Čo robiť, keď šteňa zjedlo očný tampón?
ahojte,
teraz vecer som si vsimla ze nam skoro 4 mesacne steniatko zjedlo ocny tampon na zemi :/ co mam robit :/ dufam ze sa jej nic zle nestane ah :/ bojim sa o nu
Vykaka ho, vsak to je len bunicina
Vykaka ho, vsak to je len bunicina
@viestta citam na nete ze to moze upchat creva :/ ale na internete co citam tak asi myslia zensky tampon https://www.emimino.cz/diskuse/stene-sezralo-ta...
@lenkasmajlovaa nase steniatko raz vyzralo ciastocne vnutro z hygienickej podlozky, na ktorej cikavalo. Bolo mu velmi zle, neboli sme prave doma, bolo to hrozne, leteli sme domov, bolo odkvacnute. Ale pozbieralo sa. Zjedlo toho ale vela.
@lenkasmajlovaa Daj tomu 2-3 dni a sleduj ci nevykaka. Ak bude malatny a nebude sa chciet hrat, necakaj a utekaj za veterinarom.
Steniatko civavy ci vlkodava? To je dost podstatny rozdiel. Kazdopadne ak to nie je nejake miniaturne plemeno, tak nieco taketo by malo vyjst druhym koncom (ak sa nestane nejaka vynimocna situacia a komplikacia).
A sledovat ci je pes aktivny, akonahle tam bude apatia, nechut do jedla, zvracanie, hnackovanie, zvysena teplota (tj viac ako 39°) tak smer veterinar.
Steniatko civavy ci vlkodava? To je dost podstatny rozdiel. Kazdopadne ak to nie je nejake miniaturne plemeno, tak nieco taketo by malo vyjst druhym koncom (ak sa nestane nejaka vynimocna situacia a komplikacia).
A sledovat ci je pes aktivny, akonahle tam bude apatia, nechut do jedla, zvracanie, hnackovanie, zvysena teplota (tj viac ako 39°) tak smer veterinar.
@colsami cavalier king charles
Takze ziadne miniaturne plemeno. Plati co som napisala.
A pozor na to co psik pozerie aspon kym je maly. Nie vsetko vzdy vyjde druhym koncom. Pravidelne otvarame bruska steniatkam ak sa tam nieco zasekne a zapcha crevo, ano, lebo nie kazdy ma to stastie (ak sa niektori chvalia ze jooj co vsetko ich pes pojedol), ze ako vojde tak aj vyjde.
Sledovať psíka či to pôjde von opačným koncom. Striham psov a neraz mi zákazníci porozprávajú čo ich psy pojedli, no vo väčšine prípadov to skončilo zákrokom. (Naposledy silonkova ponožka)
nastastie dnes vecer vyserkala 👍

cistili sa nim jej ocka nebol inak zvlast spinavy a bol to tampon pre zvieratka