Čo robiť, keď manžel nechce mačky v novom dome?
Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.
Autorka je to aj tvoj dom. Snáď nechceš vyhodiť mačky lebo si pán zmyslel.
@sova7 ja tu nechcem rozduchavat vášne medzi diskutujúcimi. Len som chcela počuť názory nezainteresovaných osôb aby som vedela v tomto celom tlaku ,či uvažujem okej
Zrejme ano ale aj tak mi to doma nepomôže. Bohužiaľ
@anonym_autor tak máš len možnosť ich aj tak zobrat do domu vyhodiť von alebo ešte nájsť útulok. A vo vzťahu ustupovať ďalej. Čo bude neskôr? Keď mu susedove mačky budú behať na trávnik. Holuby oseru strechu? Deti budú môcť vôbec chodiť po nových podlahach nebude sa báť že ich doskriabu? Doteraz akože hľadal riešenie a v hodine dvanástej povie mačky neberieme bodka. Mne to príde trošku ako vychcanost. Čo teraz? Ráta s tým že pôjdu na ulicu? Keby povedal hneď jasné nie mohla si hľadať riešenie takto si pod tlakom a v strese. Skús teda ešte útulky a mačacie skupiny ale ja viem aké je mať k zvieratám vzťah dať ho preč a trápiť sa kvoly tomu. Možno nájdeš docasne útočisko pre mačky kým sa to utrasie. Ako dlhoročný chovateľ určite je tam povinnosť sa o zviera postarať. Fakt si v dost blbej situácii a neviem či je toto v poriadku že niekto kto ti má byť v živote partakom a oporou ti dal takéto ultimátum a ešte chce aby si sa usmievala riešila sviatky a bola v pohode.
@sova7 ale veď autorkin muž tu, na MK, nerieši nič predsa. takže ťa poopravím: škoda, škoda, že autorka nestretla rovnakého fanatika na mačky, nemusela to tu teraz riešiť.
@amdornik ja nie som fanatik na mačky
Mačky máme s nami v domácnosti dlhodobo,tak samozrejme že som si k nim vytvorila citovú väzbu a nie je mi jedno čo s nimi bude.
@anonym_81eaf7 nemáme to doma ešte vyriešené. Nemám ich kam priniesť kým to tu pre nepripravim a kým sa nedohodneme. Chodím za nimi každý deň.
@anonym_autor no podľa toho čo píšeš on nemá záujem nájsť riešenie keďže mu nič nie je dobre a mačky nechce. Asi mu aj dom padol vhod ma argument mačky sem nepôjdu a hotovo. Ak chlap takto vyrobí zene problém ktorý on odmieta riešiť štýlom vyrieš si to sama môj názor je takýto je to krutost. Kľudne mohol povedať mačky tu nechcem ale viem že sa za ne budeš trápiť nasiel som takéto riešenie čo ty na to. A ešte spokojne nažíva v novom a ty sa trápis. Už keď to nepôjde inak hľadaj už teraz útulky docasky riešenie. Obávam sa že to skončí tým že mačky skončia na ulici
Mačky máme s nami v domácnosti dlhodobo,tak samozrejme že som si k nim vytvorila citovú väzbu a nie je mi jedno čo s nimi bude.
@anonym_autor tu pani nerieš ona sa vyjadruje k niečomu o čom nič nevie a ma iba názor. Nevie si predstaviť že niekto môže mat vzťah k zvieratám a nie je to žiadny fanatik
@sova7 ale veď autorkin muž tu, na MK, nerieši nič predsa. takže ťa poopravím: škoda, škoda, že autorka nestretla rovnakého fanatika na mačky, nemusela to tu teraz riešiť.
