Čo treba vedieť pred zaobstaraním si psa?
chces psa?

@pusinka_1 vidno, ze si odbornicka👌 vieš, že alergiu môžeš dostať aj po XY rokoch? Moja mama ju dostala napr. v 50tke. A nie, nemohla fungovať spolu so psom, predstav si. Jaj, cize vysmarim z bytu mamu, aby tam mohol byt pes, co? A co tu niektoré trepu, ze vsak si dáš "pilulku" a fungujes v pohode ďalej, radšej no comment 🤦♀️
@lienka.7 z teba musí mat rodina a okolie radosť. Moja dcéra ma alergiu a mame psa, macku, mali sme zajaca, skrečky, dočaskujeme psikov a mačky, Na alergiu su lieky a zbytočne sa nepchaju sa do tela koli psovi ale koli dietatu , pretože ci by tu pes bol alebo nebol, lieky brat musí. Zviera nie je vec a aby Ti karma nevratila tvoje opovrhovanie zvieratami.
@silvia2013 ano, ale berie lieky lebo raz ma alergiu, a ty mu zaobstaras este aj psa, aby si ju viac podporila, ze? Logika u teba asi nie je silnou stránkou. Lieky sa berú na potláčanie príznakov , nie aby si ich brala len tak.
A tu karmu si nechaj pre seba a svoje dieťa, ok? Btw, zviera je vždy len zviera, nie je to a nikdy ani nebude človek.
@lienka.7 ty si tu nonstop? Zjavne tu logiku nemáš ty ako ti to tu už viacere píšu. Ze ty nemáš chlapa?
@wolf_ jej to nevysvetlíš, to musíš len IGNORE 🙂)
@silvia2013 Alergia sa podľa dnešných poznatkov vyliečiť úplne nedá. Ak trpíte len miernymi príznakmi, možno ich korigovať aj svojpomocne vďaka uvoľňovaciemu lieku - antihistaminiku. V každom prípade je vhodné navštíviť lekára, ktorý pomocou jednoduchého testu odhalí presné alergény a odporučí vám tak aj vhodne silný liek a poradí aj s jeho dávkovaním. Najpoužívanejšími liekmi na alergiu sú Claritine, Zodac a Zyrtec. Medzi najsilnejšie lieky na potlačenie príznakov alergie patrí Aerius a Xyzal, ktoré fungujú na inom princípe ako bežné antihistaminiká. S vážnejšími prípadmi, ktoré sa prejavujú opuchmi, dýchacími ťažkosťami je nutné kontaktovať odborníka, ktorý vám poradí ďalší postup. Návštevy u alergológa by mali byť pravidelné a neustále by mali pracovať s aktuálnymi prejavmi alergie. Nezabudnite informovať svojho lekára s akýmkoľvek výkyvom príznakov, môže vám totiž úpravou medikácie výrazne uľaviť.
Napises mi ako sa da vyliecit alergia?
@ktochytavzite to asi nebolo mne, ja nikde nepisem, ze alergia sa da vyliecit.
Mne nemusiš kopirovat z googla co je alergia, a co s ana nu berie, dcera je farmaceutik a biomedik
@animus nie, nie ja som si ho nezaobstarala,niekto v mojej blizkosti,takze mna nechodia kontrolovat, utulok ani jeden mu ho nevzal - su plne, s tym clovek ma alebo nemusi pocitat?, ja stale narazam na dilemu autorka dala pravidla kedy si psa zaobstarat, ja sa pytam ci to plati aj v pripade zachrany z osady, lebo ak nesplnam ani polovicu v tom konkretnom momente tak ho tam nechat?
a ak ma autorka vedomost o volnom mieste v utulku pre psika kam by mohol byt tento umiestneny tak sem s tym, alebo ma tolko penazi ze by mu platila hotel...
a ak si myslis ze je to fakt take jednoduche vziat z osady a zaniest do utulku ci nahradnej rodiny tak mas krasny zivot ked zijes v takej naivite....
@tomasisa ja som si tak zobrala mačku. Už bola objednaná na eutanáziu a "známi" ju tam niesli. Nikto ju nechcel, útulky, OZ, nikto. Ja som bývala na byte v podnájme kde boli zvieratá zakázané. Mačku som vzala ale teda nebolo mi všetko jedno. Snažila som sa jej nájsť náhradný domov. Nikto ju nechcel. Už bývam vo vlastnom a mačku mám stále 😂 už je to 10 rokov 😀 viem že to nieje pes a mačka by mala prežiť aj na ulici ale teda toto motovidlo by to dáme nedalo 😅 a áno, v tomto prípade som naozaj nemyslela len som konala impulzívne
@aweramina citis sa lepsie ked davas majetok za zvierata,aby si sa citila lepsie a mne tu ides nadavat? neodpovedala si mi, tak preto sa pytam, ty si napisala ze si podnikatelka platis zvieratam kadeco, nie co ma clovek vtedy ked uvidi tyrane zviera v osade dat na misku Vah, resp. co je prvorade...
@animus ano zasluzis si medailu...mas dobry bod, a dufam ze ti to vydrzi...aj ten niekto konal impulzivne ze zachranim vypiplem a dam do utulku ci na darovacku...hm...no utulky ho nechcu a a ni na darovacku, hoc je lubezny...
@ktochytavzite teba sa niekto pýtal na názor? Odpovedala som na otázku, ako je to v situácii, keď si postavená pred hotovú vec ale spomenuté body nesplnas. Keď sa dvaja rozprávajú a teba sa to netýka, tak buď prosím ticho a suchaj nohami. Dobrá rada aj do budúcna, nikto nie je na tvoje komentáre zvedavý.
@animus a citis sa lepsie,co sa Ta na mojom komentári vlastne dotklo?Ze nie je z teba ziadna hrdinka?No nie si,este k tomu si porušila podmienky v byte.Macka mohla kludne byt slobodna niekde na luke a chytat myši.Maj sa.
@ktochytavzite a ty znovu nečítaš ale len tliachaš do vetra, tu mačku išli utratiť tak neviem kde mohla byť slobodná na lúke? A ty sa cítiš lepšie keď si strčena v každej téme o psoch a pritom nemáš o nich ani poňatia?
@ktochytavzite Tá mačka bola vo veľmi zlom stave a investovala som do nej nemalé peniaze aby sa z toho dostala. Ja nepotrebujem byť za hrdinu, tebe evidentne v hlave niečo sramoce a totálne vyberas veci z kontextu. Choď si dať sprchu, vymen si vložku a spraskaj čokoládu. Ja budem zatiaľ len dúfať, že ti prepína kvôli hormónom a inak si relatívne "normálna" lebo zatiaľ tak veru nevyzeras. Prísť do diskusie, kde sa zapojis do "idúceho" rozhovoru a takto tliachat.

@pusinka_1 ludia neberu psa ako vec, ale hold clovek ma priority a na prvom mieste bude vzdy dieta, partner, ja(proste clovek)a nie city psa. Bohuzial. Hadam nebude trpiet cela rodina len preto aby sa neublizilo psim citom.