Čo robiť, keď nový králik nechce jesť?
Dobry den mam na vas tazke srdce. Po dlhom zvazovani som si zaobstarala kralika zo super zoo. Mam ho na pilinach co mi ostali po skreckovi. Zevraj je naucena na wc. U mna doma je asi 3 hodiny nic neje nepije nekaka nevikq som zufala. Ked sa k nej priblizim zacne silno dupat zasnymi nohami. Velmi ma to trapi domcek si v priebehu hodiny rozkopala. Co mam robit 😩😭😢?
@nikaeli seno jasne. Ved to je najhlavnejsie pocas celeho dna aj noci. Bez toho neprezije. Len nechapem preco si ludia najprv nieco nenastuduju pred kupou zvieratka 🤦🏼♀️
Ta klietka je aj pre morča mala....
@monvitka no aj mne sa zda. Ked ho budu musiet zavriet lebo nebudu doma tak sa chudak nebude mat kde natiahnut
Zajo si zvykne, sem tam ho pohladkať, prihovoriť sa mu.
Musi mat seno, non stop 24/7 seno.
Naš ma pelety v záchode a v klietke koberček.
Ten domček by som mu vytiahla, vbc tam nemá priestor pobehnut..natiahnut nohy.
Ahoj, králikov chovam ako maznáčikov cez 19 rokov a klietka je malá. Pokiaľ v nej nie je len na spanie nebude šťastná. Veľakrát králici malý výbeh nezvládajú a sú potom agresívny. Keď sme mali jedného čo sme narýchlo kupovali v ešte o niečo väčšej ako máš ty tak nám hrýzol do rúk. Keď dostal väčší výbeh odvtedy bol najväčší maznáčik. Králici majú rôzne povahy a nevravím že si nezvykne ale ak ho máš rada tak treba zainvestovať buď do mriežkových výbehov pre psíky do domu alebo niečo väčšie. Ako postieľka sú najlepšie drevené alebo slamenne pelety lebo králici radi okusavaju rôzne veci tak aby sa ti neotravila tak niečo prírodné. Čo sa týka jedla tak veľa veľa sena a ak sa dá čerstvej trávy a zelene inak stačí to seno a mala miska granuliek. Ľadové šaláty nie sú moc zdravé a ak to je zo supermarketu radšej poriadne umyť a malo by to uschnúť. Z mokrej trávy môže králika nafukovať. Králici keď dlhšie ako deň nepapajú môžu zomrieť takže po 24h k veterinárovi a to urgentne. Králika jeho vlastné trávenie ak dlho nepapá zabije!... To je asi všetko keby máš otázky píš 🙂

@taziona aj nas tak. Radsej miska. Aj ked obcas plna sena a to nechapem ako ho dostala az do misky. a trebalo casto menit pocas dna 😁