Funguje bezpečnostný obojok pre mačky?
Taky ten odopinatelny, ked sa niekde zachyti. Nenasla som nejak vela recenzii, ani skusenosti na googli. Asi to funguje. Nestracaju to na druhu stranu macky v jednom kuse? Ma s tym niekto negativnu skusenost akehokolvek druhu? Dakujem
Kludne kup, ja kupujem na Ali vzdy viac kusov a farieb. Ked strati dam dalsi.
https://www.amazon.co.uk/Beaphar-Flea-Reflectiv... tento kupujem pravidelne..rolnicka sa da prec
No funguje to nejak. Ked sa zasekne a trhne tym, tak sa rozopne. Nasa za 3 roky stratila 2x. Raz "doma", takze sa nasiel. Ma stale rolnicku, nevidim v tom problem. Rolnicka je pri normalnej chodzi ticha, pocut len pri behu, skoku, skrabani a tak. Mysi chyta. Ale kupoval som v chovprodukte, takze som si to vzdy "vyskusal". Niektore sa mi zdali moc lahko otvaratelne, tie by asi stratila skor. Ma normalnu plastovu zastrkavaciu pracku. https://media.cdn.kaufland.de/product-images/10... take nieco podobne.
Rolnicka je super aj ked ich volam, ze pocujem, ze uz konecne bezi ku mne 😀
Negativnu skusenost mam iba s postrojom, kedze ten sa tiez rozopne ked trhne a tym padom je nanic 😀 proste sa neda dat na voditko, lebo ak sa zlakne, tak ujde. Normalne ho v 99% pripadoch nestrati, fakt sa musi pevne o nieco zachytit.
tie obojky mozu byt nebezpecne, na druhej strane macku vidno. Nas cierny kocur tiez roky nosil, bez rolnicky (to mne liezlo na nervy a prislo mi to nedostojne pre pana velkomozneho ). Ale raz sa ozaj o cosi zachytil, mal velmi poraneny krk a obojok sa neodpojil. Mne to prislo akoby sa ozaj o cosi zachytil/ napuchol. och chudak
Aj za mna je to nebezpečné. Nasa macicka mala, parkrat ho stratila na zahrade, čiže sa pekne odopinal ale raz sa neodopol, videla som ju visiet na brane, nastokla sa na špičku ako chcela pre liezť, a teda obojok sa neodopol. Este ze som bola doma a videla to.
Podobnu skúsenosť majú aj moji rodičia s kocurikom. Raz im zmizol, 2 dni ho nebolo a ked sa vratil, celu tvaricku mal osuchanu. Niekde sa zasekol a snazil sa prevliect hlavu cez obojok, co sa mu nastasie podarilo. No ale nebolo to bez ujmy na zdraví.
Cize obojky, nikdy viac!
My mame 3 macky. Jedna nosi ten isty obojok uz 10 rokov, ma tam aj rolnicku, vobec jej nevadi. Jediny raz sa o nieco zachytila a odopol sa. Dalsie 2 cice si obojky do mesiaca dali svojpomocne dole, alebo aj skor, vadili im.
Aha, takze sa to neodopne vzdy, dakujem, toto som potrebovala pocut. Takze si musim zvazit rizika pre a proti. Dakujem.
Moja jedna sa "nerada" cese. A obcas sa odopne ked ju pri cesani pridrzim za obojok. Za mna sa to odopina tak akurat, aspon tie co mam. Neodopne si to, ked si skrabe krk a podobne, ale ak sa o nieco zachyti a trhne, tak sa rozopne. Na voditko to napr. ani nema zmysel davat, to sa rozopne urcite. Rovnako sa rozopina postroj co mame, ten je aj taky cez hrud, ale proste ked trhne (co raz urcite, kedze su ostrazite), tak sa hned rozopne. Moje maju obojok hlavne z dovodu, aby bolo vidno, ze nie su tulave, aj ked sa na 99% drzia doma a blizkom okoli. A rolnicka dufam, ze pomoze aby nechytali vtacikov, to "vedia" ze nesmu, ale teda vidim ze pudy nevycvicis.
Urcite nie, nie je to na 100% spolahlive. Ked sa chuda potom na tom dusi, nechcem si ani predstavit. A k tomu sa este moze stat, ze bude utekat pred psom a v plote sa na par sekund kvoli tomu zdrzi, no, to moze mat tiez fatalne nasledky. O rolnickach ani nediskutujem. To treba majitelom dat na par dni na krk a uvidia, ake prijemne to je. Asi zabudaju, aky sluch ma macka, zato, ze clovek to nepocuje, macke to drancuje sluch.
Urcite nie, nie je to na 100% spolahlive. Ked sa chuda potom na tom dusi, nechcem si ani predstavit. A k tomu sa este moze stat, ze bude utekat pred psom a v plote sa na par sekund kvoli tomu zdrzi, no, to moze mat tiez fatalne nasledky. O rolnickach ani nediskutujem. To treba majitelom dat na par dni na krk a uvidia, ake prijemne to je. Asi zabudaju, aky sluch ma macka, zato, ze clovek to nepocuje, macke to drancuje sluch.
@mk1111111111 Ta rolnicka cinka naozaj iba pri behu, skoku, skrabani a podobne. Pri zakradani, normalnej chodzi a podobne ju vobec nepocut, teda vobec necinka. Macky ju maju odkedy ich mame, nemaju s nou absolutne ziaden problem, dokonca na ne medzi sebou uz reaguju, proste ked pocuje rolnicku, vie ze ide "sparingpartnerka" a urcite sa nezakrada. Dokonca uvazujem, ze si jednu rolnicku zadovazim navyse, lebo reaguju na nu aj ked ich volam - ked uz jednu mam a cakam na druhu. Starsiu mame od cca 4 mesiacov, dostala obojok s rolnickou a od prveho okamihu s nim nemala abslolutne ziaden problem. Ako mozno to poznala, nevieme, kedze sme ju nasli vyhodenu a vyhladovanu na prechadzke medzi rolami 3km od najblizsej dediny.
A ako pubertiak som nosil na krku zvoncek a cinkal, mal som ho tusim dva roky. Kazdy den, vzdy a vsade. Zvoncek, nie rolnicku, ten cinkal aj pri chodzi ak nebol pod oblecenim a bezne nebol. Hej, hej, som vadny, a preto triznim rovnako aj macky ...

moja ma taky uz 13 rokov.. teda obmienam ho rocne kedze sa znici ..kupuje s reflesnou farbou aj ked tu asi moc v jej chlpoch nevidiet ale pre lepsi pocit ... za zaradou mam dzunglu a tam chyta mysi-zatial zije a nikdy ho nestratila...hlavne nekupuj s rolnickou ..ta lezie na nervy a macku este lepsie vytrenuje v chytani