Falošná gravidita a mlieko u fenky
Ahojte neviete prosím niekdo ako dlho trvá kým u fenky sa úplne vylúči mlieko z prs vo falošnej gravidite ? Nikde to nemôžem dohľadať a veterinárka mi v pondelok tiež presne nepovedala tak či náhodou niekdo nevie nemá presne info 🙂
Naša fenka to máva pravidelne pár týždňov po háraní a vždy jej to úplne prešlo do 3 týždňov, maximálne do mesiaca
@terezia98 naša ešte cca 2-3 mesiace po háraní brala topánky do tlamy, extrémne pri tom skučala, a chodila ich nosiť na jedno miesto pod tuje v domnení, že sú to šteniatka.. ale mlieko atď, asi do toho mesiaca.
U niekoho tri dni, u niekoho tri tyzdne.
Nedava sa ziadna "injekcia na zastavu laktacie" mimochodom, aby sme tu nesirili nepravdy. Ta "injekcia" je len jedna z moznosti, navyse nie prva volba a uz vobec nie v pripadoch, kedy ju netreba. Najcastejsie sa davaju lieky peroralne, idealne sirup. A to len v pripadoch kedy naozaj TREBA. Vacsinu falosiek (kym zo sucky neleje mlieko atd) netreba medikamentozne riesit. Staci schovat vsetky hracky, zintenzivnit aktivitu a pohyb a ubrat z krmnej davky na niekolko dni, aby sa netvorilo aktivne mlieko
@sandra49 najlepšie je po prvom harani dať hneď vykastrovat ak nechceš aby sa niečo takéto stalo ? A ako to poznáš ? Ja som to spoznala tak že sa jej naliali prsa a keď som jeden cecik stlačila slo mlieko..kľudne sa môže chovať inako niektoré fenky sú agresívne môže to byt sprevádzané aj výtokom ale najlepšie je ísť ku veterinarovi

@terezia98 a nemala jej dat injekciu na zastavenie laktacie?