Aký pes je ideálny do bytu?
Podmienky:
Aby vela nestekal ako napr ratlik
Aby bol mensieho vzrastu napr ako jazvecik
Proste pokojny, maly, k detom mily psik
Ahoj. My mame maltezaka, je ustekany, podľa mňa pudlik je také kľudne plemeno, priateľské, neplzne a teda nevidela som ešte ustekaneho pudla
cavalier
Ja by som zohľadnila aj neplznuce plemeno, farbu parkiet a dlazby😀 treba si zadať podmienky, čo od psa očakávate a čo mu ponúkate (či gaucaka alebo s ním planujete rôzne túry a pod)
Choď do útulku najskôr alebo pozri útulky na FB majú tam aj také 🙂 napr. Francúzsky buldoček 🙂
Existuje na webe taky dotaznik, kde zadas co ockavas od psa, kde a ako a s kym byvas, a ono ti to vyhodi idealnu rasu podla tvojich pozoadaviek. Este do hry vstupuje samotny charakter psa- cize sa ti moze stat, ze si zvolis vhodne plemeno, len bohuzial tvoj pes nebude mat rad deti...🫣🫣🫣
Francúzsky buldoček 🐾 Náš prespí 3/4 dňa 😂
Hlavne francúzsky buldocek je dosť finančne náročné plemeno a v žiadnom prípade by som nekupovala buldočka bez PP, vlastne žiadneho psa, ale buldočka obzvlášť… a tak či tak, si treba pripraviť €€ pri tomto plemene
@nicoletta98 PRESNE. A okrem toho spolu s mopsom a pod plemenami neskutocne krochkaju a chrapu.. my sme v byt etoho nasho mopsa museli zatvarat, lebo cely rodina nespala... Teraz maju nasi buldocka, tak od mala same zdravotne problemy sa riesili s nim.
Nepoznám chorľavejšieho psa ako je fran. buldocek.
Preslachtene a tak to aj vyzerá
Do bytu je fajn malé plemeno a je už na tebe či so srsťou či s vlasami.
Autorka, myslim, ze zle parametre /alebo malo/ = kazdy pes moze stekat, nemusi byt tichy, nemusi mat rad deti = hned, budeto to chciet napr. prevychovat... psa si treba zadovazit podla povahy, ucelu... a nie ako doplnok, hracku alebo preto, ze vsetci maju. To je vlastne ako take dieta.. vela starosti, ale aj radosti. Na druhej strane to co pozadujes ma kopa psov... Hlavne nevies, aku bude mat presne povahu. Nieco sa da korigovat, nieco nie. Mozno by som isla do nejakeho (samozrejme s PP) pudla? neplzne, striha sa.. povahu ma podla mna ok, neviem ako mu to ide s detmi... malickymi... vacsie v pohode. Ja mam viszlu v dome, bezne ich maju v byte.. ano aktivny, ale ma rad spolocnost, cize to je u mojho viac ako pohyt niekedy (nebude lietat po dvore, ked mi moze pod stolom lezat na nohach) a p odla mna kazdy pes potrebuje pohyb, vylietat sa a vyvencit = cize ani aktivneho psa by som sa nebala.
z utulku alebo cavalier
Treba pozerať aj podľa toho,aký máte životný štýl ..ak chodievate na túry,do lesa a pod....alebo ste vyslovene mestské typy ..niektoré psy ako kólia potrebujú veľa pohybu,kým iné sa vybavujú najradšej na gauči...my sme mali fenu bisona....neplzne,len treba kúpať často a strihať každé 3 mesiace...chodila s nami do lesa alebo na chalupu,ale najšťastnejšia bola doma na gauči...
My sme mali yorkshirského teriéra.
Cavalier, suhlasim. Maly, priatelsky, nenarocny, pre amaterov.... Uzasne povahy. Samozrejme vybrat z chs, nie z nejakej mnozky...
Máš požiadavky podľa ktorých sa pes pre teba sotva nájde.
Ak ti môžem poradiť kludneho psa k DEŤOM , tak si pozri niečo o kolii dlhosrstej.
Ak sa mu budeš venovať, bude mať dosť fyzickej aj psychickej aktivity, hocijaký. Za mňa gavalier, Boston, fr.buldog, keď nemáš skúsenosti. Prispôsob tomu, čo chceš s ním robiť (turistika, športy, len tak light ....)
Nepodporuj množiteľov z bazoša. "Preklepni"si aké zdravotne testy majú rodičia a aj povahu. A kľudne navštív chovateľa, ako na tom sú....aké majú podmienky.... Či fena nie je ustráchaná, agresívna.....
Na FB je veľa skupín, psy s PP aj konkrétne plemená, keď si dáš vyhľadať, nájdeš rady, urobíš si obraz.....
@stanka_k frbul naozaj nie, keď nemáš skúsenosti 🙈
@nicoletta98 vsetko, hlavne opateru a lasku.. Co to s tym ma?
@lilik96 dakujem🫶
@vevesh kde to najdem?
@marsmykkok dakujem🫶
Maltezak- neplzne, malý, zlatý 😀
@simca06022011 veľmi dobre viem o čom je psík.. A neberieme ho ako hračku, ale bývame v bytovke..beriem ohľad aj na susedov
@lilianka28 nemám ich toľko, ide o malý zrast a aby nebol ustekany..,kvoli susedom
jednoznacne Maltipoo, neplzne, maly, zlaty, neustekany, inteligentny
jork, mali sme troch, ani jeden neštekal, neplzne, Mali sme do 2 kg, nie väčšíCH..
mini pudel ešte može byť, prípadne mini BOO - pomerian, alebo mini bišonik
@simca06022011 my mame 2 jazvecikov. Pre vacsinu ludi kralici/trpaslici velmi oblubeny pes do bytu kvoli velkosti. Ti co ich maju v byte, s detmi, mama na materskej a otec v praci - tipujem ze vencenie prebieha tak, ze pod moj, tu si cikni a ideme spatky. Pripadne tu sprav kolecko okolo cinziacku a ideme do tepla. Moje psy by pri tomto style “prechadzok” rozobrali polku bytu za pol dna a stekali od rana do vecera. Lebo potrebuju byt denne aspon hodinu a pol na aktivnej prechadzke a vela vela behat a nuchat. Hodinu si po nej pospia a uz zase vymyslaju co by vyviedli.
Takze autorka pozor aj na psov, ktori maju velmi vela energie ako jazvecik. Tiez bola moja predstava na zaciatku ina, konkretne ze psik so mnou bude lezat na gauci a oddychovat cely vecer. Houby s voctem. Furt ich musim niecim zabavat a unavit.
Ja som sa zasmiala že jazvečík do bytu 🤭ale áno dá sa keď mu dáš denne dostatok pohybu .ale vlastne ani tak si nášho neviem v byte predstaviť ,potom sa s tých psov stanú ozaj klobáse
@hankab každý pes potrebuje venc.. 😊

A čo vies psovi ponúknuť ty? To si zabudla spomenúť, čo je dosť dôležité 🤷🏼♀️