icon

Čo treba vedieť pred zaobstaraním si psa?

aweramina
24. júl 2024

chces psa?

Čo treba vedieť pred zaobstaraním si psa?
Strana
z3
zooeynka
30. júl 2024

@pusinka_1 ludia neberu psa ako vec, ale hold clovek ma priority a na prvom mieste bude vzdy dieta, partner, ja(proste clovek)a nie city psa. Bohuzial. Hadam nebude trpiet cela rodina len preto aby sa neublizilo psim citom.

lienka.7
30. júl 2024

@pusinka_1 vidno, ze si odbornicka👌 vieš, že alergiu môžeš dostať aj po XY rokoch? Moja mama ju dostala napr. v 50tke. A nie, nemohla fungovať spolu so psom, predstav si. Jaj, cize vysmarim z bytu mamu, aby tam mohol byt pes, co? A co tu niektoré trepu, ze vsak si dáš "pilulku" a fungujes v pohode ďalej, radšej no comment 🤦‍♀️

pusinka_1
30. júl 2024

@lienka.7 samozrejme, to je pravda. Ale tým že sa otestujes pred zadovazenim psa tú šancu znizis.

silvia2013
30. júl 2024

@lienka.7 z teba musí mat rodina a okolie radosť. Moja dcéra ma alergiu a mame psa, macku, mali sme zajaca, skrečky, dočaskujeme psikov a mačky, Na alergiu su lieky a zbytočne sa nepchaju sa do tela koli psovi ale koli dietatu , pretože ci by tu pes bol alebo nebol, lieky brat musí. Zviera nie je vec a aby Ti karma nevratila tvoje opovrhovanie zvieratami.

animus
30. júl 2024

@tomasisa vezmem ho z osady a zanesiem do útulku alebo mu nájdem lepšiu rodinu. Ja v tom problém nevidím. Alebo ta chodia osadníci kontrolovať či si si ho nechala?? Dosť od veci príklad 🫤

lienka.7
30. júl 2024

@silvia2013 ano, ale berie lieky lebo raz ma alergiu, a ty mu zaobstaras este aj psa, aby si ju viac podporila, ze? Logika u teba asi nie je silnou stránkou. Lieky sa berú na potláčanie príznakov , nie aby si ich brala len tak.
A tu karmu si nechaj pre seba a svoje dieťa, ok? Btw, zviera je vždy len zviera, nie je to a nikdy ani nebude človek.

natall113
30. júl 2024

@lienka.7 ty si prosím ťa naštuduj ako fungujú alergie a ich liečba a potom mudruj.

silvia2013
30. júl 2024

@lienka.7 ty si tu nonstop? Zjavne tu logiku nemáš ty ako ti to tu už viacere píšu. Ze ty nemáš chlapa?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
silvia2013
30. júl 2024

@wolf_ jej to nevysvetlíš, to musíš len IGNORE 🙂)

ktochytavzite
30. júl 2024

@silvia2013 Alergia sa podľa dnešných poznatkov vyliečiť úplne nedá. Ak trpíte len miernymi príznakmi, možno ich korigovať aj svojpomocne vďaka uvoľňovaciemu lieku - antihistaminiku. V každom prípade je vhodné navštíviť lekára, ktorý pomocou jednoduchého testu odhalí presné alergény a odporučí vám tak aj vhodne silný liek a poradí aj s jeho dávkovaním. Najpoužívanejšími liekmi na alergiu sú Claritine, Zodac a Zyrtec. Medzi najsilnejšie lieky na potlačenie príznakov alergie patrí Aerius a Xyzal, ktoré fungujú na inom princípe ako bežné antihistaminiká. S vážnejšími prípadmi, ktoré sa prejavujú opuchmi, dýchacími ťažkosťami je nutné kontaktovať odborníka, ktorý vám poradí ďalší postup. Návštevy u alergológa by mali byť pravidelné a neustále by mali pracovať s aktuálnymi prejavmi alergie. Nezabudnite informovať svojho lekára s akýmkoľvek výkyvom príznakov, môže vám totiž úpravou medikácie výrazne uľaviť.

