icon

Je bezpečné nechať 15-mesačné dieťa pri psovi?

16. aug 2025

Ahojte, nechali by sme 15 mesačne dieta behať pri nemeckom ovciakovi? U svokrovcov majú nemeckého ovčiaka a vždy keď prídeme, tak chcem aby ho zavreli. Necítim, že malá je pri ňom v bezpečí. Ten pes už pokusal človeka ( áno, išiel im na pozemok bez toho aby boli oni pri bráne a nie moc, tak výstražne). Čiže chránil si svoje. Avšak žiarli na svojich páničkov. Proste ja ho mám tiež moc rada ale neverím mu a dokonca aj môj muž povedal, že mu neverí.. podľa mňa by taký veľký pes nemal byť pri 15 mesačnom dieťati, ktoré bars kedy reve, bars čo šklbne, reaguje tak ako reaguje. Proste pokiaľ nebude mať dieta viac rozumu nechcem dovoliť aby pri nej behal, keď ona behá.. avšak počuvam, že len zvalicujem a že on by nič nespravil a stále, stále dookola... Už ma to nebavi, ja ich mám rada, avšak už má nebaví ten boj.... Ako ja si budem robiť podľa seba, avšak chcem poznať aj iný názor.

Strana
z2
modrahruska
16. aug 2025

Nenechala by som dieta pri akomkolvek psovi, jednoducho by som tam nesla kym by ho nezavreli a bodka, koniec diskusie. Tu ide o bezpecnost, nikdy sa nemozes zarucit ze psovi neprepne a naco to zbytocne riskovat.

vladuska20
16. aug 2025

Presne tak je ine ked deti vyrastaju so psom,pes je na deti zvyknuty,pozna ich ako ked je takyto a este ziarlivy na panov.Dobre robis,ze chces aby bol schovany.

autor
16. aug 2025

@anonym_autor už som sa rozhodla, že pokiaľ nebude zavretý.. tak tam ani nepôjdeme. Proste tie pocity ja nemôžem ignorovať. Ešte mi dneska aj bolo povedané, že to ja robím zle, keď nechcem dovoliť aby si zvykli ... Rada som tam chodila... Ale toto ma tak vyviedlo z miery ( že ešte ja som zlá, keď si chránim svoje dieťa), zato som sa vlastne aj rozhodla sem napísať....

stormie
16. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor už som sa rozhodla, že pokiaľ nebude zavretý.. tak tam ani nepôjdeme. Proste tie pocity ja nemôžem ignorovať. Ešte mi dneska aj bolo povedané, že to ja robím zle, keď nechcem dovoliť aby si zvykli ... Rada som tam chodila... Ale toto ma tak vyviedlo z miery ( že ešte ja som zlá, keď si chránim svoje dieťa), zato som sa vlastne aj rozhodla sem napísať....

@anonym_autor nasa rodina ma tiez psa ktoremu neverim, tiez som si vypocula svoje a aj ma vsetci presviedcali ze je mily, ze neublizi az dokym sa pes nepobil…potom pochopil aj moj manzel, ktory dovtedy za nim braval aj nase deti. Ja som vzdy bud iba v dome alebo na terasu idem iba ked je zavrety (teraz uz aj deti) a nebudem to menit koli reciam, ani nech si pes zvyka ani koli nicomu inemu

javiemneviem
16. aug 2025

@anonym_autor “necítim, že mala je pri ňom v bezpečí” - viac nepotrebuješ. Si matka a Tvoja intuícia je tu jasná. Ženy by sa mali naučiť začať opäť veriť svojim pocitom. Skúsila by som si to so svokrovcami povedať jasne: toto naťahovanie ma uz nebaví. Mrzi ma to, mám pocit, že mala nie je v bezpečí. Preto keď tu chcem, aby bol pes zatvorený, inak chodiť nebudeme. A že ta budú mať za blázna? Keď nie za toto, za niečo iné určite. My sme matky, vždy nás za niečo označia za bláznivé 😀

anonym_96b20b
17. aug 2025

Prvotne ked som to precitala tiez som dostala pocit ze prehanas, ale nie, ty si matka, stoj si za svojim, pre nieco mas taku intuiciu, zial budu asi na teba pozerat ako na blazna ale chranis si dieta. Bolo by to ine ak by slo o psa vo vasej domacnosti, s ktorym dieta vyrasta. Takto je to stale navsteva u niekoho kto ma psa. Drzim prsty nech rodina cim skor dostane rozum a ustupia.

kaca222
17. aug 2025

Nie, určite nenechala

anonym_9ae1d0
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dieťa si ma Zvykať na rodinu a nie na psov keď vám to je nepríjemné,ty dones hada a nech si zvykajú....ako ja chápem ze niekedy zvieratá su miláčikovia ale nemôže byť ten vztah so zvieratom nad vztahom s ľuďmi....🫣

jar_ka
17. aug 2025

Moji svokrovci mali nemeckého ovčiaka vychovaného mojim manželom, poslušný, počúval pokyny ale nikdy nebola malá pri psovi sama, veď je väčší než dieťa a to ani ako 3 ročná, vždy sme boli pri psovi spolu a keď ho pohladkala tak sa zatvoril. Ja mám pred psami rešpekt, ako deti sme mali psa a kusol brata do prsta, na základnej škole spolužiačku pohrýzol pes do krku, dlho sa liečila a ostala jej jazva, v škôlke som mala dieťa, ktoré malo jazvy na tvári po uhryznutí vlastným psom... Takže nie, nenechala by som pobehovať dieťa pri psovi a už vôbec nie, keď už niekoho pokusal, môže sa to zopakovať.

autor
17. aug 2025

@anonym_autor keby si ju nevšímal, alebo len prešiel pri nej v kľude.. tak nič nepoviem. Ale on skače, jaši sa, oblizuje ju, proste ako hracka.. a keď oni sa ku malej tak milo prihovoria ( však ako ku malému dieťaťu) tak hneď spozorniea ide sa im vtierat.. to je úplne vidieť, že konkurencia.. vycvičený nie je. Iba tak na dvore. Ešte aj ich teta ( od nej ho majú) mi sama povedala, že nikdy nedovol aby bol pri nej. ona má vnúčata a NO a nepúšťajú ich ku NO. Proste jeho správanie nie je okej... A mála tiež má svoje detské správanie... To jak keby dám pri seba dvoch mentálne postihnutých podľa mňa.. každý má svoju reč a nič si navzájom nerozumeju..

ekira1
23. aug 2025

Tak takto, samé dieťa pri cudzom psovi by som nenechala. ALE. Naše miminko som v pohode nechávala pri našom psovi, máme ČSV. Keď ako batoľa bolo veľmi dotieravé, ublížil, pes radšej odišiel. Predpokladám, že tam budete chodiť roky, je i v záujme dieťaťa aby bol pes zvyknutý, dieťaťu tiež vzťah so psom prospeje. To, že pes žiarli je, že nemá presne určené svoje miesto v hierarchii rodiny. Samé dieťa by som nenechala, ale pod dozorom áno. Pes sa jaší, skáče, olyzuje nie preto, že si z nej robí hračku, ale teší sa, že tam je. Učila by som dieťa, že pes nie je hračka a psa čo znamená nesmieš.

ankare
23. aug 2025

@anonym_autor určite psa zavrieť, keď tam je dieťa

Strana
z2