icon

Elektrický plot pre psa

leonifarbiarova
8. dec 2025

Ahojte aké máte skúsenosti s elektrickým plotom pre psa?
My máme borderkoliu a začala nám utekať.
Obávam sa toho, že v tej rýchlosti, keď bude lietať preletí aj tu elektriku a bude to zbytočne.
Mali sme predtým chronického utekača a elektricky obojok nepomohol. ( Plot je už nefunkčný). Preto sa pýtam či má zmysel investovať do nového.

martinmmartin
8. dec 2025

Vykasli sa na tyranie Borderky plotom. Tu pomoze iba stado oviec

wolf_
8. dec 2025

Koľko aktivít má ten pes? Ako mu zamestnávate hlavu? Čomu sa s ňou venujete? Ako ste ju učili oddychovať? Ako ste jej nastavovali režim práce a oddychu? Riešte v prvom rade príčinu, a nie elektrický plot.

ik70
8. dec 2025

Áno mám, funguje ak ju aspoň raz alebo dva "pošteklí" el. tak si to velmi dobre zapamätá, že tam je zakázaná zóna. Ale ak ešte o tom nevie a v rýchlosti cezeň preletí tak tak ju to nestihne "poštekliť" tak samozrejme bude tadial behať dovtedy kým nedostane zásah el. Náš pes už dokonca cíti kedy je zapnutá el. lebo my ju vypíname ked sme doma teda vonku vo dvore a vtedy si môže behať všade keď je pod našim dozorom. Keď to zapnem ono to tak trochu sem tam prská a ten pes to počuje a vie že už tadiel nesmie ísť.

misulka22
8. dec 2025

Myslis aky el.plot ten klasicky ci " neviditelny"? My mame el.siet nie sice kvoli psom ,ale kvoli prasiatkam,ale psy pochopili velmi rychlo ze sa k tomu nemaju priblizit.v prvom rade by som ale riesila preco pes uteka. Tieto pastierske a salasnicke psy zdrhaju hlavne ked sa nudia

leonifarbiarova
autor
8. dec 2025
@misulka22

Myslis aky el.plot ten klasicky ci " neviditelny"? My mame el.siet nie sice kvoli psom ,ale kvoli prasiatkam,ale psy pochopili velmi rychlo ze sa k tomu nemaju priblizit.v prvom rade by som ale riesila preco pes uteka. Tieto pastierske a salasnicke psy zdrhaju hlavne ked sa nudia

@misulka22 neviditeľný plot
Áno, viem je to náročné plemeno. Ráno ma vždy aktivity, Frisbee a cviky. Máme dokonca sliepky, ktoré pasie. Ale poobede už vymýšľa. Nie je to každý deň, čo uteká pár krát sa to stalo. Preto uvažujem o neviditeľným plote aby sa tie jej úteku nestali pravidlom.
Uteká hlavne za psami aj keď je vykastrovana.

autumn1
9. dec 2025

Kastrácia nezabráni utekaniu. Píšeš, že ráno ma aktivity a čo zvyšok dňa? Voľno? Tie sliepky nie sú až taká svetuborná aktivita, čo by ju unavila. S takým psom treba pracovať minimálne 2x denne aport/frisbee/puller, tréning. Plus denne aspoň hodinová prechádzka kde tiež bude mať možnosť sa vybehať alebo aspoň na dlhšej stopovačke, záleží ako máte naučené privolanie. Ak je náhodou celý deň na záhrade to nestačí. Mimo domu má iné pachy a je to úplne niečo iné pre psa ako záhrada kde možno je niekoľko hodín každý deň a pozná každý kút, každý pach, každý kút preto sa tam nudí. Okrem toho "enrichment toys" sú rôzne aj na granule aj barf alebo konzervy, jedna zabaví psa na niekoľko minút, niektoré keď dáš do mrazničky aj 40min, čo je neporovnateľne dlhšie ako keď dostáva do obyčajnej alebo max protihltacej misky jedlo a nemá pri tom žiadnu mentálnu aktivitu. Uteká za psami ako často socializujete? Ako často mimo utekania je s nimi v kontakte? Žiaden psychicky a fyzicky unavený pes nebude utekať ale odpočívať, keď bude mať nato príležitosť lebo bude vedieť, že to potrebuje. Takto od vàs nemà dostatok pozornosti tak si našla po svojom čo ju zabaví.

misulka22
9. dec 2025
@leonifarbiarova

@misulka22 neviditeľný plot
Áno, viem je to náročné plemeno. Ráno ma vždy aktivity, Frisbee a cviky. Máme dokonca sliepky, ktoré pasie. Ale poobede už vymýšľa. Nie je to každý deň, čo uteká pár krát sa to stalo. Preto uvažujem o neviditeľným plote aby sa tie jej úteku nestali pravidlom.
Uteká hlavne za psami aj keď je vykastrovana.

@leonifarbiarova no ja som skusala nevifitelny lebo mi fena chodila okopavat zahradu a obyc plot ju nezastavil a ten elektricky funhovat tak 3 dni kym nepochopila,ze staci preskocit lanko a uz jej to neurobi nic.a aj tak sa to furt trhalo.
No vybrala si si plemeno ktore musi makat psychicky a fyzicky ako je den dlhy. Pochybujem ,ze ten plot zastavi unudenu borderku.treba ju naucit oddychovat a striedat jej aktivity aby s oddychom aby mala vyplneny cely den.