icon

Čo znamená byť množiteľom psov?

10. máj 2025

Ahojte baby, jedna dosť blízka osoba mi vynadala do množitelov ,je pravda ,že sa nám podarili šteniatka ratlikov( jeden vrh) , ale baby ,ja som si všetky nechala a vykastrovala..pohádali sme sa kvôli tomu,lebo keďže ich mám všetky doma ,tak sa ako množitelka necítim 😔 stalo , sa ,ale zachovala som sa maximálne zodpovedne v situácii..aký máte názor? Bez hejtov prosím , ja som šteniatka nechcela, na prerušenie už bolo neskoro ,keď sme to zistili , už to boli vyvinuté psy a zverolekár to odmietol. ..mrzí ma to doteraz

Strana
z3
zuzulka558
10. máj 2025

Nie pre mňa nie si množitelka, pre mňa sú množitelia čo stále predávajú šteňatá a je jedno v akých podmienkach,, majú to ako biznis počítajú koľko dostanú za šteňa

autor
10. máj 2025
@zuzulka558

Nie pre mňa nie si množitelka, pre mňa sú množitelia čo stále predávajú šteňatá a je jedno v akých podmienkach,, majú to ako biznis počítajú koľko dostanú za šteňa

@zuzulka558 ďakujem , tie moje zostali s nami ..

janai1
10. máj 2025

Nie, nie si.

A len tak pre zaujímavosť, fenu si prečo nedala sterilizovať?

misulka22
10. máj 2025

Ja som teda velka zastankyna chovu psov s pp a aj to za mna do chovu nema ist ani kazdy pp prs,ale v tvojom pripade by som privrela oci...ale nabuduce si tu na fenu davaj sakra pozor

maca1984
10. máj 2025

Zatiaľ, opakujem zatiaľ pre mňa nie si. Ale daj si fenku sterilizovať.

januska12323
10. máj 2025

Nie si množiťelka len nezodpovedna, ak nechceš šteňatá treba tomu zabrániť.

monicatko20
10. máj 2025

Nie si.. Ja som napríklad brala fenu z útulku, ktorá raz odbehla (chronicky utekac) ale teda z vedomím, že je sterilizovaná som nejak nestresovala.. O pár mesiacov mi porodila 3 stence 🙏 brala som ju ako sterilizovanu

autor
10. máj 2025
@misulka22

Ja som teda velka zastankyna chovu psov s pp a aj to za mna do chovu nema ist ani kazdy pp prs,ale v tvojom pripade by som privrela oci...ale nabuduce si tu na fenu davaj sakra pozor

@misulka22 už je vykastrovana ,hneď po Tom ako sa dalo

autor
10. máj 2025
@januska12323

Nie si množiťelka len nezodpovedna, ak nechceš šteňatá treba tomu zabrániť.

@maca1984
@januska12323 už je vykastrovana, bola na návšteve, žiaľ nekrvacala pri hraní , nevedeli sme, strážili ju

autor
10. máj 2025

*harani

ukulela
10. máj 2025

Nie, nie si mnozitelka. Stalo sa, zachovala si sa maximálne zodpovedne aj s kastraciou. Mnozitelia držia feny v kotercoch v strašných podmienkach a tie sú tam len od toho, aby im pravidelne vrhli par stoviek/ tisícov €.
Ku chovu papierových, nie každý má na papierového psa. Niekto chce len spoločníka bez nárokov na čistokrvný pôvod.

autor
10. máj 2025
@ukulela

Nie, nie si mnozitelka. Stalo sa, zachovala si sa maximálne zodpovedne aj s kastraciou. Mnozitelia držia feny v kotercoch v strašných podmienkach a tie sú tam len od toho, aby im pravidelne vrhli par stoviek/ tisícov €.
Ku chovu papierových, nie každý má na papierového psa. Niekto chce len spoločníka bez nárokov na čistokrvný pôvod.

@ukulela nie oni majú kráľovský život, dom s dvorom , ..a spia s nami v posteli všetci ,nie sú nikde zatvorený ..aj na gauč môžu , ako toto u nás nehrozí, je to také ,že všade kde pozrieš je u nás pes 🙈

marca12
10. máj 2025

No zbohom 🤦 radost vas navstivit. Ale k veci. To uz aky musi byt clovek,co ti vynada do mnoziteliek. Keby aj co ti zavidi,ze na tom zarobis?

stankadu
10. máj 2025

Nie si množitelka. Keby si naročky dávala fenku pripúšťať a 2x do roka mala šteniatka, tak ano. Nehody sa stávajú a čo. My sme našu fenku chceli dať kastrovať (pred 20r) a nastali tam nejaké komplikácie, tak to veterinár neurobil. Potom nám poradil, aby aspom 1x mala šteniatka, že jej to ochráni telo a maternicu.

qrstxyz
10. máj 2025

Nie, nie si množiteľka a Tvoja kamoška riadne preháňa. Nevidím dôvody, prečo by sa mali rozmnožovať len čistokrvné psy s papiermi. Ja sama mám orieškov a nedala by som ich za nič na svete. Zdraví sú, k veterinárovi nám ani netreba chodiť a rýchlo sa učia. Jeden z nich prežil veci, čo by iného psa už dávno zabili.

autor
10. máj 2025
@marca12

No zbohom 🤦 radost vas navstivit. Ale k veci. To uz aky musi byt clovek,co ti vynada do mnoziteliek. Keby aj co ti zavidi,ze na tom zarobis?

