebovat aj na vystavy,uchovnenie atd
On ak pise po anglicky ze by mail, tak to znamena postou. V kazdom pripade potrebujes vystavit pp na export, aby si ho tu mohla zapisat. Prekopcim ti cca postup:
V prípade, ak kupujete psa v zahraničí a doveziete ho na Slovensko, mali by ste ho dať zapísať do Plemennej knihy ÚKK. Je preto dôležité vopred komunikovať s chovateľom, od ktorého šteňa kupujete, aby Vám nechal vystaviť exportný preukaz pôvodu psa (export pedigree), ktorý budete potrebovať pre jeho registráciu v našej krajine.
Upozorňujeme, že v čase odberu šteňaťa chovateľ ešte nemusí mať k dispozícii preukaz pôvodu. Na vystavenie týchto dokumentov sa zvyčajne čaká niekoľko týždňov, až mesiacov. Chovateľ by Vám ich mal poslať dodatočne poštou hneď, ako ich sám obdrží.
Cez ziadny mail sa PP neposiela.
PP sa posiela postou (mozno ste zle pochopili jeho anglictinu, alebo to dal do prekladaca ze on zle anglicky pise). A je to UPLNE BEZNE ze sa posiela PP postou. Stena ho totiz este pri odbere v drvivej vacsine pripadov nema.
@misulka22 tak možno ho pošle aj so psom, keď bude riešiť prevoz k nám.
@colsami je to možné, nemá moc dobrú angličtinu. Možno ho dodá spolu so psom alebo zašle následne
Aj na Slovensku ked z CHS kupis psa, vacsina nema PP priamo pri narodeni (je to postup plemennej knihy) ale posiela sa az potom postouz niekedy aj do 3 mesiacov. Je to uplne bezne a normalne.
Urcite emailom sa pp neposielaju. Vacsinou zahranicni chovatelia uz maju pri prevoze pp kedze najskor moze prejst pes hranice az po ockovani proti besnote a 21 dnovej inkubacnej dobe. To nie je ako ked beres zo slovenska vtedy vacsina chovatelov este nema a posiela postou. Chs si vies overit aj cez databazu, ci vobec je zaregistrovana.
@colsami nevedela som ako to funguje, preto sa radšej spýtam. Z chs máme prvý krát.
@nynia ďakujem. O nejakej pravosti chs nepochybujem. Len som nevedela ako to funguje.
Ak komunikujete v anglictine- tak po anglicky je preklad mail - pošta. 🙂
@kikineska viem po anglicky vďaka, pán sa sekol. Už sme si to odkomunikovali🙂 PP príde spolu s psikom.
Čože? Zo Srbska? Viete o tom že tie fotky môžu byť fotošop a videá sfalšované? Čo ak je to podvodník a vy ste mu ešte aj vopred zaplatili. Ja osobne by som si takto nikdy nekupovala psa. Jedine naživo.
@karolina553 pane bože 😂😂 ano sfalšoval by aj videohovor a celé to je vlastne Ai aj xy fotiek s majiteľmi čo má na fb sú vlastne falošné. A taktiež recenzia od známej, tá je tiez isto podvodník s ním. Psy sa takto bežne kupujú a dávajú sa za ne rezervačné poplatky.
Robte si čo chcete. Keď vás oklamú bude to váš problém nie môj. Áno niekedy neklamú no nejaké riziko tam je
@karolina553 tak načo to komentuješ keď ti to je jedno 😀 žiadne riziko u overeného chovateľa nieje. Vidno že sa tomu nerozumieš.
Mas psa zo srbska ? A nie je to nahodou doberman z BB?
Mas psa zo srbska ? A nie je to nahodou doberman z BB?
@barbie2023 ano je zo Srbska a z Bb nieje. 🙂

No ak mas pochybnosti, daj si zaslaz vopred k nahliadnutiu, vydava sa cca v siestich tyzdnoch zivota psa