@amdornik nie je fanatik na mačky. Ma nieco čo ty nevnimas a nepoznáš je to blizky vzťah k zvieratám a empatiu. Takže sa vyjadrujes k niecomu o čom nič nevieš a máš iba názor
@anonym_autor tu pani nerieš ona sa vyjadruje k niečomu o čom nič nevie a ma iba názor. Nevie si predstaviť že niekto môže mat vzťah k zvieratám a nie je to žiadny fanatik
@sova7 keď už, vyjadruj sa priamo na moju adresu. nie spôsobom "tá pani", keď očividne vidíš, že som aktívna v diskusii.
a ty nevnímaš inú vec. vyjadruješ sa tu na posledných 2 stranách. prečítaj si celú diskusiu, pozri moje príspevky. nikde nepíšem, aby ich zahodila. píšem, že viem pochopiť aj jeho a že teda nech mačkám zabezpečí nejakú voliéru. o tom autorka nechcela ani počuť. prelistuj si....
@amdornik keď si raz zaobstaram zviera starám sa oň rovnako ako o člena rodiny to nie je fanatizmus ale obyčajná zodpovednosť a starostlivosť 😉
@amdornik keď si raz zaobstaram zviera starám sa oň rovnako ako o člena rodiny to nie je fanatizmus ale obyčajná zodpovednosť a starostlivosť 😉
@pikachu999 som názoru, že spať v jednej posteli so zvieraťom fanatizmus je.
@amdornik označiť niekoho kto ma vzťah so zvieratom za fanatika si môžeš odpustiť. Môžeš vyhnať prírodu z mesta ale nie s človeka. Milióny rokov sme žili so zvieratami. Ľudia v horách ešte stále v zime žijú v jednej miestnosti so zvieratami a pomáhajú si prežiť mrazy je to fanatizmus? Emočne sytenie vzťahmi so zvieratami je v poriadku. Len si inak nastavená tak netuším načo sa vyjadrujes k niecomu čo ti je cudzie.
@amdornik označiť niekoho kto ma vzťah so zvieratom za fanatika si môžeš odpustiť. Môžeš vyhnať prírodu z mesta ale nie s človeka. Milióny rokov sme žili so zvieratami. Ľudia v horách ešte stále v zime žijú v jednej miestnosti so zvieratami a pomáhajú si prežiť mrazy je to fanatizmus? Emočne sytenie vzťahmi so zvieratami je v poriadku. Len si inak nastavená tak netuším načo sa vyjadrujes k niecomu čo ti je cudzie.
@sova7 máš aj naštudované, prečo ľudia s tými zvieratami žili? alebo sa týmto len oháňaš? 🙂 určite s nimi nežili preto, že ich mali za domácich miláčikov, za členov rodiny...
@amdornik spánok je v pohode , mne môj kocúrik liečil aj bolesti
Autorka je to aj tvoj dom. Snáď nechceš vyhodiť mačky lebo si pán zmyslel.
@anonym_cf6006 to isté môžeme napísať aj z druhej strany. Je to aj jeho dom. Snáď tam nepustí mačky len preto, že ona si zmyslela.
Prečo tu fakt každý na neho kyda ci je pan domu a co jej rozkazuje ked jej kazete to iste?
A že mu vadia chlpy všade? Ja sa nečudujem. Zvieratá mám rada, ale podľa mňa tiež patria von... nechápem ako niekto môže zniesť mať všade chlpy,na sebe, gauči,v posteli, podaktorí čo písali aj v tanieri 😬 ako vážne? Toto vám príde normálne? Resp ho označujete za prehnane materialistickeho a cistotneho ked mu toto vadí? Podľa je to taký akože štandard nemať na sebe a v jedle zvieracie chlpy. A nie prehnana cistotnost
@anonym_autor zjavne mas vacsiu citovu vazbu na macky ako na muza
@anonym_autor pre boha živého, 9 strán a stale to iste. Verím, ze sa dokážeš postavit nielen za micky, ale aj za seba, píšeš, že je to aj tvoj dom predsa. Posobis na mna strasne submisivne a tvoj muz posobi ako despota. Ach jaj. Ja som asi moc velka sekera teda, ked toto nedokazem pochopit
@anonym_cf6006 to isté môžeme napísať aj z druhej strany. Je to aj jeho dom. Snáď tam nepustí mačky len preto, že ona si zmyslela.