@marca12 vieš čo zatvárame ich do spálne , keď príde návšteva , a vyslovene im to je nepríjemne,rodina s nimi ráta,a majú ich radi , len upratovať musím viac ako bežný človek , roomba sa u nás prakticky nezastaví , práčka tiež nie a umývam podlahy 2-3krat denne, zvykla som si ..

alenka58
10. máj 2025

keby si ich aj niekomu darovala tak nie si množiteľka

nicoletta98
10. máj 2025
@qrstxyz

Nie, nie si množiteľka a Tvoja kamoška riadne preháňa. Nevidím dôvody, prečo by sa mali rozmnožovať len čistokrvné psy s papiermi. Ja sama mám orieškov a nedala by som ich za nič na svete. Zdraví sú, k veterinárovi nám ani netreba chodiť a rýchlo sa učia. Jeden z nich prežil veci, čo by iného psa už dávno zabili.

@qrstxyz nenarazam na autorku, ale presne preto by sa nemali rozmnožovať psy bez PP lebo tie feny v mnoziarniach trpia a majitelia zarábajú na šteňatách.. tie sa dostanú do možno fajn rodín, matky a otcovia tam umierajú. A tí čo tak bojujú proti množeniu, sú práve tí, ktorí majú vyrodenu zachranenu matku šteniat doma s xy zdravotnými problémami.. a hádajte čo, tiež je to bastard, ako aj tie šteňatá. A ma lásku, nepotrebujem PP, ale polovicu zivota bola tyrana lebo na nej potrebovali zarobit a tu polovicu jej ja už nevynahradim. Treba študovať viac , už keď idete vyjadrovať váš odborný názor

sissy27
10. máj 2025

Mnozitel je ten, co to robi cielene a za ucelom zisku. U vas sa stalo, vyriesila si ako si najlepsie vedela, za mna nie je o com diskutovat. A suseda ci kto ti to vynadal nech si da nieco na nervy.

kikusenka1
10. máj 2025

Slovo Mnozitel by som v tvojom prípade nepoužila.

autor
10. máj 2025
@sissy27

Mnozitel je ten, co to robi cielene a za ucelom zisku. U vas sa stalo, vyriesila si ako si najlepsie vedela, za mna nie je o com diskutovat. A suseda ci kto ti to vynadal nech si da nieco na nervy.

@sissy27 moja mama to bola ,

gabrielkaa
10. máj 2025

Určite nie si. Ty psy nemnožiš za účelom predaja. Pani asi nemá jasno v pojmoch

any_soj
10. máj 2025

Ty kokso toto ľudia riešia a ešte kvôli tomu niekomu vynadajú? Jasné, že nie si. Okrem toho - aj keby si ich bola rozdala, lebo by si nemala podmienky si ich nechať, tak nie si.

Aj tu niektoré komentáre, akože si na hrane a privrú oči a podobne... Nechápem.
Mnozitel to robí za účelom ZISKU. To je základná podmienka toho, aby ním niekto bol.

Množitelia sú MASOVÍ producenti šteniatok (mačiatok alebo iných mláďat spoločenských zvierat). Ich CIEĽOM je rozmnožovanie zvierat na PREDAJ s čo najväčším ziskom. Preto ŠETRIA na zvieratách - rodičoch aj mláďatách. Nedoprajú im riadnu stravu, výbeh, ošetrenie, ani lásku, ktorá nič nestojí.

Ty nesplnas ani jedno z toho.

Problém mnozitelov - tu pozri, v čom je problém a ukáž to aj jej. https://slobodazvierat.sk/kampane/spolocenske-z...

janetinka27
10. máj 2025

Mnozitelka? To snad nie. Teraz sa ludia uzkostlivo zaoberaju rodenim steniat. Psy sa rodili normalne slobodne tisicrocia bez narokov na tvar usi alebo papule. Pes je spolocnik cloveka a clovek si zrazu vyhradzuje pravo si psa tvarovat a mnozit len pod svojou kontrolou a podla niekedy uletenych predstav. Tlaci ho do tvaru a povahy, pritom kolke cistokrvne psy su tvarovane do zavalita ci so skratenym nufakom, ich dychanie je utrpenie, telo ako valec, sklony k chorobam, kvalita zivota priserna.
Rozumiem tomu, ze ludia chcu predchadzat tyraniu suciek a rodeniu zdegenerovanych steniat od podvodnikov alebo zabijaniu nadbytocnych steniat, ale kvoli tomu, ze niektori ludia ryzuju na psoch, tak sa nemoze uz narodit ziadny pes mimo chovnu stanicu? Mali sme orecha z nahody u spoluziacky a vyrazne dlhsie aj kvalitnejsie prezil papierovych z okolia.
Pritom tvar aj povaha mnohych plemien sa po desatrociach uz odchylila od povodnej charakteristiky

