icon

Aký je život s wolfdogmi?

lebandulka7
2. okt 2025

Dobrý deň, ahojte, otázka na tých ktorí chovajú wolfdogy, americký, československý, apod. Aký je život s týmito vlčími psami ?
V čom sú iný od typických psov ? V čom sa líšia ohľadom pudov a správania ?🙂 dakujem všetkým za odpoved
Nemam skúsenosť s týmto plemenom ale potrebujem spraviť veľký referát na VŠ tak vás poprosím trochu mi priblížiť tieto plemena 🙂
Ďakujem.

anonym_c36dab
2. okt 2025

@lebandulka7 skús napísať sem

magic08
2. okt 2025

su to velmi svojske, tvrdohlave tvory. Respektuju iba jedneho pana, toho budu respektovat a posluchat, ostatnych clenov rodiny len toleruju. Ved si o tom precitaj na nete, je milion clankov o povahach tychto psov. Mala som ceskoslovenskeho ovčiaka, kratko, bohuzial zdochol, tak nemam vela skusenosti. Kazdopadne sa tento pes odporuča len chovatelom, ktorí majú skúsenosti s inym plemenami. Pre začiatočníka je to nezvladnutelna povaha

aniele
2. okt 2025

Odporúčam pozrieť na FB stránku CPZ - Centrum prevýchovy zvierat - KS Nová Baňa CPZhttps://www.facebook.com/share/1LiokLYFu5/
Neviem, do akej miery stíhajú komunikovať, ale dievčatá v útulku majú naozaj bohaté skúsenosti s týmito plemenami. V každom prípade si myslím, že aj prejdenie ich príspevkov by vám veľa povedalo.

7miriam77
2. okt 2025
@aniele

Odporúčam pozrieť na FB stránku CPZ - Centrum prevýchovy zvierat - KS Nová Baňa CPZhttps://www.facebook.com/share/1LiokLYFu5/
Neviem, do akej miery stíhajú komunikovať, ale dievčatá v útulku majú naozaj bohaté skúsenosti s týmito plemenami. V každom prípade si myslím, že aj prejdenie ich príspevkov by vám veľa povedalo.

@aniele tiez ich sledujem ♥️, tie baby tam sú neskutočné a hlavne sa nikdy nevzdávajú.

autumn1
2. okt 2025

Začala by som s tým, že ČSV alebo Saarloosov vlčiak a wolfdog je diametrálny rozdiel, čo sa týka povahy, chovu, vzniku plemien atď. Amerického nepoznám. Každopádne ja by som do wolfdoga nikdy nešla je to extrémne ťažké plemeno, v mojom rebríčku na 1.mieste náročnosti je to proste "vlk". Čo sa týka ČSV a Saarloosovho vlčiaka (SV) sú pohode v zmysle, ak má správne vedenie je to bezproblémový pes. (Aj wolfdog to dokáže ale vždy budú prevládať črty vlka pred domácim psom). ČSV a SV vznikli krížením vlka (obe plemená z iného) a NO, gény NO ich trošku ukľudňujú. ČSV a SV radím ho medzi ostatné plemená ako malinois, doberman, NO... treba si pri nich dať pozor na plachosť a väčšinou je to pes jedného pána. O wolfdogoch sa dozvieš na vyššie zmienenom profile KS Novej Bani (majú aj instagram). Prípadne si pozri CHs weby daných plemien a skús kontaktovať, či ti budú vedieť poskytnúť info o plemenách.

aniele
2. okt 2025
@7miriam77

@aniele tiez ich sledujem ♥️, tie baby tam sú neskutočné a hlavne sa nikdy nevzdávajú.

@7miriam77 Ružové papučky 🙂 .

rybkoava
2. okt 2025
@aniele

@aniele tie baby sú neskutočne, sledujem ich. A aj cez fotky husia koža, pri niektorých fotkách.

lauriss7777
2. okt 2025
@magic08

su to velmi svojske, tvrdohlave tvory. Respektuju iba jedneho pana, toho budu respektovat a posluchat, ostatnych clenov rodiny len toleruju. Ved si o tom precitaj na nete, je milion clankov o povahach tychto psov. Mala som ceskoslovenskeho ovčiaka, kratko, bohuzial zdochol, tak nemam vela skusenosti. Kazdopadne sa tento pes odporuča len chovatelom, ktorí majú skúsenosti s inym plemenami. Pre začiatočníka je to nezvladnutelna povaha

@lebandulka7
@magic08 nehovorte :D prvy pes, prve plemeno CSV a aha ho je to uzasna suka. :D je to o nastaveni majitela, spoluzitia a vsetkeho. Su to zvladnutelne psy, dokonca psy ktore zvladnu aj skusky ako kazde ine plemeno. ;) a v prvom rade, je to ceskoslovensky vlciak, nie ovciak.

lauriss7777
2. okt 2025

@lebandulka7 dobry vecer, kludne ak mate nejake otazky ku chovu ČSV, kludne nas mozete kontaktovat na nasej FB stranke. Vlci Novohradu-czechoslovakian wolfdog kennel FCI

magic08
3. okt 2025
@lauriss7777

@lebandulka7
@magic08 nehovorte :D prvy pes, prve plemeno CSV a aha ho je to uzasna suka. :D je to o nastaveni majitela, spoluzitia a vsetkeho. Su to zvladnutelne psy, dokonca psy ktore zvladnu aj skusky ako kazde ine plemeno. ;) a v prvom rade, je to ceskoslovensky vlciak, nie ovciak.

@lauriss7777 no tak si sa pochvalila, gratulujem si sikovna. Viem ze je to vlčiak

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
maya_hi
4. okt 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 menej otravní a viac nároční? Tak to je zajedno nie?😁

anonym_285
Odpoveď bola odstránená