Prečo tu fakt každý na neho kyda ci je pan domu a co jej rozkazuje ked jej kazete to iste?
A že mu vadia chlpy všade? Ja sa nečudujem. Zvieratá mám rada, ale podľa mňa tiež patria von... nechápem ako niekto môže zniesť mať všade chlpy,na sebe, gauči,v posteli, podaktorí čo písali aj v tanieri 😬 ako vážne? Toto vám príde normálne? Resp ho označujete za prehnane materialistickeho a cistotneho ked mu toto vadí? Podľa je to taký akože štandard nemať na sebe a v jedle zvieracie chlpy. A nie prehnana cistotnost
@katulienka160 Ale on si tie mačky zadovážil tiež, sťahoval sa s vedomím že majú mačky tak je jeho povinnosť aby hľadal riešenia. Nie že on nechce mačky v dome, nechce žiadne riešenie a núti autorku do niečoho čo nechce.
@katulienka160 Nie, nechcela by som mať doma chlpy. Ja by som si zviera domov pravdepodobne nekúpila. Ak by som si našla ale partnera ktorý zviera má tak by som brala ako samozrejmosť že sa budem musieť troška prispôsobiť. Tu dokonca jednu mačku doniesol jej manžel.
@katulienka160 Nie, nechcela by som mať doma chlpy. Ja by som si zviera domov pravdepodobne nekúpila. Ak by som si našla ale partnera ktorý zviera má tak by som brala ako samozrejmosť že sa budem musieť troška prispôsobiť. Tu dokonca jednu mačku doniesol jej manžel.
@anonym_cf6006 v rodine máme tento príbeh. Ona zdedila starú choru mačku. On ma na mačky alergiu. Napriek tomu suhlasil že mačka bude bývať s nimi v byte lebo partnerka ma k mačke vzťah a ma rada macky. Dokonca kúpil sieť na balkón aby mačka mala výbeh. On moc mačky nemusí dokonca ju kľudne mohol dať uspať a zbaviť sa jej keď vážne ochorela ale radšej jej zaplatil operaciu pretože vedel že partnerka by sa trápila a macka by jej chýbala. Berie zviera ako súčasť jej príbehu a života a keďže partnerku ľúbi tak prijal aj zviera
Autorka napis mi ak chces súkromnú správu. Skúsim sa popýtať ľudí ktorým som už kvoly zvieratám písala aj útulkom ako takúto situáciu riešiť prípadne kam sa obrátiť o pomoc.
@anonym_cf6006 v rodine máme tento príbeh. Ona zdedila starú choru mačku. On ma na mačky alergiu. Napriek tomu suhlasil že mačka bude bývať s nimi v byte lebo partnerka ma k mačke vzťah a ma rada macky. Dokonca kúpil sieť na balkón aby mačka mala výbeh. On moc mačky nemusí dokonca ju kľudne mohol dať uspať a zbaviť sa jej keď vážne ochorela ale radšej jej zaplatil operaciu pretože vedel že partnerka by sa trápila a macka by jej chýbala. Berie zviera ako súčasť jej príbehu a života a keďže partnerku ľúbi tak prijal aj zviera
@sova7 Toto sa zial uz malokde vidi😔❤️❤️❤️

@amdornik škoda skoda že manžel autorky nestretol zenu ako ty dokonale by si sadli a tieto problémy by nemuseli riešiť
@sova7 ja tu nechcem rozduchavat vášne medzi diskutujúcimi. Len som chcela počuť názory nezainteresovaných osôb aby som vedela v tomto celom tlaku ,či uvažujem okej
Zrejme ano ale aj tak mi to doma nepomôže. Bohužiaľ