qrstxyz
10. máj 2025
@nicoletta98

@qrstxyz nenarazam na autorku, ale presne preto by sa nemali rozmnožovať psy bez PP lebo tie feny v mnoziarniach trpia a majitelia zarábajú na šteňatách.. tie sa dostanú do možno fajn rodín, matky a otcovia tam umierajú. A tí čo tak bojujú proti množeniu, sú práve tí, ktorí majú vyrodenu zachranenu matku šteniat doma s xy zdravotnými problémami.. a hádajte čo, tiež je to bastard, ako aj tie šteňatá. A ma lásku, nepotrebujem PP, ale polovicu zivota bola tyrana lebo na nej potrebovali zarobit a tu polovicu jej ja už nevynahradim. Treba študovať viac , už keď idete vyjadrovať váš odborný názor

@nicoletta98 na vyjadrovanie sa k tejto téme nepotrebujem byť odborník. My psov z množiarne nemáme, boli nám darované, lebo fenka sa okotila a majitelia teda rozdávali šteniatka. Táto problematika by sa mala riešiť ako napríklad v Španielsku, kde je zakázané psov predávať. Ja keď si zháňam psa, chcem k sebe parťáka, nie zneužívať zviera na výstavy a pokračovať v príbuzenskom krížení, ktoré sa dnes honosne nazýva šľachtenie. Dokážem pochopiť, keď niekto zháňa čistokrvného psa ako vodiaceho alebo záchranárskeho, ale drvivá väčšina má psa len ako spoločníka, tam je to podľa mňa zbytočné.

nicoletta98
10. máj 2025
@qrstxyz

@nicoletta98 na vyjadrovanie sa k tejto téme nepotrebujem byť odborník. My psov z množiarne nemáme, boli nám darované, lebo fenka sa okotila a majitelia teda rozdávali šteniatka. Táto problematika by sa mala riešiť ako napríklad v Španielsku, kde je zakázané psov predávať. Ja keď si zháňam psa, chcem k sebe parťáka, nie zneužívať zviera na výstavy a pokračovať v príbuzenskom krížení, ktoré sa dnes honosne nazýva šľachtenie. Dokážem pochopiť, keď niekto zháňa čistokrvného psa ako vodiaceho alebo záchranárskeho, ale drvivá väčšina má psa len ako spoločníka, tam je to podľa mňa zbytočné.

@qrstxyz tak potom áno, keď si myslíš, že to je zbytočne kupovať psa s PP ako spoločníka, tak potom je v poriadku, že tam tie matky trpia a umierajú. Ved je to zbytočnosť podporovať chov, nech umierajú ďalej 😃

nicoletta98
10. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz a už keď chcem psa ako spoločníka a je mi jedno, že to bude kríženec, tak si ho adoptujem a nekupujem bastarda, ktorý sa tvári, ako plemeno, ale plemeno išlo len okolo 🙋🏻‍♀️

mk1111111111
10. máj 2025

Ja Ti len takto napisem. V utulkoch je neskutocne vela psikov, ktore by sa dali umiestnit, ale nedaju sa, lebo, Ty si nekastrovala fenu vcas a teraz, mozno nepredas, ale casom niekomu darujes. A nepis, ze nie. A sme tam, kde sme nechceli byt. Aj tie psiky v utulku boli "nahody" a ak by si sa spravala aspon Ty zodpovedne, mozno by mali domov., miesto tych Tvojich. Preto vlastne mala kamaratka pravdu.

qrstxyz
10. máj 2025
@nicoletta98

@qrstxyz a už keď chcem psa ako spoločníka a je mi jedno, že to bude kríženec, tak si ho adoptujem a nekupujem bastarda, ktorý sa tvári, ako plemeno, ale plemeno išlo len okolo 🙋🏻‍♀️

@nicoletta98 keď psa dostaneš darom, tak ho logicky nekupuješ, tým pádom nepodporuješ množiareň, lebo tie fungujú za účelom zisku. Na pochopenie tohto nemusíš byť génius.
@janetinka27 lepšie by som to nenapísala 😊

nicoletta98
10. máj 2025
@qrstxyz

@nicoletta98 keď psa dostaneš darom, tak ho logicky nekupuješ, tým pádom nepodporuješ množiareň, lebo tie fungujú za účelom zisku. Na pochopenie tohto nemusíš byť génius.
@janetinka27 lepšie by som to nenapísala 😊

@qrstxyz ani ty nemusíš byt génius, aby si pochopila, že som nenarazala na to ako si sa dostala k svojmu psovi, ale k tvojim múdrym slovám

Strana
z3