icon

Je bezpečné dať sliepkam varené kuracie mäso?

15. okt 2025

Dobrý deň, môžem dať sliepkam varené kuracie mäso ? Nie je to kanibalizmus ?

brrunetkaa
15. okt 2025

Môžeš otestovať ich morálne zásady

chrobak7
15. okt 2025

@anonym_autor Môžeš, sliepky zožerú všetko. Oni nevedia, že je to kuracie mäso, pre nich to je jedlo.

hedviga2
15. okt 2025

@anonym_autor panebože

anonym_3c5130
15. okt 2025

@anonym_autor sliepky zožerú aj vlastné vajcia, to nie je kannibalizmus?

dagmara17
15. okt 2025

Tým sliepkam je to jedno, nemyslíš? Hlavne aby bolo mäso uvarené, nebolo solené a korenené.

anonym_4724b4
15. okt 2025

@anonym_autor tak im nehovor, že je to rodina...🤦

kiwi3
15. okt 2025

ten preklep v nazve je tiez uzasny. slipky neviem, ci ocenia kuracie maso. este som nepocula o masozravych slipkoch.

muzula
15. okt 2025

v slipkach prebyva iny druh "vtacika"

alickapusinka
15. okt 2025

a prečo nezužitkuješ mäso ak je dobre ale výhodiš sliepkam.

sissy27
15. okt 2025
@alickapusinka

a prečo nezužitkuješ mäso ak je dobre ale výhodiš sliepkam.

@alickapusinka ved aj krmenie sliepok je zuzitkovanie, sliepky ti to vratia vajickami a dalsim masom. Ja by som zas presne z tohto dovodu nekrmila sliepky pokazenymi potravinami. Ako mam dostat kvalitny produkt, ked vstupne suroviny nebudu dobre?

zuzanita1609
15. okt 2025

Ba niektoré sú ozaj kanibalové. Mala som aj také, ktoré sa navzájom otrhávali,až do krvi odžubávali. A tie dokonca chytali aj 🐭🐭,aj 🐸🐸,aj 🦎🦎. A pritom mali všetko,od zrna po zmesku vitamínov. Sliepky sú zvláštne stvorenie, taký tyranosaurus Rex 😁.

januska12323
15. okt 2025
@muzula

anonym_e95ae1
Autor odpoveď zmazal
hedviga2
15. okt 2025
@sissy27

@alickapusinka ved aj krmenie sliepok je zuzitkovanie, sliepky ti to vratia vajickami a dalsim masom. Ja by som zas presne z tohto dovodu nekrmila sliepky pokazenymi potravinami. Ako mam dostat kvalitny produkt, ked vstupne suroviny nebudu dobre?

@sissy27 to je taka blbost. Sliepky si vonku nahrabú kadečo. Plesnive, skysnute, zhnite. 😱

sissy27
15. okt 2025
@hedviga2

@sissy27 to je taka blbost. Sliepky si vonku nahrabú kadečo. Plesnive, skysnute, zhnite. 😱

@hedviga2 to mi je jasné, ale ja by som im proste cielene pokazené potraviny nedávala. Nevidím dôvod akéhokoľvek živého tvora kŕmiť niečím plesnivým, hnilým, pokazeným.

anonym_142a83
15. okt 2025

Ja sa tu rehocem na tých odpovediach ako celý kolektív

sticker
anonym_be47ba
15. okt 2025

Joj keby tu padla otazka ci moze pes zozrat vsetko,to by bolo vycitiek a rypaliek.Ale tak jedna sa “len” o sliepku a nie “nadzviera pes”.Pre rypalov , aj nas pes zozerie vsetko,varene,solene ,surove,ved co aj sliepka zozere vsetko😃

diana45
15. okt 2025
@muzula

misulka22
15. okt 2025

Mozes.su to ciste bielkoviny,sliepky ich potrebuju.niekto dava aj surove mlete maso s kostami. Nam naor vletel vrabec do voliery a zachytil sa o pletivo.menzel ho oslobodil,vrabec padol na zem a kym sa stihol spamatat on aj manzel sliepky ho rozcupovali a zozrali. Ale inak mado nedavam. Ja davam radsej susene cerviky ,krmny syr,psenicne klicky...tiez bielkoviny

misulka22
15. okt 2025

Samozrejme tiez nikdy nedavam nic plesnive,zhnite,pokazene...

martinmmartin
15. okt 2025
@anonym_be47ba

Joj keby tu padla otazka ci moze pes zozrat vsetko,to by bolo vycitiek a rypaliek.Ale tak jedna sa “len” o sliepku a nie “nadzviera pes”.Pre rypalov , aj nas pes zozerie vsetko,varene,solene ,surove,ved co aj sliepka zozere vsetko😃

@anonym_be47ba Tak napriklad psy zeruce ine psy bol klucovy dovod uspesnosti Amundsenovho uspesneho dobytoa juzneho polu. Psi zaprah pomalicky ako sa minali zasoby mohli tak elegantne redukovat ked ich tolko uz nepotrebovali.
Analogicky tragicky neuspesna vyprava Scotta skrachovala na vyuziti islandskych ponikov ktore sa ale navzajom bohuzial nepozrali a este im aj extra seno museli so sebou tahat- cela vyprava zmrzla

anonym_8f0af9
16. okt 2025

Panebože, mňa tu už asi nič neprekvapí... To vážne? A ďalšie podobné pridrb*ané otázky na MK. Ja sa už ani nečudujem, že sme tam, kde sme. Niektorí ľudia sú veľmi mimo, ale že fakt veľmi.

anonym_04b181
16. okt 2025

Volakde som čítala že keby sliepka vedela že je z mäsa tak zožerie sama seba :D

daaaaaska
16. okt 2025

Sliepkam je úplne jedno zožerú a uvidíš akou rýchlosťou.sliepky sú bežne aj kanibalky a to dobrovoľne.mám to práve doma jednej sliepke doslova vyzrali do mäsa až po kosť miesto pod krídlom dokým som to zistila lebo to nebolo vidno pod tým krídlom skoro som infart dostala. Oni zacítia mäso a je im jedno.sliepka je už oddelená v bezpečí dokým sa jej to nezahoji ale verím že keby si to nevšimnem a nedám ju mimo od nich normálne ju za živa zožerú🤦

anonym_90c249
16. okt 2025

Naše chytajú myši vieš o tom že sliepka je geneticky taký menší t rex?

maya_hi
17. okt 2025

@anonym_autor no, neviem. U sliepok sa naozaj objavuje kanibalizmus. Ožierajú sa, ozobávajú . Neviem či sa ti u nich potom nepodporuje. 🫤 Hlavne nevidím dôvod im to dávať. Živiny im treba vykryť inak a mäso treba zjesť. Ak veľa navaríš, zamraziť, potom použiť do rizota 🤷🏻‍♀️ Všetko je drahota, prečo vyhadzovať?