icon

Máte extrémne tvrdohlavého psa? Pomôžu rady majiteľov!

5. apr 2024

Ahojte všetci majitelia tvrdohlavých psov. Mám jazvečíka - jedna katastrofa - madam tvrdohlavá - extrémne vyberavá čo sa jedla týka. Žerie iba granule lebo z kadečoho hneď sračkuje alebo grcá. Minule nemali granule ktoré žerie tak som jej vzala iné (rovnako kvalitné) a prosímpelne má ich už 4 dni v miske a ani sa ich nedotkla a chodi okolo nich zdutá od nervov. Akože! Podľamňa keď je pes hladný tak sa naje -či? Jej urodzenosť je silnejšia ako jej hlad? 🤦🏻‍♀️ Akože stretli ste sa niekto už s niečim takým?

majamat
5. apr 2024

neviem, nieco v tom musi byt. mozno je tam zlozka, ze jej to nesedi.
je to na nervy, ale teda ani pes, ani ine zviera nezje hocico.
to vracanie z jedla, to bude nejaky problem v tom zmysle, ze neznasa nejake zlozky stravy.

nemyslim si, ze zvierata dokazu byt tvrdohlave, skor ej to ozvyku a potrebach. casto netusim epodla coho,a le dokazu vyberat.

je to sranda, ja mam morca. morca jedava prevazne zeleninu, sem tam ovocie, tiez granule a doplname vitamin C, no hlavna zlozka je seno. zaujimave je, ze morca 90% sena vyhodi. ma schopnost ropznat tie najlepsie kusky a ostatne nezie, je to taka obrana, pred zjedenim neicoho,co by mu mohlo uskodit.
no co je najvacsia sranda, ze nechce mrkvu, uz som skusala vselijak a vselijaku a nic ale ze absolutne. tyk by mi pasovalo, keby ju jedol a nie. morcata vstrebavaju z potravy vsetok vapnik a ak ho maju vela ( ako malo nase morca kedze nchce mrkvu ), tak sa sava, ze sa im zacnu vytvarat mocove kamene a zapaly mocoveho mechura. a teda ten nas potrebuje dietu s nizkym obsahom vapnika a nechce mrkvu, ktora ho obsahuje malo. na nervy.

a v praci amme morca, ktore napr nechce zeler, ani moc rajcinu a nevime co este, ale za to jedava mrkvu a jablka. keby dam tych 2 dokopy, tak im mozem dat aj pestru stravu, akzdy by si z nej vybral to svoje 😀

sabca99
5. apr 2024

A nekrmi ju nahodou aj niekto pomimo? Lebo presne ako pises ked je pes hladny tak sa nemoze stat ze by odmietol misku s barsakym jedlom. Jedine ze by mala nejake traviace tazkosti.

smitjan
5. apr 2024

Tiez si nemyslim, ze je vyslovene tvrdohlava. A u nas to bolo zakazdym proste tak, ze ked nechcel granule, tak proste nic ine nedostal a hotovo, zrazu mu zacali byt dobre aj tie 😀 Ked psikovi ine nedas, tak si uvedomi, ze hladny byt nechce. 😀

aliaray1
5. apr 2024

@smitjan ahoj u nas rovnako a mame sibirsku husky. Od zaciatku (10t) dostala misku na 10 min...nezjes? Beriem prec. Vytvoril sa asi pavlov reflex, ma uz 7 rokov a ked jej nasypeme granulky, do minuty zjedene...nechce iba ak sa najedla travy a nie je jej dobre co byva len asi 2x rocne. Granulky nemenime, stale rovnake...acana 1 prichut. Ale ma zeleninu aj ovocie.

misulka22
5. apr 2024

Ja mam takeho psa.je schopny sa vyhladovat a ked hladuje stiahne sa mu zaludok a zacarovany kruh.plemeno bezne vazi okolo 50kg,jeho babka sa vyhladovala na 37kg tiez skusali brat misku 😂ale nam pomohli 2 veci
1.kupa druheho psa
2.zradlo si musi odmakat.ked mu davam povely a krmim ho za odmeny vtedy zere a s radostou
A teda nekrmim granulami ale tie by som nekrmila ani keby ich zral.

marianarem
5. apr 2024

Co ja viem, ak mava traviace problemy, tak moze mat k niektorym veciam fakt odpor, moze jej nieco aj velmi smrdiet. Ja mam napriklad alergiu na arasidy, ktora sa prejavuje prave nevolnostou az zvracanim. Smrdia mi z 3 metrov a keby mi ich dal niekto na tanier, ze tu mas najedz sa, tak si proste tiez 4 dni nedam. Aj.pes moze mat alergie, intolerancie.

poppy22
5. apr 2024

zamysli sa-ak ziva bytost zo vsetkeho okrem granul ma traviace problemy-tak asi tam bude nejaky iny problem, nez tvrdohlavost....to akoze cele tie dlhe dni nic nejedla? to sa mi nechce verit..a ak ano, tak mozno ma bolesti,napr pankreas...psi sice vedia tiez mat svoje chute / ako ludia,na tom nevidim nic zle, ty by si tiez nejědla co ti nechuti/-ale dlho nejest znamena problem...