Je Kinedryl bezpečný pre psa na cestovanie?
Neublížil keď dám 27 kg psovi pól tablety alebo celu? Na cestu autom, aj na silvestra Ďakujem
ano, ta stvrtinka by mala byt okej. vlastne ako aj u deti 😀 a kedze vas pes ma 27kg, tak by som mozno aj tu polovicu zvazila. celu istotne nie, to mi pride vela aj pre dospelaka, nie este tak pre psa. 😀
môjmu to nepomáhalo, na dlhšej cesta sa vždy pogrcal a na silvestra sa bál. na silvestra nám dali aj taký nejaky prípravok na znehybnenie, ale nakoniec som mu to nedávala, si neviem predstaviť čo je to za strašný pocit báť sa a nemôcť sa ani pohnúť… takže sme to riešili vždy bez liekov… možno nejaké ľahké sedatíva na silvestra by som zvážila keď už veľmi…
Dali sme ,žial nepohlo, viac krát sa dogrcal aj na relatívne kratšej cesta, 2-3km ešte ako tak, ale viac sme ani neškúšali. Aj veterinár chodí k nám domov. Na Silvestra ho mám pri sebe v izbe, dom máme ďalej od ulice , tak nie je problém
Áno funguje aj na upokojenie, ja som ho napr krátkodobo používala na spanie keď som robila nočné.
Skôr by som pozrela psie varianty napr. Alvis Calming alebo zavolala veterinárovi, ktorý tak ako teda môže predpísať liek pre psíka, tak môže poradiť koľko poprípade aj toho kinedrylu😊
Mám 8 kg jazvečíčku,10 ročnú.. od šteniatka problém s grcaním na ceste autom (vlak a autobus bez problému).
Veterinárka nám odporučila kľudne celú tabletu kinedrylu a aj tak dávam. Problém prestal. Ale! Jedlo dostane až po príchode (po pricestovaní). Chová sa dva x denne..to znamená že sa jej nepodáva strava ráno, ak cestuje až na obed niekam... Prípadne ak cestujeme až večer, raňajky v pohode dostanete ale veceru pred cestou už nie..
Jednoducho nesmie mať žalúdok plný inak jej tableta kinedrylu nezaberie a vyvráti ju s natravenou stravou..
Druhá jazvečíka 8 r. Cestuje od šteniatka spokojne bez žalúdočných problémov a spí celú cestu..
Podávam jej ju cca hodinu pred cestou,pretože sa stalo, že keď ju dostala tesne pred cestou, tak ju vyvrátila aj naprázdno s kyselinou po pol km cesty🤣
Nasmu psovi tiez pomohol ale musel mat prazdny zaludok.

Neublíži, nám bolo odporúčané dať štvrť tabletky mačičke (4kg) na silvestra, nakoniec sme jej ho dať ani nestihli, zaspala a nezobudila sa ani na rachot. 😁