icon

Falošná gravidita a mlieko u fenky

terezia98
5. mar 2025

Ahojte neviete prosím niekdo ako dlho trvá kým u fenky sa úplne vylúči mlieko z prs vo falošnej gravidite ? Nikde to nemôžem dohľadať a veterinárka mi v pondelok tiež presne nepovedala tak či náhodou niekdo nevie nemá presne info 🙂

sandra49
5. mar 2025

@terezia98 a nemala jej dat injekciu na zastavenie laktacie?

jarka3575
5. mar 2025

Naša fenka to máva pravidelne pár týždňov po háraní a vždy jej to úplne prešlo do 3 týždňov, maximálne do mesiaca

terezia98
autor
6. mar 2025

@sandra49 veterinarka urobila sono a dala inekciu proti nevoľnosti nič iné povedala že to prejde samo

terezia98
autor
6. mar 2025

@jarka3575 veľmi dlha doba to je strašne

denisa_deniska
6. mar 2025

@terezia98 naša ešte cca 2-3 mesiace po háraní brala topánky do tlamy, extrémne pri tom skučala, a chodila ich nosiť na jedno miesto pod tuje v domnení, že sú to šteniatka.. ale mlieko atď, asi do toho mesiaca.

colsami
6. mar 2025

U niekoho tri dni, u niekoho tri tyzdne.

sandra49
6. mar 2025

@terezia98 ahaa dobre vedieť. Ja totiž to neviem, len mam teraz harajucu fenku prvý krát tak nech viem co ma môže čakať ak by to tiež mala..

colsami
6. mar 2025

Nedava sa ziadna "injekcia na zastavu laktacie" mimochodom, aby sme tu nesirili nepravdy. Ta "injekcia" je len jedna z moznosti, navyse nie prva volba a uz vobec nie v pripadoch, kedy ju netreba. Najcastejsie sa davaju lieky peroralne, idealne sirup. A to len v pripadoch kedy naozaj TREBA. Vacsinu falosiek (kym zo sucky neleje mlieko atd) netreba medikamentozne riesit. Staci schovat vsetky hracky, zintenzivnit aktivitu a pohyb a ubrat z krmnej davky na niekolko dni, aby sa netvorilo aktivne mlieko

sandra49
6. mar 2025

@colsami dakujem ti za vysvetlenie 🙂 a dá sa nejako ovplyvniť aby fenka tu falošnú graviditu nemala? A zistím to po akom čase od skončenia harania? A teda ako to zistím? Len tak ze jej bude tiecť mlieko a bude sa správať cudne? Dakujem

terezia98
autor
6. mar 2025

@sandra49 najlepšie je po prvom harani dať hneď vykastrovat ak nechceš aby sa niečo takéto stalo ? A ako to poznáš ? Ja som to spoznala tak že sa jej naliali prsa a keď som jeden cecik stlačila slo mlieko..kľudne sa môže chovať inako niektoré fenky sú agresívne môže to byt sprevádzané aj výtokom ale najlepšie je ísť ku veterinarovi

sandra49
6. mar 2025

@terezia98 ahaa dobre dobre..no vykastrovat ju dáme, nemôže byť uchovnena takže to mame doporucene. Idem zajtra k dr.s druhym psom tak sa pre istotu este spytam. Ďakujem ti veľmi pekne. 🙂

terezia98
autor
6. mar 2025

@sandra49 určite je dobre sa informovať 🙂

colsami
6. mar 2025

@sandra49 nie, nijako to neovplyvnis... Kazdopadne falosna gravidita kedy sa fakt uz nalieva mlieko je patologia, ktora navyse svedci o tom, ze reprodukcny system nefunguje tak ako ma, tj je tam predpoklad problemov do buducna.