Napises mi ako sa da vyliecit alergia?

silvia2013
30. júl 2024

@ktochytavzite to asi nebolo mne, ja nikde nepisem, ze alergia sa da vyliecit.
Mne nemusiš kopirovat z googla co je alergia, a co s ana nu berie, dcera je farmaceutik a biomedik

wolf_
Autor odpoveď zmazal
tomasisa
31. júl 2024

@animus nie, nie ja som si ho nezaobstarala,niekto v mojej blizkosti,takze mna nechodia kontrolovat, utulok ani jeden mu ho nevzal - su plne, s tym clovek ma alebo nemusi pocitat?, ja stale narazam na dilemu autorka dala pravidla kedy si psa zaobstarat, ja sa pytam ci to plati aj v pripade zachrany z osady, lebo ak nesplnam ani polovicu v tom konkretnom momente tak ho tam nechat?
a ak ma autorka vedomost o volnom mieste v utulku pre psika kam by mohol byt tento umiestneny tak sem s tym, alebo ma tolko penazi ze by mu platila hotel...
a ak si myslis ze je to fakt take jednoduche vziat z osady a zaniest do utulku ci nahradnej rodiny tak mas krasny zivot ked zijes v takej naivite....

aweramina
autor
31. júl 2024

@tomasisa neschopnost...lenivost...nizka intelektualna kapacita...to je to co brani aby ludia robili co som napisala (pri zachranenych psoch), uz mam nemusis oznacovat, obsiahlejsiu odpoved ti uz nemozem dat....3 rocne dieta by ma pochopilo

animus
31. júl 2024

@tomasisa ja som si tak zobrala mačku. Už bola objednaná na eutanáziu a "známi" ju tam niesli. Nikto ju nechcel, útulky, OZ, nikto. Ja som bývala na byte v podnájme kde boli zvieratá zakázané. Mačku som vzala ale teda nebolo mi všetko jedno. Snažila som sa jej nájsť náhradný domov. Nikto ju nechcel. Už bývam vo vlastnom a mačku mám stále 😂 už je to 10 rokov 😀 viem že to nieje pes a mačka by mala prežiť aj na ulici ale teda toto motovidlo by to dáme nedalo 😅 a áno, v tomto prípade som naozaj nemyslela len som konala impulzívne

ssimusska
31. júl 2024

@wolf_ Ja som chodila tiež na sedenia ako ty, kvapky pod jazyk, tabletku pod jazyk a injekcie. Nič mi nepomohlo. A zostali mi všetky alergie ako boli. Tak niekomu to možno pomôže a inému nie.

ktochytavzite
Odpoveď bola odstránená
tomasisa
31. júl 2024

@aweramina citis sa lepsie ked davas majetok za zvierata,aby si sa citila lepsie a mne tu ides nadavat? neodpovedala si mi, tak preto sa pytam, ty si napisala ze si podnikatelka platis zvieratam kadeco, nie co ma clovek vtedy ked uvidi tyrane zviera v osade dat na misku Vah, resp. co je prvorade...
@animus ano zasluzis si medailu...mas dobry bod, a dufam ze ti to vydrzi...aj ten niekto konal impulzivne ze zachranim vypiplem a dam do utulku ci na darovacku...hm...no utulky ho nechcu a a ni na darovacku, hoc je lubezny...

tomasisa
31. júl 2024

@aweramina a das aj kontakt na utulok kde by vzali?

animus
31. júl 2024

@ktochytavzite teba sa niekto pýtal na názor? Odpovedala som na otázku, ako je to v situácii, keď si postavená pred hotovú vec ale spomenuté body nesplnas. Keď sa dvaja rozprávajú a teba sa to netýka, tak buď prosím ticho a suchaj nohami. Dobrá rada aj do budúcna, nikto nie je na tvoje komentáre zvedavý.

ktochytavzite
31. júl 2024

@animus a citis sa lepsie,co sa Ta na mojom komentári vlastne dotklo?Ze nie je z teba ziadna hrdinka?No nie si,este k tomu si porušila podmienky v byte.Macka mohla kludne byt slobodna niekde na luke a chytat myši.Maj sa.

natall113
31. júl 2024

@ktochytavzite a ty znovu nečítaš ale len tliachaš do vetra, tu mačku išli utratiť tak neviem kde mohla byť slobodná na lúke? A ty sa cítiš lepšie keď si strčena v každej téme o psoch a pritom nemáš o nich ani poňatia?

animus
31. júl 2024

@ktochytavzite Tá mačka bola vo veľmi zlom stave a investovala som do nej nemalé peniaze aby sa z toho dostala. Ja nepotrebujem byť za hrdinu, tebe evidentne v hlave niečo sramoce a totálne vyberas veci z kontextu. Choď si dať sprchu, vymen si vložku a spraskaj čokoládu. Ja budem zatiaľ len dúfať, že ti prepína kvôli hormónom a inak si relatívne "normálna" lebo zatiaľ tak veru nevyzeras. Prísť do diskusie, kde sa zapojis do "idúceho" rozhovoru a takto tliachat.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ssimusska
31. júl 2024

@wolf_ Jasné chápem, ja som len chcela dať do obrazu, že nemusí to vždy fungovať, aj keby som bola moc rada za to aby fungovalo.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3